Stoiximan Super League

Μάντζιος: «Να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί - Ο Ολυμπιακός πλέον παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο»

Οι δηλώσεις του Άκη Μάντζιου ενόψει του αγώνα του Άρη με τον Ολυμπιακό, για την τρίτη αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Άρης την Τετάρτη (03/04, 19:00) θα φιλοξενηθεί από τον Ολυμπιακό, για την 3η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League.

Ο Άκης Μάντζιος μίλησε στη Nova ενόψει του αγώνα και αναφέρθηκε σε αρκετά θέματα. Μεταξύ άλλων, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε τις δοκιμές που έκανε στο ματς με τη Λαμία, στους Πειραιώτες, αλλά και στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Αναλυτικά όλα όσα ανέφερε:

Για πώς διαμόρφωσαν την κατάσταση στην ομάδα του αυτές οι δύο νίκες, κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη Λαμία:

«Είμαστε σε μια καλή κατάσταση. Έχουμε το απόλυτο στα δύο παιχνίδια κι αυτό έχει κάνει καλό στους παίκτες και ψυχολογικά και πνευματικά. Έτσι θέλουμε να συνεχίσουμε».

Για τις δοκιμές που έκανε στον αγώνα με αντίπαλο τη Λαμία, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, και τις εντυπώσεις με τις οποίες έφυγε από το γήπεδο από αυτές:

«Θέλαμε να δοκιμάσουμε πράγματα κι είχαμε αυτή τη δυνατότητα να το κάνουμε κόντρα στη Λαμία. Είδαμε καλά στοιχεία, αλλά και κάποια άλλα που δεν λειτούργησαν σε έναν καινούργιο σχηματισμό που κάναμε κι από αυτό κατανοήσαμε ότι θέλουμε περισσότερο χρόνο να αφομοιώσουμε το πλάνο και να μπορέσουμε, αν παίξουμε ξανά με αυτόν τον σχηματισμό, να είμαστε καλύτεροι».

Για τα θετικά που είδε:

«Υπάρχουν! Θεωρώ ότι στο παιχνίδι ξεκινήσαμε καλά κι ήμασταν επιθετικοί. Φέραμε πολλές φορές την μπάλα κοντά στο αντίπαλο τρίτο. Μας έλειψαν κάποια στοιχεία σε εκείνο το κομμάτι. Φέραμε πολλούς παίκτες στον άξονα, κάτι που θέλαμε να κάνουμε. Από τη στιγμή που δεν βάλαμε κάποιο γκολ, το αποτέλεσμα δεν μας δικαίωσε, αλλά η αλήθεια είναι ότι εμείς είδαμε θετικά στοιχεία, τα οποία κρατάμε».

Για το πόσο βοηθάει τους παίκτες του Άρη ότι η διαφορά με την τέταρτη θέση μειώθηκε αισθητά μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές:

«Το να παίζεις στα playoffs, όπου τα οκτώ στα δέκα παιχνίδια είναι ντέρμπι, είναι από μόνο του ένα κίνητρο για τους παίκτες. Το έχουμε πει ξανά ότι όταν μπήκαμε στα playoffs ήμασταν μακριά από την πρώτη τετράδα. Και τώρα ακόμη μακριά είμαστε. Εμείς, όμως, θέλουμε να διεκδικήσουμε όλα τα παιχνίδια. Δεν θα είμαστε σε κανένα αδιάφοροι και στο τέλος θα δούμε τι καταφέραμε».

Για το πώς περιμένει τον Ολυμπιακό στο αυριανό μεταξύ των δύο ομάδων παιχνίδι, εστίασε στις αλλαγές που έχει φέρει στους ''ερυθρόλευκους'' η έλευση του Χοσέ Μεντιλίμπαρ:

«Είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός είναι πολύ βελτιωμένος με την έλευση του καινούργιου του προπονητή, ο οποίος δείχνει ότι κάνει εξαιρετική δουλειά. Ο αντίπαλος έχει ένα συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Εμείς πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και πολύ πειθαρχημένοι στο δικό μας πλάνο. Θα πρέπει να παρουσιάσουμε το καλό μας πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αυτό που συνήθως παρουσιάζουμε στα ντέρμπι, και να είμαστε αποτελεσματικοί».

Για το ποια στοιχεία είναι διαφορετικά σε αυτό το παιχνίδι, σε σχέση με τα άλλα δύο της κανονικής περιόδου ανάμεσα στους δύο αντιπάλους:

«Πράγματι, αλλάξανε πράγματα και σε εμάς και στον Ολυμπιακό. Το πιο βασικό στοιχείο είναι ότι έχει έρθει ένας νέος προπονητής στον Ολυμπιακό, ο οποίος φαίνεται ότι κάνει εξαιρετική δουλειά κι έχει μεταμορφώσει την ομάδα. Ο Ολυμπιακός πλέον παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο. Γι’ αυτό είπα και πριν ότι πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι και σοβαροί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και να παρουσιάσουμε τον καλό εαυτό που παρουσιάζουμε στα ντέρμπι».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x