Stoiximan Super League

UEFA: «Ερευνούμε Ολυμπιακό, θέλουμε το αντίγραφο της πρότασης Δασκαλόπουλου»

«Βόμβα» από Guardian! Σύμφωνα με το βρετανικό Μέσο η UEFA επιβεβαίωσε σε σχετικό ερώτημα ότι υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη για τον Ολυμπιακό και ότι ζητήθηκε αντίγραφο της πρότασης Δασκαλόπουλου!

Οι προσπάθειες του Βαγγέλη Μαρινάκη να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Νότιγχαμ Φόρεστ έχουν φέρει στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και στα βρετανικά ΜΜΕ.

Στο πλαίσιο αυτό, ένα από τα εγκυρότερα Μέσα του Νησιού, ο «Guardian» αποκαλύπτει ότι εκπρόσωπος της UEFA επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σε εξέλιξη έρευνα για τον Ολυμπιακό και ότι επιπλέον ζητήθηκε από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία αντίγραφο της πρότασης Δασκαλόπουλου.

«Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα σχετικά με τον Ολυμπιακό», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ των Βρετανών ως λεγόμενα εκπροσώπου της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας και συνεχίζει: «Επιπρόσθετα, η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει ότι έχει σταλεί επίσημο αίτημα ώστε να σταλεί αντίγραφο της αναφοράς από τον κατήγορο, κ. Σταμάτη Δασκαλόπουλο».

Σημειώνεται, όμως, ότι «καμία οριστική απόφαση» δεν έχει παρθεί από τα δικαστήρια στην Αθήνα, είτε για την ομάδα, είτε για τον ιδιοκτήτη της. Τέλος, στο ρεπορτάζ σημειώνονται σημεία και από τη χθεσινή ανακοίνωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του Ολυμπιακού αναμένει μια δίκαιη δίκη από την ανεξάρτητη δικαιοσύνη, υπογραμμίζοντας ότι η υπόθεση κινείται από πολιτικά κίνητρα.

inner

Αναλυτικά το ρεπορτάζ του Guardian:

«Η UEFA ερευνά την εμπλοκή του επίδοξου επενδυτή της Νότιγχαμ Φόρεστ σε στημένους αγώνες στην Ελλάδα (σ.σ. ο τίτλος του θέματος).

Η UEFA ερευνά τις κατηγορίες που βαραίνουν τον πρόεδρο του Ολυμπιακού και του ανθρώπου που προσπαθεί να αγοράσει τη Νότιγχαμ Φόρεστ, Βαγγέλη Μαρινάκη, για εμπλοκή του σε σκάνδαλο στημένων αγώνων στην Ελλάδα.

Ο Μαρινάκης αρνείται όλες τις κατηγορίες και με επίσημη δήλωσή του στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού, ισχυρίζεται ότι ο εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εναντίον του και ότι οι κατηγορίες αυτές έχουν πίσω τους πολιτικά κίνητρα.

"Η εισαγγελική πρόταση του Στ. Δασκαλόπουλου τόσο για την επιβολή προσωρινής κράτησης όσο και για τη παραπομπή ή μη στο ακροατήριο, θα κριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών τους επόμενους μήνες", είπε ο Μαρινάκης και πρόσθεσε: "Αναμένω τη δίκαιη κρίση από αμερόληπτους, ανεξάρτητους και ελεύθερους δικαστές".

Παρ' όλα αυτά, το Press Association έχει μάθει ότι ο Μαρινάκης βρίσκεται επίσης υπό έρευνα από την UEFA, με την αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας να έχει ήδη έρθει σε επαφή με τον συγκεκριμένο εισαγγελέα πριν από αρκετούς μήνες.

"Η UEFA μπορεί να επιβεβαιώσει έχει ξεκινήσει έρευνα για τον Ολυμπιακό", είπε στο Press Association εκπρόσωπος της UEFA. "Επιπροσθέτως, η UEFA επιβεβαιώνει ότι έχει καταθέσει επίσημο αίτημα για να της αποσταλεί αντίγραφο της πρότασης του εισαγγελέα, Σταμάτη Δασκαλόπουλου".

Ο ίδιος άνθρωπος πρόσθεσε ότι ακόμη δεν υπάρχει "καμία οριστική απόφαση" από το δικαστήριο, είτε για τον Ολυμπιακό, είτε για τον ιδιοκτήτη του.

Σε αντίθεση με τους κανονισμούς της αγγλικής Football League, η UEFA δεν χρειάζεται καταδικαστική απόφαση εναντίον συλλόγων ή προσώπων για να πάρει τις αποφάσεις της, όπως για παράδειγμα σε αυτή την υπόθεση που αποτελεί μέγιστο θέμα στην Ελλάδα από το 2013. Το μόνο που χρειάζεται η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία είναι "επαρκώς ικανοποιητικές" αποδείξεις ότι υπάρχει εμπλοκή σε παράνομες δραστηριότητες.

Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει τα τελευταία έξι τελευταία πρωταθλήματα και φέτος αποκλείστηκε από την προκριματική φάση του Champions League.

Η Football League (σ.σ. όργανο που δίνει την έγκρισή του για τη μεταβίβαση των μετοχών μιας ομάδας) αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο για την υπόθεση, όμως είναι ξεκάθαρο ότι στην παρούσα φάση ο Μαρινάκης θα περνούσε τον έλεγχο για τους επίδοξους ιδιοκτήτες συλλόγων, αφού δεν υπάρχει καταδικαστική απόφαση εναντίον του, όπως ακριβώς συνέβη με τον Μάσιμο Τσελίνο στον οποίο είχε επιτραπεί να αγοράσει τη Λιντς ενώ αντιμετώπιζε κατηγορίες για απάτη.

Ο Μαρινάκης, ο οποίος πρόσφατα ξόδεψε πάνω από 70 εκατ. ευρώ για να αγοράσει μια από τις τέσσερις νέες τηλεοπτικές άδειες στην Ελλάδα, βρίσκεται εδώ και μήνες σε συζητήσεις με τον Φαουάζ Αλ-Χασάουι για την αγορά της Φόρεστ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x