Stoiximan Super League

Κοσέντινο στο sportfm.gr: «Θηρίο ο Κινκουέ, είμαι σίγουρος πως θα παίξει στον Ολυμπιακό»

Ο Μάσιμο Κοσέντινο, πρώην γενικός διευθυντής της Ίντερ και νυν CEO της Σιόν, ανέλυσε στο sportfm.gr το προφίλ του Ετιέν Κινκουέ που μετακόμισε από τους «νερατζούρι» στον Ολυμπιακό.

Μάσιμο Κοσέντινο: Αναλύει τον Ετιέν Κινκουέ στο sportfm.gr

Mία από τις μεταγραφές που έκανε ο Ολυμπιακός την θερινή μεταγραφική περίοδο ήταν και αυτή του Ετιέν Κινκουέ. Ο νεαρός Γάλλος κεντρικός αμυντικός άφησε την Ίντερ για χάρη των Πειραιωτών, σε μια μεταγραφή που πέρασε σχετικά στα… ψιλά. Δεν ξέραμε και πολλά άλλωστε για τον 19χρονο Γάλλο στόπερ, αφού αγωνιζόταν στην Primavera των «νερατζούρι» και ήταν δύσκολο για κάποιον να τον παρακολουθήσει.

Το sportfm.gr εντόπισε τον Μάσιμο Κοσέντινο και του ζήτησε τη γνώμη του για τον Κινκουέ. Ένας άνθρωπος που γνωρίζει πολύ καλά την Ίντερ, αφού μέχρι τον περασμένο Ιούλιο (και για σχεδόν επτά σερί χρόνια) αποτελούσε τον γενικό διευθυντή της ομάδας. Πλέον, βέβαια, έχει ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, όντας ο CEO της ελβετικής Σιόν.

Η γνώμη του για τον Ετιέν Γιούτε Κινκουέ; Η καλύτερη αν κρίνουμε τα όσα είπε στη συνέντευξή του στον Γιώργο Τσανάκα, αφού ουκ ολίγες φορές τον αποθέωσε και στάθηκε πολύ στα αθλητικά του προσόντα, αλλά και στον εξαιρετικό του χαρακτήρα.

«Έπαιζε στην δεύτερη ομάδα, τον θυμάμαι τον έβλεπα συχνά. Είναι προπονηθεί μερικές φορές με τη πρώτη ομάδα. Είναι τεράστιος (σσ. γέλια), είναι πολύ ψηλός, πάρα πολύ ψηλός αλήθεια... Είναι πολύ δυνατός, επίσης, αλλά είναι και ένα ευγενικό και ντροπαλό παιδί. Εν μέρει τον δικαιολογώ γιατί δεν είναι εύκολο ένας νεαρός ποδοσφαιριστής να μπαίνει στα αποδυτήρια μιας τόσο μεγάλης ομάδας και να περιτριγυρίζεσαι από πρωταθλητές. Σκέψου μόνο ποιους παίκτες είχε δίπλα του, ήταν 18 την περασμένη σεζόν! Ήταν πάντα ένας από τους παίκτες που ξεχώριζαν στην Primavera, είναι ένας πραγματικός επαγγελματίας παρά το νεαρό της ηλικίας του».



Βέβαια, στην πρώτη ομάδα της Ίντερ δεν ήταν εύκολο να αγωνιστεί. Τόσο γιατί οι «νερατζούρι» διεκδικούσαν το πρωτάθλημα (και το κατέκτησαν τελικά) και ήθελαν έμπειρους και… ψημένους ποδοσφαιριστές, αλλά και επειδή ο Κινκουέ έπαιζε σε μια θέση που η ομάδα του Αντόνιο Κόντε ήταν γεμάτη.

«Δεν είναι ότι δεν δίνουμε τις ευκαιρίες σε νέα παιδιά, αλλά κοίτα και ποιους έχει στην αμυντική της γραμμή η Ίντερ. Μπαστόνι, Ντε Βράι, Σκρίνιαρ... Δεν είναι εύκολο να μπεις και να παίξεις, ποιον να βγάλεις από αυτούς; Υπάρχει από πίσω και ο Ρανόκια! Στην Ιταλία είσαι πολύ νέος στα 18 σου για να παίξεις, δεν είναι εύκολο να πάρεις ευκαιρίες τόσο μικρός. Στην Primavera την ίδια ώρα έπαιζε συνεχώς, έχασε ελάχιστα παιχνίδια...».

Ο Αρμάντο Μαντόνα (σσ. πρωην τεχνικός της Primavera) χρησιμοποιούσε το 3-5-2, ακολουθώντας τη διάταξη της πρώτης ομάδας τα τελευταία χρόνια. Το εφάρμοσε αρχικά ο Λουτσιάνο Σπαλέτι, ο Αντόνιο Κόντε μετά, οπότε και η Primavera το ακολουθεί...

«Ο Κινκουέ μπορεί να παίξει σε όλες τις θέσεις της τριάδας των στόπερ. Είτε αριστερό, είτε δεξί στόπερ είτε ακόμη και στη μέση. Δεν έχει κανένα πρόβλημα σε αυτό το θέμα.

Βέβαια, ο Μαντόνα θυμάμαι ορισμένες φορές ότι τον είχε χρησιμοποιήσει και σε άλλη θέση. Τον έβαζε ορισμένες φορές αμυντικό χαφ, ώστε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι είναι καλός στις μονομαχίες, καλός στον αέρα. Κατά κάποιο τρόπο τον χρησιμοποιούσε σαν σκούπα, μπροστά από τα στόπερ. Ωστόσο, η θέση του είναι κεντρικός αμυντικός».




Αναλύοντας περισσότερο το στιλ του, ο Μάσιμο Κοσέντινο τον χαρακτήρισε έναν τρομερά εκρηκτικό ποδοσφαιριστή, στάθηκε στα αθλητικά του προσόντα και τον χαρακτήρισε «θηρίο». Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως θα πάρει τις ευκαιρίες του στον Ολυμπιακό, αφού έχει όλα τα φόντα να πετύχει βάσει και της δουλειάς του.

«Στην Ελλάδα δεν γνωρίζω ακριβώς το στιλ του πρωταθλήματος, αλλά νομίζω πως μπορεί να πάρει ευκαιρίες και να παίξει. Θέλει δίπλα του να έχει έναν έμπειρο ποδοσφαιριστή, που να έχει καλή τεχνική και να είναι ηγέτης, ώστε να τον βοηθήσει να βελτιωθεί και να μάθει πράγματα.

Είναι ένας τρομερά εκρηκτικός ποδοσφαιριστής. Είναι πολύ δυνατός, είναι πάρα πάρα πολύ ψηλός αλήθεια, είναι θηρίο. Πώς να τον περιγράψω αλλιώς; Είναι πολύ μεγάλος χα, χα... Λένε πως όταν ένας ποδοσφαιριστής είναι πολύ ψηλός, και ιδιαίτερα αν είναι αμυντικός, είναι αργός. Αυτός όχι απλά δεν είναι αργός, αλλά είναι γρήγορος και είναι πολύ έξυπνος. Δεν παίρνει εύκολα κίτρινες κάρτες, κάτι που είναι πολύ καλό. Παίζει... fair μέσα στο γήπεδο, δεν είναι βρώμικος ποδοσφαιριστής. Σκέψου ότι μπορεί να μην έχασε κανένα παιχνίδι λόγω τιμωριών, λόγω καρτών. Είναι πραγματικά πολύ εντυπωσιακός όταν τον βλέπεις».




Όσο για τις αδυναμίες του; «Πρέπει να είναι λιγότερο ντροπαλός, να... μεγαλώσει λίγο. Είναι ώριμος σαν παίκτης παρότι νεαρός, αλλά πρέπει να σκληρύνει λίγο κατά κάποιο τρόπο. Είναι όμως και μικρός σε ηλικία, μην το ξεχνάμε αυτό. Έχει μπροστά του όλο τον χρόνο για να βελτιωθεί, για να κάνει τις αδυναμίες του πλεονεκτήματα.

Είναι περισσότερο ένας εκρηκτικός ποδοσφαιριστής, βασίζει το παιχνίδι του στη δύναμη και στα αθλητικά στοιχεία που έχει. Είναι λιγότερο τεχνίτης, αλλά περισσότερο αθλητικός ως ποδοσφαιριστής».


Τέλος, εξήρε για ακόμη μια φορά τον χαρακτήρα του, ενώ αναφέρθηκε και στο ζήτημα των social media, λέγοντας πως αυτός δεν ασχολείται ιδιαίτερα όπως άλλοι ποδοσφαιριστές της ηλικίας του…

«Σίγουρα μπορεί να πάρει ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα. Μπορεί να πάρει παιχνίδια στα πόδια του, εγώ το θεωρώ σίγουρο ότι θα καταφέρει να παίξει, σίγουρα θα διεκδικήσει τις ευκαιρίες του. Είπα ξανά, είναι πολύ καλό παιδί, πραγματικός επαγγελματίας. Άλλοι νεαροί ποδοσφαιριστές επηρεάζονται από τα social media, ασχολούνται πολύ με αυτά. Ο Κινκουέ είναι η εξαίρεση στον κανόνα, τον βλέπεις να είναι πάντα συγκεντρωμένος μέσα στο γήπεδο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x