Stoiximan Super League

Με Δέλλα βλέπει πεντάδα ο Παναιτωλικός!

Η αντεπίθεση του Παναιτωλικού με Δέλλα συνεχίζεται! Σε ένα ματς με ελάχιστες ευκαιρίες, οι Αγρινιώτες επιβλήθηκαν 1-0 της Κέρκυρας με γκολ του Μπαρμπόσα και πλέον βρίσκονται στο -3 από την 5η θέση.

Με την αύρα του Τραϊανού Δέλλα «κρυφοκοιτάζει» πεντάδα ο Παναιτωλικός!

Οι Αγρινιώτες χωρίς να πιάσουν την απόδοση προηγούμενων αγώνων και σε έναν πολύ δύσκολο αγωνιστικό χώρο, κατάφεραν να επιβληθούν της αξιόμαχης Κέρκυρας με 1-0, με σκόρερ τον Μπαρμπόσα που κάλυψε επάξια το κενό του τιμωρημένου Ρόσα.

Το σκορ διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, όταν από άστοχη έξοδο του Γιαννακόπουλου, ο Μιχάι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Βραζιλιάνος εξτρέμ με το κεφάλι δεν είχε πρόβλημα να στείλει την μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία των «Φαιάκων».

Λίγες οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, λόγω του βαρύ αγωνιστικού χώρου από τη συνεχή βροχόπτωση στο Αγρίνιο.

Καλή παρουσία για την Κέρκυρα, δεδομένου και των απαιτήσεων της αναμέτρησης, αλλά και των πολλών απουσιών που είχε να διαχειριστεί ο Γιάννης Μαντζουράκης, ενώ παραμένει στο +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού και τον Απόλλωνα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Πώς έπαιξαν:

Απουσίες στην αμυντική του διάταξη είχε ο Παναιτωλικός, καθώς οι Χαντάκιας, Ροντρίγκες, Τσοκάνης και Ρότσα παραμένουν τραυματίες και έτσι η τετράδα αποτελούνταν από τους Μύγα, Μιχάι, Άργκους και Μαρινάκη ενώ ο Μπαρμπόσα πήρε τη θέση του τιμωρημένου Ρόσα.

Από την άλλη μεριά, επίσης πάρα πολλές απουσίες είχε και η Κέρκυρα, γεγονός που έφερε τους Αρτυματά, Κρητικό στα αμυντικά χαφ και τους Μυτίδη, Παμλίδη στη μεσοεπιθετική γραμμή των «Φαιάκων».

Το ματς

Μακριά από το αγαπημένο του και γνώριμο αγωνιστικό του στυλ έμεινε ο Παναιτωλικός, που δεδομένα θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων κόντρα στην Κέρκυρα, καθώς ο βαρύς αγωνιστικός χώρος και τα σημεία που είχε μαζέψει νερό, δεν άφηναν πολλά περιθώρια για ποδόσφαιρο με την μπάλα στο έδαφος.

Μάλιστα, στην προβληματική παρουσία των γηπεδούχων στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης συντέλεσε ο τραυματισμός του Μάρκος Πάουλο μόλις στο 3’, καθώς ο αρχηγός των «καναρινιών» αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο, ενώ προηγουμένως είχε αφήσει την ομάδα του με 10 παίκτες ώστε να διαπιστώσει αν μπορεί να συνεχίσει.

Σε αυτό το χρονικό διάστημα, οι «Φαίακες» θέλησαν να φανούν απειλητικοί και εν μέρει το κατάφεραν, με τον Αντέτζο να στέλνει την μπάλα άουτ από κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 25’ υπήρξε και υποψία πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μιχάι πάνω στον Γεωργίου, όταν ο πρώτος ανέτρεψε εντός περιοχής τον μεσοεπιθετικό των φιλοξενούμενων σε ένα άγαρμπο μαρκάρισμα του νεαρού.

Ωστόσο, τη μεγαλύτερη ευκαιρία την έχασε η ομάδα του Γιάννη Μαντζουράκη στο 30’, όταν ο Κυριακίδης είπε «όχι» στον Κρητικό, σε σουτ που επιχείρησε ο τελευταίος από μακρινή απόσταση.

Εκεί, λοιπόν, που όλα έδειχναν ότι το πρώτο ημίχρονο θα ολοκληρωθεί στο 0-0, αφού ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε καν να πλησιάσει την αντίπαλη περιοχή, το κρίσιμο λάθος του Γιαννακόπουλου στις καθυστερήσεις διαφοροποίησε τα δεδομένα. Ο γκολκίπερ των φιλοξενούμενων έκανε άστοχη έξοδο, ο Μιχάι πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Μπαρμπόσα εκμεταλλευόμενος την ασίστ, σε ανυπεράσπιστη εστία άνοιξε το σκορ με κεφαλιά.

Το β' μέρος αποτέλεσε απλά μια αντίστροφη μέτρηση για τη λήξη του αγώνα.

Ο Παναιτωλικός ξέροντας ότι σε αυτό το γήπεδο δεν μπορεί να αποδώσει το ποδόσφαιρο που ξέρει, δεν πήρε ρίσκα και γύρισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που έβαλε πολύ δύσκολα στην Κέρκυρα, αφού πολύ σπάνια βρίσκεται σε θέση δημιουργίας στα παιχνίδια της.

Ωστόσο, ο πιο δραστήριος παίκτης των φιλοξενούμενων και ρεαλιστικά ο πιο ποιοτικός, Μάρτιν Ρόλε, προσπάθησε να προκαλέσει πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα και μάλιστα στο 55' παραλίγο να πετύχει το γκολ, όταν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, υποχρεώνοντας τον Κυριακίδη σε μια εξαιρετική επέμβαση.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης δεν συνέβη το παραμικρό...

Ή τουλάχιστον μέχρι τις καθυστερήσεις, αφού στην τελευταία φάση του ματς, ο Μυτίδης ξεπέρασε με ωραία προσπάθεια τον Μύγα, θέλησε να γυρίσει την μπάλα στον Μενσά για να μπει με την μπάλα στα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κυριακίδης μπλόκαρε, χαρίζοντας επί της ουσίας τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (4-2-3-1): Κυριακίδης – Μύγας, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης – Μάρκος Πάουλο (10’ λ.τ. Βασιλούδης), Μπεχαράνο – Μπαρμπόσα (79’ Μπράβο), Ντίας, Μάζουρεκ (88’ Ιταμπέλ) – Μοράρ
Στον πάγκο του Παναιτωλικού: Σταματόπουλος, Κλέσιο, Γιαννιώτης, Βακράκος

Κέρκυρα (4-2-3-1): Γιαννακόπουλος – Σπίνουλας, Γρομητσάρης, Αντέτζο, Λέκοβιτς – Κρητικός, Αρτυματάς – Γεωργίου (73’ Ζορμπάς), Ρόλε, Μυτίδης – Παμλίδης (69’ Μενσά)
Στον πάγκο της Κέρκυρας: Κουτζαβασίλης, Αναστασίου, Μενικάλι, Ινάσιο

Το LIVE της αναμέτρησης όπως το κατέγραψε το sportfm.gr:



Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης
Α’ βοηθός: Τιμολέων Γεωργακόπουλος
Β’ βοηθός: Δημήτρης Σαμοΐλης
4ος: Αριστομένης Κουτσιαύτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x