Super League 1

Μελισσανίδης: «Στοίχημα ζωής το γήπεδο - Με τρελαίνει όπως παίζουμε, μου θυμίζει την ΑΕΚ του '90»

Περήφανος για την «Opap Arena», που θ’ απογειώσει αγωνιστικά και οικονομικά την ΑΕΚ, δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Τι είπε για την ομάδα, τη διαιτησία και την τοξικότητα που πρέπει να φύγει.

Τη νέα εποχή που μπαίνει η ΑΕΚ -σε όλα τα επίπεδα- μετά τη δημιουργία της «Opap Arena» προανήγγειλε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Ξεναγώντας προσωπικά εκπροσώπους του Τύπου και συζητώντας έπειτα μαζί τους, ο διοικητικός ηγέτης της «Ένωσης» δήλωσε περήφανος για την υλοποίηση του «στόχου ζωής», όπως χαρακτήρισε το νέο γήπεδο της ομάδας.

Αφού δήλωσε βέβαιος λοιπόν ότι θα την απογειώσει αγωνιστικά και θα της επιτρέψει να παραμείνει αυτοδύναμη οικονομικά, τόνισε ότι τώρα θα μπορεί να κριθεί (που θα έχει κι αυτή το «σπίτι» της).

Αναφερόμενος στο αγωνιστικό κομμάτι, δήλωσε ότι… τρελαίνεται με τη φετινή ομάδα, που του θυμίζει εκείνη της δεκαετίας του ’90, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι όλοι είναι στη μάχη του τίτλου.

Όσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε ότι είναι ανάγκη να φύγει πλέον το μίσος και η τοξικότητα, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι η διαιτησία έχει βελτιωθεί, αφού «παλιότερα τέτοια εποχή ξέραμε ήδη τον πρωταθλητή».

Αναλυτικά όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης

-Για το κόστος της ανέγερσης του γηπέδου:

« Το γήπεδο στοίχισε 75 εκατομμύρια ευρώ. Τα Μουσεία, του Προσφυγικού Ελληνισμού και της ΑΕΚ θα κοστίσουν 6 εκατομμύρια και τα γραφεία μας, τα ιδιόκτητα γραφεία της ΠΑΕ, 1,5 εκατομμύριο. Ειλικρινά είμαι υπερήφανος. Όχι μόνο για το γήπεδο αλλά και για τα Μουσεία μας. Θα κάνουμε τα πιο ωραία Μουσεία ποδοσφαιρικής ομάδας. Στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού γίνεται τρομερή δουλειά. Ο κόσμος έχει δείξει μεγάλη ανταπόκριση. Θα υπάρχουν τρομερά έργα. Τώρα δεν ήμασταν έτοιμοι να ανοίξουμε τα Μουσεία. Θέλω να πιστεύω ότι και τα Μουσεία θα δώσουν ακόμα παραπάνω πράγματα στο γήπεδο. Θα έρχονται παιδάκια, όλα τα σχολεία να βλέπουν το γήπεδο και τα Μουσεία. Κάθε τι που φτιάχνουμε το έχουμε κάνει με μεράκι. Θέλω να πω και κάτι.
Η ΑΕΚ πλέον έχει το μεγαλύτερο αθλητικό κέντρο. Έχει μια έκταση 120 στρέμματα με τέσσερα γήπεδα. Το Σεραφείδειο είναι ένα γήπεδο που μπορεί άνετα να παίζει η πρώτη μας ομάδα. Έχει προδιαγραφές UEFA και αυτό. Και εκεί έπεσαν πολλά χρήματα γιατί όλοι θα ξέρετε ότι το αθλητικό κέντρο κάποια στιγμή δεν ήταν της ΠΑΕ, ήταν ιδιωτικό. Σήμερα είναι κι αυτό ιδιωτικό. Στοίχισε όλη η εργασία και η αγορά πάνω από 30εκατ. ευρώ».

-Για την μετάβαση από το ΟΑΚΑ στην Αγιά Σοφιά:

«Θέλω να πιστεύω ότι όλο αυτό, η Αγιά Σοφιά, θα αρέσει σε όλον τον κόσμο, θα σας αρέσει και εσάς. Εγώ θα αγαπηθώ όταν θα φύγω από τη ζωή, έτσι είναι η Ιστορία για όλους μας. Επίσης την ΑΕΚ θα την κρίνουμε από εδώ και στο εξής. Γιατί η ομάδα δεν είχε τόσα χρόνια έδρα. Παίζαμε σε αυτό το Νταχάου που ούτε απ' έξω δεν θέλω να περνάω. Οπότε τώρα που έχουμε το γήπεδο μας και εμείς θα κριθούμε. Και θέλω να σας πω ότι το πιστεύω ειλικρινα ότι την Κυριακή με τον Ατρόμητο, τη νίκη μας την έδωσε το γήπεδο. Αυτή η αύρα που βγάζει μας οδήγησε στη νίκη. Πολύ φοβάμαι ότι στο ΟΑΚΑ δεν θα το κερδίζαμε αυτό το ματς. Εμείς ξαναλέω τώρα θα κριθούμε σαν ομάδα. Εδώ στο σπίτι μας. 20 χρόνια παίζαμε εκεί που παίζαμε. Στο ποδόσφαιρο αισθάνομαι καλύτερος από πολλούς όχι όμως απ' όλους».

-Για τα πλάνα που υπάρχουν για τις υποδομές και το προπονητικό στα Σπάτα:

«Θέλω να είμαι ειλικρινής δεν μπορούμε να τα κάνουμε άμεσα. Έτρεξε αίμα για να φτιάξουμε και όσα φτιάξαμε στα Σπάτα. Στα σχέδια είναι να γίνουν άλλα δύο γήπεδα. Παράλληλα θέλουμε να φτιάξουμε και ένα σούπερ ξενοδοχείο για να μένουν 50 παιδιά της Ακαδημίας και άλλα 40 δωμάτια για την πρώτη ομάδα. Μετά, μόλις τα φτιάξουμε και αυτά, θα τα έχουμε όλα σαν κλαμπ. Δικό μας προπονητικό με ξενοδοχείο, δικό μας γήπεδο, δικά μας ιδιόκτητα γραφεία που δεν είχαμε ποτέ. Θα υπάρχουν τα Μουσεία, από κάτω το γήπεδο έχει τεράστιους χώρους, τεράστιες αποθήκες. Νομίζω ότι έχουμε φτιάξει ένα από τα πιο ωραία γήπεδα στην Ευρώπη. Με την χωρητικότητα κάναμε ό,τι μπορούσαμε και φτιάξαμε τη διπλή κερκίδα, πράγμα το οποίο ανέβασε το κόστος 25%. Επίσης δώσαμε στην πόλη μια τεράστια πλατεία. Λέγανε για το δάσος και τα 1.800 μέτρα που χρειαστήκαμε αλλά εμείς δώσαμε αυτό που σας είπα, μια τεράστια πλατεία».

-Αν γίνεται κάποια σκέψη για τα διαρκείας, επειδή είναι πάρα πολλά και ενδεχομένως σε κάποια ματς οι κάτοχοι να μην έρχονται, να υπάρξει μια διαδικασία να γίνονται απλά εισιτήρια μέσα από μια διαδικασία…

«Τα εισιτήρια διαρκείας μας φέτος πλησιάζουν τις 25.000 και τα απλά εισιτήρια που βγαίνουν φεύγουν πολύ γρήγορα μέσα σε μια ώρα. Σκεφτόμαστε να βρούμε ένα πρόγραμμα μέσα από το οποίο, κάθε διαρκείας θα μπορεί να δηλώνει αν θα έρθει ή όχι στο γήπεδο έτσι ώστε αν κάποιο δεν έρχεται να γίνεται απλό εισιτήριο. Θα το δούμε, το δουλεύουμε...»

-Την άποψη του για τη διαιτησία στην Ελλάδα γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν λάθη;

«Για να είμαι ειλικρινής, εγώ πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα χρόνια, τέτοια εποχή, ξέραμε όλοι ποιος θα βγει πρωταθλητής. Για θυμηθείτε ποιοι ήταν αρχιδιαιτητές, ποιοι ήταν στην ΚΕΔ και τι αποφάσιζαν. Τα λάθη πάντα θα υπάρχουν αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι η διαιτησία δεν παίζει 50-50. Κάποια φορά θα έχουν παράπονα οι μεν κάποια οι δε. Πιστεύω ότι η διαιτησία έχει φτιάξει, αν συγκρίνουμε πάντα με όσα γίνονταν».

-Για την θέρμη του Ολυμπιακού με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ:

«Αυτό να το βρείτε εσείς οι δημοσιογράφοι. Δεν ξέρω τι να σας πω μπορεί να κάνει λόμπι για την Αγγλία...».

-Αν η ΑΕΚ μπορεί να είναι αυτοδύναμη;

«Είμαι υπερήφανος γιατί σήμερα αυτό το κλαμπ δεν χρωστάει πουθενά και έχει έσοδα 40 εκατομμύρια. Ένας νοικοκύρης μπορεί να το τρέξει, είναι σαν μια επιχείρηση. Αν βγάζεις 38εκατ. και χαλάς 60 θα καταρρεύσεις κάποια στιγμή. Δεν μπορεί μια διοίκηση με 38 εκατομμύρια να τρέξει την ΑΕΚ; Έτσι λειτουργεί όλη η Ευρώπη. Κανείς παράγοντας στο εξωτερικό δεν βάζει χρήματα. Έτσι πιστεύω.
Κάποια στιγμή και εγώ θα φύγω και ηλικιακά, ίσως είμαι ο μοναδικός παράγοντας που συμπληρώνω μια 15ετία στην ΑΕΚ παραγοντικά. Ιδιοκτήτες δεν υπάρχουν, ιδιοκτήτης σε αυτά τα κλαμπ είναι ο κόσμος. Εμείς είμαστε όλοι περαστικοί. Ναι λοιπόν πιστεύω ότι σήμερα η ΑΕΚ είναι αυτοδύναμη, δεν χρωστάει πουθενά, έχει τα πάντα. Νοικοκυριό θέλει. Ο στόχος πάντως έγινε, αυτό που είπαμε το κάναμε».

-Για τον Πογιέτ που ήρθε στην Αγιά Σοφιά και φαίνεται να έχει αποφασίσει πως θα είναι η επόμενη έδρα της Εθνικής ομάδας:

«Με μεγάλη μας χαρά να έρθει η Εθνική και να κάνει έδρα της την Αγιά Σοφιά. Έχει καλή ομάδα. Μακάρι να έρθει η Εθνική, το γήπεδο έχει όλες τις προδιαγραφές να την φιλοξενήσει, γιατί όχι».

-Κάποιοι εκτιμούν πως το γήπεδο πρέπει να μετονομαστεί κάποια στιγμή σε Δημήτρης Μελισσανίδης. Η απάντηση του στο θέμα ήταν:

«Το γήπεδο έχει το όνομα του, Αγιά Σοφιά. Έχει και το εμπορικό του όνομα, ΟΠΑΠ Arena. Άστα αυτά τώρα. Δεν χρειάζεται. Νομίζω ότι έγινε εδώ έγινε με μεράκι. Είχα προσωπική επίβλεψη σε όλα. Μπαίνω στους χώρους, μπαίνω στο λόμπι και νομίζω ότι μπαίνω στο ξενοδοχείο Four Seasons. Ο ΑΕΚτζής πρέπει να προστατεύσει το γήπεδο μας πλέον».

-Τι χρονοδιάγραμμα υπάρχει για τα Μουσεία;

«Σε 5-6 μήνες πιστεύω να τα κάνουμε όλα. Είναι το Δάσος που πρέπει να φτιαχτεί, κάποιες άλλες εργασίες, φυσικά τα Μουσεία. Τώρα όλα έχουν μπει στο δρόμο τους. Θα γίνουν όλα. Σε κάθε περίπτωση στην καινούργια σεζόν θα είμαστε έτοιμοι στα πάντα».

-Για το ότι κάλεσε τον Μαρινάκη στα εγκαίνια και το εάν σκέφτεται να τον καλέσει για μια ξενάγηση στο γήπεδο…

«Δεν το έχω σκεφτεί. Εγώ τότε έκανα αυτό που έπρεπε. Θα το δούμε. Αν έρθουν είναι καλοί στις αντιγραφές, μπορεί να αντιγράφουν πράγματα...».

-Για τη μάχη του τίτλου:

«Κανείς δεν ξέρει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα. Κάποτε ξέραμε από πριν τι θα γίνει. Πιστεύουμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Έχουμε έδρα, η διαδρομή θα δείξει. Και ο Παναθηναϊκός είναι δυνατός, μια νοικοκυρεμένη ομάδα. Θέλω να το πάρει η ΑΕΚ φυσικά! Αλλά να σας πω κάτι, αν δεν το πάρει η ΑΕΚ, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός. Μεγάλη ομάδα είναι, μετά από τόσα χρόνια μπορεί να το δικαιούται. Στη διεκδίκηση όμως είναι και ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, θα δούμε».

-Για την εικόνα της ΑΕΚ και το ποδόσφαιρο που παίζει:

«Εμένα με τρελαίνει έτσι όπως παίζουμε! Βλέπω την ΑΕΚ και παίζει ωραίο ποδόσφαιρο. Μου θυμίζει τη δική μου την ΑΕΚ του 90’! Θα έρθουν όμως και κακές στιγμές έτσι είναι το ποδόσφαιρο».

-Για την επίσκεψη Λαπόρτα και αν υπάρχει σκέψη στην ΑΕΚ για το μοντέλο μελών που έχει η Μπαρτσελόνα:

«Δεν λειτούργησε στο παρελθόν αυτό. Ο Λαπόρτα είναι προσωπικός μου φίλος. Ήρθε στο γήπεδο και τον ξενάγησα. Εντυπωσιάστηκε»!

-Ποιος είναι ο στόχος από εδώ και πέρα:

«Να πηγαίνει η ομάδα καλά. Να τη χαιρόμαστε. Να παίρνουμε πρωταθλήματα και Κύπελλα, τι άλλο να ζητήσω;».

-Για την αγάπη του κόσμου:

«Αισθάνομαι την αγάπη του κόσμου, αλλά συνήθως όταν φεύγεις από τη ζωή σου δίνουν ακόμα περισσότερο αγάπη».

-Για την απουσία κάποιων παλαιμάχων από τα εγκαίνια, όπως ο Μανωλάς, ο Σαβέφσκι που ήταν στην εξέδρα αλλά και ο Τσιάρτας:

«Εγώ έκανα αυτό που έπρεπε να κάνω. Ο Μανωλάς είναι σημαία, τον τιμώ, έχω το ομοίωμα του στο Μουσείο, κάτω είναι, έχει έρθει ήδη. Δεν ξέρω γιατί δεν ήρθε, κάποιοι δεν μπορέσανε να έρθουν».

-Για το πως θα αξιοποιηθεί το γήπεδο:

«Θα υπάρχουν ξεναγήσεις μέσα στο γήπεδο. Θα υπάρχουν αυτοκινητάκια γκολφ μεγάλα δέκα θέσεων που θα κάνουν τουρ τον κόσμο και τα παιδιά. Θα έρθουν σχολεία. Θα το εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ το γήπεδο. Θα δίνω τα αποδυτήρια, όλους τους χώρους στις εταιρίες για να κάνουν μίτινγκ. Θα μπορούν εταιρίες να παίρνουν το γήπεδο να κάνουν εκδηλώσεις ακόμα και παιχνίδια μεταξύ τους οι εταιρίες να πληρώνουν και να νοικιάζουν το γήπεδο από την ΑΕΚ που θα βγάζει έσοδα ακόμα και από τα εισιτήρια σε αυτές τις περιπτώσεις»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x