Stoiximan Super League

Μέσα στο καλοκαίρι η δημοπράτηση του Βοτανικού!

Τρέχουν οι εξελίξεις για το γήπεδο στον Βοτανικό, καθώς προβλέπεται δημοπράτηση του έργου μέσα στο καλοκαίρι, εφόσον υπερψηφιστεί στη ΓΣ του Παναθηναϊκού.

«Το 95% της προετοιμασίας για το έργο στον Βοτανικό έχει ολοκληρωθεί», δηλώνει ο ΓΓ του Δήμου Αθηναίων Αλέξανδρος Τσιατσιάμης στην «Καθημερινή» σημειώνοντας πως πρόθεση είναι να γίνει η δημοπράτηση της κατασκευής για το νέο «σπίτι» του Παναθηναϊκού μέσα στο καλοκαίρι.

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι συμφωνίες στους όρους κατασκευής και λειτουργίας όλων των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων, αλλά και την επόμενη μέρα για τη Λεωφόρο, στις τελικές επαφές ανάμεσα στον Δήμο Αθηναίων, τον Ερασιτέχνη, την ΠΑΕ και τις τράπεζες.

Υπάρχει ήδη συμφωνία ανάμεσα στον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΑΕΠ Ελαιώνα (η εταιρεία ειδικού σκοπού που έχουν ιδρύσει οι τράπεζες Alpha και Πειραιώς) για τα κίτρια που θα κατασκευάσει η δεύτερη στον Βοτανικό για τον πρώτο. Όπως είναι γνωστό βάσει του προεδρικού διατάγματος για τη Διπλή Ανάπλαση, οι εγκαταστάσεις θα έχουν έκταση 7.500 τ.μ., με την ΑΕΠ Ελαιώνα να διαθέτει μέχρι 13,2 εκατ. ευρώ, αλλά όχι περισσότερα. Αν χρειαστούν περισσότερα χρήματα, θα τα καλύψει ο Δήμος.

«Στόχος του δήμου είναι να διασφαλίσει το δημόσιο συμφέρον και να αποδώσει το γήπεδο και τις δημόσιες υποδομές το συντομότερο δυνατόν. Ο δήμος έχει θέσει ένα ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα με σκοπό να δημοπρατήσει την κατασκευή του γηπέδου μέσα στο καλοκαίρι», δήλωσε ο Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Παράλληλα ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ζήτησε από την ΑΕΠ Ελαιώνα το κλειστό γήπεδο να περιγραφεί στη συμφωνία ως γήπεδο 2.000-3.000 θέσεων (το προεδρικό διάταγμα αναφέρει 2.000 θέσεις), κάτι που εκείνη δέχτηκε υπό τον όρο όμως να μη μεταβληθούν τα προβλεπόμενα από το προεδρικό διάταγμα για το κόστος που έχει συμφωνηθεί. Η συμφωνία πλέον βρίσκεται στα χέρια του Δήμου για κάποιες μικροβελτιώσεις κι ακολούθως θα τεθεί στην κρίση της ΓΣ του Ερασιτέχνη.

Η ΑΕΠ Ελαιώνα έχει ήδη αναθέσει σε γραφείο την εκπόνηση προμελέτης για τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη, με προθεσμία ως τις αρχές Ιουνίου, ώστε να παρουσιαστεί και αυτή στη ΓΣ του Ερασιτέχνη. Το πιθανότερο είναι με την ίδια συμφωνία να καθοριστεί και το πλαίσιο υποχρεώσεων για την κατεδάφιση της Λεωφόρου και την ανέγερση υπόγειου πάρκινγκ 700 θέσεων, αθλητικού μουσείου του Παναθηναϊκού και τη δημιουργία χώρων πρασίνου.

Σε ό,τι αφορά τώρα τη δεύτερη συμφωνία, ανάμεσα σε Δήμο Αθηναίων και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα περιγράφει επακριβώς τις οικονομικές και άλλες υποχρεώσεις των δύο πλευρών, με το πιο σημαντικό μέρος να αφορά το σταθερό μίσθωμα που θα καταβάλλει η ομάδα στον δήμο από τις εμπορικές λειτουργίες και δραστηριότητες του γηπέδου ποδοσφαίρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x