Stoiximan Super League

Μια ομάδα που θα σκοράρουν όλοι!

Διαβάστε το άρθρο του Χριστόφορου Ευαγγελάτου.

Τελείωσε λοιπόν και τυπικά η σεζόν για τον Ολυμπιακό με τους ερυθρόλευκους να πετυχαίνουν μιαν ακόμα νίκη, αυτή την φορά στην Λάρισα και μάλιστα με μεγάλο σκορ.

Τρία γκολ πέτυχαν οι Πειραιώτες κι ένα στοιχείο που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφορά τους παίκτες που πέτυχαν τα γκολ της ομάδας του λιμανιού. Σκόραραν λοιπόν ο σέντερ φορ (Χασάν), ο δεξιός μπακ (Ελαμπντελαουί) και ο αμυντικός χαφ (Καμαρά) κάτι που αποδεικνύει τον πλουραλισμό που έχουν οι Πειραιώτες στο σκοράρισμα

Κι αυτό είναι ένα στοιχείο πάνω στο οποίο έχει δουλέψει πολύ ο Πέδρο Μαρτίνς στην διάρκεια της σεζόν, κι ακόμα περισσότερο στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

Είδαμε λοιπόν στην διάρκεια της χρονιάς να βρίσκει γκολ ο Ολυμπιακός από τους επιθετικούς του, από τους αμυντικούς μέσους αλλά και τα επιτελικά χαφ. Επίσης του και από τους ακραίους του μπακ με πιο χαρακτηριστική περίπτωση βέβαια τον Ομάρ.

Είχε λοιπόν πολλούς λόγους να αισθάνεται ικανοποιημένος ο προπονητής των ερυθρόλευκων και μάλιστα αυτό που πιστεύει ο Πορτογάλος είναι ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να περιμένει ακόμα περισσότερα γκολ την επόμενη σεζόν, από παίκτες που δεν είναι επιθετικοί.

Μάλιστα ένα στοιχείο στο οποίο θέλει να δουλέψει ακόμα περισσότερο ο Μαρτίνς την περίοδο του καλοκαιριού, είναι οι στατικές φάσεις για να μπουν περισσότερο στην διαδικασία σκοραρίσματος και οι κεντρικοί αμυντικοί της ομάδας του Πειραιά.

Αυτό που θέλει να πετύχει ο Μαρτίνς είναι μια ομάδα που θα σκοράρουν όλοι οι παίκτες και το πρώτο βήμα έγινε στην διάρκεια της φετινής σεζόν. Είδαμε έναν Ολυμπιακό που βρήκε λύσεις στο γκολ από πολλές θέσεις κι αυτό δεν είναι εύκολο να το πετύχει μια ομάδα.

Χρειάζεται πολλή δουλειά κι επιμονή και είναι βέβαιο ότι ο Πορτογάλος θα συνεχίσει πάνω σε αυτό το μοτίβο, θεωρώντας ότι είναι πολύ σημαντικό για την αγωνιστική ταυτότητα του Ολυμπιακού να βρίσκει γκολ απ’ όλους τους παίκτες.

Αρκεί να τονίσουμε ότι οι δύο αμυντικοί μέσοι και το δεξί μπακ του Ολυμπιακού πέτυχαν 15 γκολ στο πρωτάθλημα κι αυτό λέει πολλά για την δουλειά που έκαναν στην διάρκεια της σεζόν οι Πειραιώτες .

Είναι μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα να γνωρίζει πως μπορεί να βασιστεί και στα γκολ παικτών που δεν είναι επιθετικοί και ο Μαρτίνς θεωρεί πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x