Stoiximan Super League

Έκανε τα… ίδια λάθη, αλλά έβγαλε αντίδραση στην κλάση της Μίλαν ο Παναθηναϊκός

Η ποιότητα του Ζιρού και η κακή εικόνα των παικτών του Παναθηναϊκού στις φάσεις των γκολ έδωσαν στη Μίλαν τη φιλική νίκη με 2-1, με τον πεισματάρη Ιωαννίδη να μειώνει στην πρόβα τζενεράλε της Ιταλίας.

Η Μίλαν κέρδισε με 2-1 τον Παναθηναϊκό στο «Νερέο Ρόκο», στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας των δύο ομάδων πριν την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών τους.

Ο Ζιρού πέτυχε και τα δύο τέρματα των «ροσονέρι», στο 16’ και στο 43’, εκμεταλλευόμενος την κλάση του αλλά και τις λάθος αντιδράσεις των αντιπάλων του που βρέθηκαν στις φάσεις, ενώ συνολικά ήταν εμφανώς ανώτεροι, με περισσότερες δυνάμεις και λύσεις!

Το «τριφύλλι» άλλαξε τον σχηματισμό του σε 4-3-3 στο εν λόγω παιχνίδι, αντί του αγαπημένου 4-2-3-1 του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, όχι όμως και… συνήθειες.

Αφού υπήρξαν αρκετές κακές αμυντικές εκτιμήσεις που -σε συνδυασμό με την δεδομένη διαφορά δυναμικότητας με την Μίλαν- τον κράτησαν χωρίς νίκη και στο έκτο του έως τώρα ανεπίσημο παιχνίδι.

Με το γκολ του Ιωαννίδη -ο οποίος είχε μπει αλλαγή- από προσωπική ενέργεια και… πείσμα, που τον οδήγησε στο κλέψιμο της μπάλας από τον Ταταρουσάνου και το τέρμα στο 77ο λεπτό απλά να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Το αποτέλεσμα βέβαια, έρχεται σε δεύτερη μοίρα, υπό την έννοια ότι ο Παναθηναϊκός… ήξερε που έμπλεκε, παίζοντας απέναντι στην δευτεραθλήτρια Ιταλίας μια εβδομάδα πριν αυτή μπει στα επίσημα παιχνίδια.

Καλείται, ωστόσο, περιμένοντας τις επιστροφές των Σένκεφελντ-Πούγγουρα αλλά και την ενσωμάτωση του Σάρλια, να «φτιάξει» τα μετόπισθέν του, δεδομένου πως «μπροστά» κατάφερε και βρήκε ξανά ένα γκολ, δείχνοντας παράλληλα κάποια στοιχεία που θέλει ο προπονητής του...



Στο… μυαλό των κόουτς:
O Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με σύστημα 4-3-3 και τον Διούδη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Κώτσιρας, Βέλεθ, Σιδεράς και Χουάνκαρ ήταν η τετράδα στην άμυνα. Πέρεθ. Αλεξανδρόπουλος και Μαουρίσιο έπαιξαν στον άξονα, με τους Χατζηγιοβάνη-Βιγιαφάνιες να αγωνίζονται στα άκρα και τον Καρλίτος στο κέντρο της επίθεσης.

H Μίλαν από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό το 4-2-3-1, τον Μενιάν στην εστία και τους Καλάμπρια. Κιάερ, Τομόρι και Ερναντές στα μετόπισθεν. Ενώ Κρούνιτς και Τονάλι αποτέλεσαν τους δύο κεντρικούς χαφ, με τους Λεάο, Σαλεμάκερς και Ρέμπιτς να συνθέτουν την τριπλέτα στην επίθεση και τον Ζιρού τον σέντερ φορ.

Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1

Το ματς:
Το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με πολλή πίεση από πλευράς Μίλαν, η οποία άρχιζε από τον Ζιρού κιόλας, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να μην μπορεί να βγει καν από την άμυνά του.

Παρά τις δυσκολίες και το 69%-31% στην κατοχή μπάλας, «καθαρή» φάση για γκολ, βέβαια, δεν δέχτηκαν οι «πράσινοι» μέχρι και το 16ο λεπτό, όταν τελικά έγινε το 1-0...

Καθώς από την φοβερή κάθετη πάσα του Τομόρι, ο Ζιρού «τρύπωσε» ανάμεσα σε Χουάνκαρ και Σιδερά, νίκησε στο τετ α τετ τον Διούδη με άψογη εκτέλεση και άνοιξε το σκορ για τους Ιταλούς!

Ο ρυθμός έπεσε στα μισά του πρώτου 45λεπτου, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση, αλλά ούτε ο Μακέντα ούτε ο Χατζηγιοβάνης απείλησαν ουσιαστικά τον Μενιάν, στο 21’ και το 25’ αντίστοιχα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, η Μίλαν ανέβασε ξανά ταχύτητα, προσπάθησε να φτάσει σε ένα δεύτερο γκολ από τα αβίαστα λάθη του αντιπάλου και τα διαδοχικά κόρνερ.

Τελικά, τα κατάφερε, στο 43’, όταν από σέντρα του Καλάμπρια από δεξιά και νέα αργή αντίδραση, αυτή την φορά των Βέλεθ-Σιδερά, ξανά ο Ζιρού σκόραρε με το κεφάλι για το 2-0…

Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1

Με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με 6-1 τις προσπάθειες για γκολ, 3-0 τα κόρνερ και 2-0 το σκορ.

Στην επανάληψη, ο Γιοβάνοβιτς άφησε όλη την τριπλέτα της επίθεσης της ομάδας του στα αποδυτήρια ενώ οι «ροσονέρι» μπήκαν με… το πόδι στο γκάζι, ενώ «έφτιαξαν» μέσα σε 15’ περισσότερες φάσεις από ότι σε ολόκληρο το πρώτο μέρος.

Το 3-0 πάντως δεν ήρθε, αφού στο 51’ ο Ρέμπιτς παρότι προλαβε τον Βέλεθ ήταν άστοχος, στο 53’ ο Διούδης είπε «όχι» στον Καλάμπρια που «πάτησε» περιοχή, ενώ στο 59ο λεπτό το δεξί δοκάρι στέρησε από τον Ζιρού το χατ τρικ!

Ακολούθησαν αρκετές αλλαγές από πλευράς Μίλαν, η οποία πάντως συνέχισε να έχει τον έλεγχο της κατάστασης, ενώ το ίδιο συνέβη και σε… δεύτερο χρόνο από τον Παναθηναϊκό, με το τέμπο να πέφτει ακόμα περισσότερο στην συνέχεια.

Το «τσαγανό» του Ιωαννίδη, που ήταν εκ των παικτών οι οποίοι πέρασαν ως αλλαγή στην αναμέτρηση, οδήγησε στην μείωση του σκορ για το «τριφύλλι», στο 77’, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Ταταρουσάνου και σκόραρε σε κενή εστία, για το 2-1!

Μίλαν-Παναθηναϊκός 2-1

Ο Παναθηναϊκός ανέβασε ψηλά την πίεση του στο τελευταίο κομμάτι της αναμέτρησης, ελπίζοντας σε ένα ακόμα λάθος και την ισοφάριση, αλλά το σκορ αυτό έμελλε να διατηρηθεί μέχρι και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Τσίφι.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Μίλαν (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν (71’ Ταταρουσάνου), Καλάμπρια (72’ Τουρέ), Τομόρι (61’ Ντίας), Κιάερ (61’ Μαλντίνι), Ερναντές (72’ Καστιγιέχο), Τονάλι (61’ Ρομανιόλι), Κρούνιτς, Ρέμπιτς (61’ Γκάμπια), Λεάο (61’ Μπενασέρ), Σαλεμάκερς (72’ Καλούλου), Ζιρού (61’ Πομπέγκα).

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης (85’ Ξενόπουλος), Κώτσιρας (76’ Σάντσες), Βέλεθ (85’ Σάρλια), Σιδεράς, Χουάνκαρ (85’ Χατζηθεοδωρίδης), Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (66’ Αϊτόρ), Μαουρίσιο (76’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (46’ Ενγκμπακοτό), Μακέντα (46’ Ιωαννίδης), Βιγιαφάνιες (46’ Αγιούμπ).

Διαιτητής: Ντανιέλε Τσίφι.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x