Stoiximan Super League

Μίτσελ: «Πρέπει να γιορτάσουμε όλοι μαζί…»

Κάλεσμα στον κόσμο του Ολυμπιακού να βρεθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» και να πανηγυρίσει την πρόκριση της ομάδας στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε ο Μίτσελ μέσω της κάμερας της Nova.

Το παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα, είναι το τελευταίο εντός έδρας για το 2013, για τον Ολυμπιακό και ο Μίτσελ έκανε κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στις εξέδρες του «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Ισπανός τεχνικός μίλησε στην κάμερα της Nova για το παιχνίδι με τον ΠΑΣ, αλλά και για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν για το Τσάμπιονς Λιγκ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Κύριε Μίτσελ, δύο αγωνιστικές πριν απ' το τέλος του πρώτου γύρου, ο απολογισμός της ομάδας σας είναι 14 νίκες και μία ισοπαλία. Συμφωνείτε πως είναι εντυπωσιακός απολογισμός;

«Φυσικά και είναι εντυπωσιακά νούμερα. Όμως, όχι μόνο γιατί σπάμε τα ρεκόρ, αλλά γιατί δείχνουν ότι έχουμε μία συνέπεια στη δουλειά, μία δύναμη και μία πολύ μεγάλη όρεξη για τη συνέχεια».

Μπαίνοντας στην αφετηρία του πρωταθλήματος, είχατε στο πίσω μέρος του μυαλού σας τέτοια επιτεύγματα; Και το ρωτάω, διότι είναι ιστορικά τα ρεκόρ που ισοφαρίζει ή «σπάει» η ομάδα σας.

«Δε θα πω ότι ήμουν σίγουρος πως θα συνέβαινε κάτι τέτοιο. Θα υποστηρίξω, όμως, ότι σίγουρα είχα την προσδοκία να συμβεί κάτι τέτοιο. Φιλοδοξούσα να αλλάξουν πολλά πράγματα. Και αυτό που έχει αλλάξει είναι η δουλειά που γίνεται καθημερινά στις προπονήσεις. Έχει αλλάξει ο συναγωνισμός ανάμεσα στους παίκτες. Έχει αλλάξει πάρα πολύ η ένταση και το επίπεδο των παιχνιδιών που κάνουμε. Πιστεύω ότι όλα αυτά δείχνουν πως είμαστε μία πραγματικά πολύ καλή ομάδα».

Οι αγώνες του πρωταθλήματος που ακολουθούν έως τα τέλη Φεβρουαρίου, οπότε θα διεξαχθεί το πρώτο ματς με την Μάντσεστερ, θα είναι μία ευκαιρία για να βελτιώσετε ακόμη περισσότερο την ομάδα σας;

«Φυσικά και ναι. Έχουμε χρόνο για να προετοιμαστούμε. Οι μήνες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου με τα δύο παιχνίδια που απομένουν, ήταν δύο πολύ εντατικοί μήνες. Είχαμε πολύ δουλειά να κάνουμε. Και με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό θα συνεχίσουμε τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, γιατί όσο πιο καλά τα πηγαίνουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα, τόσο πιο καλά θα προετοιμαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωπαϊκό αγώνα».

Τι εικόνα έχετε για τον επόμενο αντίπαλό σας, τον ΠΑΣ Γιάννινα;

«Είναι μία ομάδα η οποία διαθέτει καλούς παίκτες, η οποία παίζει πολύ καλά και καταφέρνει να παίρνει καλά αποτελέσματα. Για το λόγο αυτό βρίσκεται και σε αυτή τη θέση στη βαθμολογία. Έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως είναι ο Ντε Βινσέντι τον οποίο γνωρίζουμε πολύ καλά. Όπως είναι στην επίθεση ο Ιλιτς που μου αρέσει πολύ, είναι πολύ κινητικός. Και επίσης μου αρέσει πολύ ο Κοροβέσης. Και αν όλα αυτά είναι λίγα, έχει έναν προπονητή ο οποίος μας γνωρίζει τέλεια».

Αυτό θα είναι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη μέσα στο 2013. Θα θέλατε να απευθύνετε μία πρόσκληση προς τον κόσμο; Μάλιστα, η διοίκηση έχει ανακοινώσει προσιτές τιμές για τα εισιτήρια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

«Ναι, δεν είναι μόνο οι τιμές που θα είναι ένα κίνητρο για τον κόσμο προκειμένου να έρθει στο γήπεδο για να μας παρακολουθήσει. Πρέπει να γιορτάσουμε την πρόκρισή μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έπειτα, τα πηγαίνουμε πολύ καλά στο πρωτάθλημα. Και επίσης, να αποχαιρετιστούμε για τα Χριστούγεννα. Πιστεύω ότι θα είναι ένας πολύ όμορφος αποχαιρετισμός».

Και κάτι τελευταίο. Θα ήθελα να κάνετε μία αναφορά στον Ιμπαγάσα. Στη Θεσσαλονίκη πήρε λίγο χρόνο συμμετοχής και μας θύμισε πως δεν ξεχνάει την ποδοσφαιρική τέχνη, τώρα, στους τελευταίους μήνες της καριέρας του.

«Πάντα, το επαναλαμβάνω όποτε με ρωτάνε για τον Ιμπαγάσα. Όποιος ξέρει καλό ποδόσφαιρο δεν το ξεχνάει ποτέ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x