Stoiximan Super League

«Μπλόκο» Κουτζαβασίλη στην χαλαρή ΑΕΚ

Το μυαλό της στο «νταμπλ» είχε η ΑΕΚ που ήταν κακή στην Κέρκυρα. Η Ένωση φόρτσαρε στο φινάλε όμως ο Κουτζαβασίλης κράτησε το «μηδέν» (0-0). Υποβιβάστηκαν οι Φαίακες, που είχαν και δοκάρι στο τέλος.

Το μυαλό της στο νταμπλ είχε η ΑΕΚ, που παρουσιάστηκε χαλαρή στην Κέρκυρα και κόλλησε στο 0-0.

Η ομάδα του Χιμένεθ, που έκανε ροτέισον, άργησε να ανεβάσει στροφές κι όταν το έκανε έπεσε πάνω στον εξαιρετικό Κουτζαβασίλη που κράτησε όρθια την ομάδα του Γιάννη Ματζουράκη. Μάλιστα, οι Φαίακες θα μπορούσαν να είχαν κλέψει και τη νίκη όμως το σουτ του Αρτυματά στις καθυστερήσεις βρήκε στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Υποβιβάστηκε και μαθηματικά η Κέρκυρα.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του ματς, μέσα από τα επίσημα στιγμιότυπα της Nova.

Τo ματς:


Αρκετά κακό ήταν το παιχνίδι τα πρώτα λεπτά. Και οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ρυθμός. Σταδιακά η ΑΕΚ πήρε τα ηνία και κέρδισε μέτρα στο γήπεδο, όμως η αλήθεια είναι πως δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την άμυνα της Κέρκυρας, που βέβαια δεν ενόχλησε και καθόλου τον Τσιντώτα, ο οποίος είχε ρόλο θεατή.

inner

Οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να ανεβάσουν τα ποσοστά τους στην κατοχή της μπάλας, όμως οι γηπεδούχοι παρέμειναν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα και με εξαίρεση κάποια σουτ των Γκάλο και Λιβάγια δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Έτσι, τα λεπτά κυλούσαν με την ομάδα του Χιμένεθ να γυρίζει την μπάλα έξω από την περιοχή του Κουτζαβασίλη αλλά να μην βγάζει «καθαρή» τελική προσπάθεια. Οι Φαίακες προσπάθησαν με κάποιες αντεπιθέσεις από τα δεξιά να αιφνιδιάσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το 0-0 να διατηρείται.

Κάπως πιο «ανοιχτό» ήταν το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της εικόνας του ματς έπαιξε η Κέρκυρα, αφού ο Ματζουράκης ανέβασε τις γραμμές της ομάδας του. Μάλιστα οι Φαίακες μέσα σε ένα λεπτό άγχωσαν δύο φορές την άμυνα της ΑΕΚ, πρώτα με το ωραίο σουτ του Παμλίδη που έδιωξε ο Τσιντώτας και στη συνέχεια με το βολέ του Ιωάννου που κόντραρε πάνω στον Αντέτζο. Οι κιτρινόμαυροι «ξύπνησαν» μετά τις φάσεις των γηπεδούχων όμως για ακόμη μια φορά δεν μπόρεσαν να βγάλουν μεγάλη ευκαιρία.

inner

Όσο περνούσαν τα λεπτά η Ένωση ανέβαζε την πίεσή της και στο φινάλε η Κέρκυρα πέρασε δύσκολα. Σε αυτό το σημείο ο Κουτζαβασίλης με μεγάλες αποκρούσεις στο 81’ στο κοντινό σουτ του Μπακασέτα και στο 86ο λεπτό στο κοντινό πλασέ του Γιακουμάκη κράτησε όρθιους τους γηπεδούχους. Μάλιστα, οι Φαίακες θα μπορούσαν να είχαν κλέψει και τη νίκη όμως στάθηκαν άτυχοι στο 90+2΄ όταν το σουτ του Αρτυματά σταμάτησε στο δοκάρι του Τσιντώτα.

Οι συνθέσεις:

Κέρκυρα (Γιάννης Ματζουράκης): Κουτζαβασίλης, Αντέτζο, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς (67' Κόντος), Παμλίδης (69' Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης (90+1' Μυτίδης), Αναστασίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης

Στον πάγκο: Γιαννακόπουλος, Λέκοβιτς, Σιόντης, Επστάιν

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ):
Τσιντώτας, Γκάλο (77' Μάνταλος), Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Αϊντάρεβιτς (59' Μπακασέτας), Μασούντ (67' Μπακάκης), Λιβάγια, Γιακουμάκης

Στον πάγκο: Μπάρκας, Τσόσιτς, Κλωναρίδης, Μοράν

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης

Γιάννης Σταυρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x