Stoiximan Super League

Μώραλης: «Πολλές 18 ομάδες για την Ελλάδα»

Απαραίτητη χαρακτήρισε την επιστροφή της Σούπερ Λίγκας στις 16 ομάδες ο Γιάννης Μώραλης. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε πως ο υπάρχων αριθμός είναι μεγάλος για τα δεδομένα της χώρας.

Την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να επιστρέψει από τη σεζόν 2015/16 στον αριθμό των 16 ομάδων αιτιολόγησε ο Γιάννης Μώραλης.

Μετά το Δ.Σ. της διοργανώτριας, ο πρόεδρος τόνισε ότι 18 ομάδες είναι πολλές για τα δεδομένα της χώρας -κι αυτό ήταν κάτι εκ των προτέρων γνωστό και ρυθμισμένο ν’ αλλάξει.

Παρέπεμψε, δε, στο προσεχές διάστημα για την εισήγηση που θα κάνει η Σούπερ Λίγκα, σχετικά με τον τρόπο που θα φτάσουν οι ομάδες στον επιθυμητό αριθμό (ήτοι πόσες θα ανέβουν και πόσες θα πέσουν κάθε χρονιά).


Αναλυτικά ο Γιάννης Μώραλης είπε για το θέμα της αναδιάρθρωσης

«Συζητήσαμε αρκετά σημαντικά ζητήματα. Πήραμε ομόφωνη απόφαση ώστε την περίοδο 2015-16 να επιστρέψουμε στον αριθμό των 16 ομάδων στην Superleague. Για να προλάβω πιθανά ερωτήματά σας, πέρυσι αποφασίσαμε για δύο χρόνια να πάμε στις 18 ομάδες.

Όπως έχουμε πει επανειλημμένως, αυτό έγινε για συγκεκριμένες προϋποθέσεις και λόγους. Πάντα γνωρίζαμε ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των ομάδων για μια χώρα όπως η Ελλάδα. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να εισηγηθούμε στην Ομοσπονδία το 2015-16 να επιστρέψουμε στις 16 ομάδες.

Όσο για το πόσες ομάδες προτείνουμε να υποβιβαστούν και πόσες να ανέβουν για να φτάσουμε σε αυτό τον αριθμό, εκεί επιφυλασσόμαστε, γιατί θέλουμε να δούμε πώς θα δημιουργηθεί το τοπίο στη Football League, σε ένα νέο πρωτάθλημα και με νέο αριθμό ατόμων. Άρα, σε δεύτερο χρόνο θα προτείνουμε στην ΕΠΟ την εισήγησή μας για τον τρόπο, για τον αριθμό των ομάδων που θα πέσουν και θα ανέβουν.

Είναι μια σημαντική απόφαση. Επιστρέφουμε σε περίπου δύο χρόνια σε αριθμό που είναι ο κατάλληλος. Υπήρχαν φωνές (σ.σ. στο συμβούλιο) ώστε μακροπρόθεσμα να πάμε σε μικρότερο αριθμό ατόμων, αυτό είναι κάτι που θα το δούμε εν καιρώ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x