Stoiximan Super League

«Να κινητοποιηθούν οι ισχυροί της ΑΕΚ»

Την ελπίδα η παρέλαση πρώην προέδρων της ΑΕΚ από τον Εισαγγελέα να κινητοποιήσει ισχυρούς παράγοντες και πρώην μετόχους, ώστε να βγάλουν τον σύλλογο από το αδιέξοδο, εξέφρασε ο Νίκος Θανόπουλος.

Ο Νίκος Θανόπουλος έγινε σήμερα ο τρίτος πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ που συνελήφθη για χρέη της ΠΑΕ.

Και κατόπιν έγινε ο δεύτερος -μετά τον Ανδρέα Δημητρέλο- που ευχήθηκε η ντροπιαστική αυτή ιστορία να ευαισθητοποιήσει τους «ισχυρούς» του συλλόγου. Είτε αυτοί είναι παράγοντες, είτε πρώην μέτοχοι.

Στις ίδιες δηλώσεις του στο novasports.gr, ο Θανόπουλος τόνισε πως η δική του διοίκηση ήταν κρυστάλλινη και όλες οι ρυθμίσεις τηρούνταν τότε κανονικά.

Εξέφρασε την άποψη ωστόσο ότι η αδυναμία των επόμενων διοικήσεων να κάνει το ίδιο δεν οφειλόταν σε επιλογή τους, αλλά στο ότι δεν είχαν λεφτά για να τις καλύψουν.


Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Θανόπουλος

Για την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα: «Προσήλθα αυτοβούλως σήμερα για να καταθέσω για την περίοδο της προεδρίας μου και παράλληλα σε βοηθήσω την Δικαιοσύνη σε ότι άλλο χρειαζόταν. Καταρχήν πρέπει να πούμε πως τα νούμερα που ακούγονται δεν υφίσταται, γιατί πρόκειται για οφειλές προ του άρθρου 44 και δεν ευθύνεται καμία από τις διοικήσεις.

Και από όσα γνωρίζω η τωρινή διοίκηση κάνει προσπάθειες για να πληρωθεί η δόση, οπότε αυτά τα ποσά θα εξαφανιστούν. Θέλω να πω δύο πράγματα και για την δική μου περίοδο. Νομίζω πως ξέρουν όλοι ότι στην δική μου η οικονομική και λογιστική διαχείριση, καθώς και η φορολογική διαμόρφωση ήταν απόλυτα άψογες και κρυστάλλινες και το έχουν διαβεβαιώσει αυτό και ορκωτοί λογιστές και όλοι γύρω από την ομάδα»
.

Για τη δική του θητεία: «Όλες οι ρυθμίσεις που παρέλαβα πληρώνονταν ευλαβικά, ήταν η εντολή μου στην οικονομική διεύθυνση της ΠΑΕ, διότι ξέραμε ποιο είναι το ρίσκο να μην πέσει μια ρύθμιση. Βεβαίως, φεύγοντας έγινε άλλη μία ρύθμιση που κάλυπτε τα τρέχοντα της περιόδου δεδομένου πως αντιλαμβάνεστε πως το ταμειακό έλλειμμα καλύφθηκε από αυτή την ρύθμιση που έκανα φεύγοντας.

Παρά το ότι ήταν όλα ρυθμισμένα και πληρωμένα. Το ότι πέσανε κάποιες ρυθμίσεις αργότερα πιστεύω ότι συνέβη γιατί οι άνθρωποι που διοικήσανε δεν είχαν να πληρώσουν και δεν το έκαναν επειδή δεν ήθελαν. Τους ξέρω τους ανθρώπους που διοικήσανε μετά από μένα και ξέρουν πολύ καλά τι σημαίνει να πέσει η ρύθμιση.

Θέλω να πω και κάτι για τις ρυθμίσεις. Η ρύθμιση ουσιαστικά, από την στιγμή που δεν υπάρχει άλλος τρόπος να καλύψεις το ταμειακό σου έλλειμμα, μοναδικός τρόπος είναι να προσβλέπεις στο Κράτος ουσιαστικά για ένα δάνειο από εκείνο. Και η ρύθμιση έχει 36% επιτόκιο και 20% καταβολή. Επίσης θέλω να πω πως όποιος θέλει, μπορεί να ψάξει τα βιβλία. Ποτέ η Εφορία και το Κράτος δεν πήραν περισσότερα χρήματα από όσα πήραν την οκταετία.

Εγώ έχω την συνείδησή μου ήσυχη, θεωρώ πως έκανα ό,τι μπορούσα και ακόμα περισσότερα, με προσωπικές θυσίες όσο ήμουν πρόεδρος και ελπίζω αυτή η ιστορία να δώσει το έναυσμα στους ισχυρούς, παράγοντες και πρώην μετόχους, να σώσουν την ομάδα μας. Σε πρώτη φάση αγωνιστικά και στη συνέχεια διοικητικά, που είναι και το ζητούμενο. Στη Δικαιοσύνη θα προχωρήσουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία και να λυτρωθούμε και εμείς»
.

Για τη δική του θητεία: «Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούμαι είναι πλημμεληματικής φύσεως. Δεν υπάρχει ΦΠΑ. Στην δική μου θητεία πληρώθηκαν φόροι κοντά στα 2 εκατομμύρια ευρώ. Αυτό που μας καίει είναι να σωθεί η ΑΕΚ, δεν θέλω να πω κάτι παραπάνω για την δική μου θητεία. Η ΑΕΚ δεν είναι η μοναδική ομάδα, όλες οι ΠΑΕ έχουν προβλήματα.

Όλη η κοινωνία υποφέρει και μαζί και το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ έχει σαν μεγαλύτερο πρόβλημα τα χρέη προς το Δημόσιο. Δεν έχει καθόλου δάνεια σε τράπεζες. Η τωρινή διοίκηση κάνει μια προσπάθεια να κρατήσει την ομάδα ζωντανή και είμαι αισιόδοξος πως αυτή η ιστορία θα ξυπνήσει τους ισχυρούς, που υπάρχουν τέτοιοι και μπορούν, και να σώσουν την ομάδα μας. Είμαι αισιόδοξος πως κάτι θα γίνει»
.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x