Stoiximan Super League

Νικολακόπουλος: «Ο Ολυμπιακός έχει θέματα αγωνιστικά και νοοτροπίας»

Ακούστε τα όσα ανέφερε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο ρεπόρτερ του Ολυμπιακού, Κώστας Νικολακόπουλος.

Στα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί o Ολυμπιακός μετά τον αποκλεισμό από την Λουντογκόρετς στο Champions League στάθηκε ο Κώστας Νικολακόπουλος στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6.

«Ο Ολυμπιακός έχει άλλες ανάγκες, που μόνο στα κεντρικά χαφ δεν χρειάζεται ενίσχυση. Έχει αρκετά άλλα προβλήματα που πρέπει να λύσει. Κατά γενική ομολογία, έχει άλλα θέματα. Η προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να ενισχυθεί η ομάδα στα άκρα της άμυνας και κυρίως στο αριστερό», ανέφερε αρχικά ο ρεπόρτερ της ομάδας.

«Υπό την έννοια ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή, πλην του Ρέαμπτσιουκ. Το πρώτο, όμως, που επείγει στον Ολυμπιακό είναι να μαζευτεί για τα ματς με την Σλόβαν, τα οποία πλησιάζουν επικίνδυνα. Δεν θα μπορέσει να περάσει ούτε τη Σλόβαν αν δεν αλλάξει την εικόνα του», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, εξήγησε τη σημασία που έχει για τον Ολυμπιακό η πορεία στο Europa League: «Η πορεία στο Europa League θα αντικαταστήσει ένα μέρος από την ψυχολογία και από τα έσοδα. Δεν είναι μικρό πράγμα η συμμετοχή στο Europa League. Όταν ο Ολυμπιακός απέκλεισε την Μίλαν, είχε έσοδα 12,7 εκατ. ευρώ.

Και τώρα η διοργάνωση δίνει περισσότερα χρήματα. Αυτά τα χρήματα μπορεί να γίνουν 15 εκατ. ευρώ. Άλλο τα 35 εκατ. ευρώ του Champions League, αν και δεν είναι πάντα σταθερά αυτά τα έσοδα
».

Σε ό,τι αφορά την εικόνα των Πειραιωτών στα ματς με τους Βούλγαρους: «Ο Ολυμπιακός δέχεται που λέει ο λόγος μόνος του τα γκολ, με αυτογκόλ και πέναλτι. Όλα αυτά τα πράγματα δείχνουν πως η ομάδα δεν είναι καλά στο μυαλό της. Δεν έχει καθαρό μυαλό. Δεν είναι μόνο ότι της λείπουν παίκτες. Ό,τι παίκτες και αν έχεις, αν δεν έχεις καθαρό μυαλό και η συγκέντρωση είναι σε χαμηλό επίπεδο, δεν μπορείς να προχωρήσεις. Εδώ χρειάζεται να αλλάξει κάποια πράγματα η ομάδα. Δεν βγάζει νόημα αυτό που συνέβη με τον Ονιεκούρου και το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Είναι ακόμη ένα στοιχείο που δείχνει πως η ομάδα έχει χαλαρότητα, η οποία φαίνεται στο γήπεδο με την έλλειψη μεγαλύτερης συγκέντρωσης».

Για την περαιτέρω ενίσχυση της ομάδας: «Ο Ολυμπιακός πάντα παίρνει παίκτες. Θα πάρει καμιά δεκαριά και φέτος. Ήδη έχει πάρει τέσσερις και καλούς, πάνω από το επίπεδο του πρωταθλήματος. Τον Τικίνιο, τον Βατσλίκ, τον Κούντε και τον Ονιεκούρου.

Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, έχει ένα σοβαρό θέμα: δεν έχει θέση ξένου. Το λέω επειδή, για παράδειγμα, ακούστηκε η λύση του Μεξικανού εξτρέμ (Ουριέλ Αντούνα). Και οι Άγγλοι λογίζονται πλέον ως ξένοι, αφού δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει θέση ξένου και αν προκύψει θέση ξένου, έχει προτεραιότητες που πρέπει να καλυφθούν και εκεί δεν ξέρεις τι θα αποφασιστεί
».

Καταλήγοντας, έκανε ειδική αναφορά στην απουσία μεσοεπιθετικού που θα βοηθήσει στη δημιουργία μετά τον τραυματισμό του Φορτούνη: «Για εμένα, ο Ολυμπιακός έχει μεγάλη έλλειψη στο κομμάτι της δημιουργίας, με την απουσία του Φορτούνη. Δεν έχει τέτοιο παίκτη. Λέμε ότι λείπουν εξτρέμ, αλλά πρέπει να φτάσει σε αυτούς η μπάλα. Ο μοναδικός παίκτης που μπορεί να βοηθήσει σε αυτό είναι ο Καμαρά, αλλά δεν είναι ακριβώς τέτοιο στιλ ποδοσφαιριστή.

Και δεν ξέρουμε ακόμα πότε και σε τι κατάσταση θα γυρίσει ο Φορτούνης. Ο Βαλμπουενά δεν είναι για να παίζει σε ολόκληρο 90λεπτο και είναι για κάποια ματς να σε βοηθάει. Άρα υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να απαντηθούν. Και στο θέμα το αγωνιστικό και σε θέμα νοοτροπίας που είναι το πιο σημαντικό. Όταν έχεις τέτοια φαινόμενα, έλλειψη συγκέντρωσης, πώς θα πας μπροστά;
».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x