Stoiximan Super League

«Νομικό ναρκοπέδιο η ακύρωση ενός πρωταθλήματος»

Ο εξειδικευμένος σε αθλητικά θέματα δικηγόρος, Νίκος Λαγαρίας, μιλά για τους κινδύνους της… παύλας στο πρωτάθλημα.

Η οριστική διακοπή του πρωταθλήματος της Super League παραμένει στο τραπέζι, παρά την πρόθεση της πλειοψηφίας των ομάδων της λίγκας να ολοκληρωθεί.

Ο εξειδικευμένος σε αθλητικά θέματα δικηγόρος, Νίκος Λαγαρίας, μιλώντας στην Live Sport χαρακτήρισε «νομικό ναρκοπέδιο» την ακύρωση ενός πρωταθλήματος και την τοποθέτηση… παύλας στην τελική κατάταξη.

Κι αυτό γιατί θα δίνει νομική βάση σε ομάδες με έννομο συμφέρον να προσφύγουν στα δικαστήρια και να ανοίξει ένας φαύλος κύκλος.

Χθες το βελγικό πρωτάθλημα αποφάσισε την οριστική διακοπή του, παρότι απέμεναν δέκα αγωνιστικές (μια στην κανονική διάρκεια και δέκα στα playoffs) με την Κλαμπ Μπριζ, που ήταν στο +15 από τη δεύτερη Γάνδη, να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια. «Η απόφαση αυτή είναι τροχιοδεικτική και θα αποτελέσει οδηγό για τους υπόλοιπους. Θα πρέπει πρώτα να περιμένουμε την γενική συνέλευση της βελγικής λίγκας στις 15 Απριλίου και στη συνέχεια τη ρητή ή σιωπηρή έγκριση της UEFA.

Επίσης επειδή ενδέχεται η απόφαση της βελγικής λίγκας να μη ληφθεί ομόφωνα, θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε αν θα υπάρχουν αντιδράσεις από την τυχόν μειοψηφία. Πάντως αυτή η εξέλιξη ενισχύει την διατυπωμένη άποψη της UEFA ότι τα εθνικά πρωταθλήματα πρέπει να ολοκληρωθούν και όχι να ακυρωθούν», τόνισε ο κ. Γαλαρίας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x