Stoiximan Super League

Ο Βαρούχας για τις επίμαχες φάσεις στο ντέρμπι και στο Αστέρας-ΠΑΟΚ (audio)

Τις επίμαχες φάσεις του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, αλλά και του Αστέρας-ΠΑΟΚ, όπως και ολόκληρης της 24ης αγωνιστικής της Super League ανέλυσε ο Παναγιώτης Βαρούχας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο Παναγιώτης Βαρούχας ανέλυσε μέσω του ΣΠΟΡ FM 94,6 τις επίμαχες φάσεις της 24ης αγωνιστικής της Super League.

Σε ό,τι αφορά το ντέρμπι «αιωνίων» (που έληξε 1-1), ο γνωστός καθηγητής διαιτησίας ανέφερε ότι είναι σωστό το πέναλτι που δόθηκε στον Ολυμπιακό, με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης σε φάση του Οικονόμου με τον Ανσαριφάρντ. Παράλληλα, χαρακτήρισε σωστή την κόκκινη στον στόπερ του Παναθηναϊκού. Η υπόδειξη του Ευαγγέλου για το πέναλτι του «τριφυλλιού» χαρακτήρισε λανθασμένη την απόφαση, διότι το μαρκάρισμα γίνεται εκτός περιοχής. «Θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι», επεσήμανε για τη φάση του Δώνη με τον Ρομαό, για το οποίο υπάρχουν παράπονα από τους «πράσινους» για παράβαση.

Σωστές θεωρεί τις αποφάσεις που πάρθηκαν στο Αστέρας-ΠΑΟΚ (3-2), που έχουν σηκώσει συζήτηση. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το ακυρωθέν τέρμα του Βαρέλα (78’), όπου δόθηκε οφσάιντ στον Μαουρίσιο, αλλά και στην υπόδειξη για πέναλτι του Ιγκλέσιας στον Πρίγιοβιτς. Σωστά θεωρεί και τα επτά λεπτά που δόθηκαν για καθυστερήσεις από τον Σιδηρόπουλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βαρούχα, δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ σε φάση του Παπαγεωργίου με τον Βράνιες στο 56ο λεπτό.

Αναλυτικά οι φάσεις που ανέλυσε μέσω της εκπομπής Face... ball, των Τόλη Κοτζιά-Σταύρου Χονδροθύμιου


Πλατανιάς-Λαμία
«Ο Κουτσιαύτης έδωσε σωστό πέναλτι εις βάρους του Παπαδόπουλου της Λαμίας πάνω στον Γκρζέλτσακ του Πλατανιά. Χάρισε κόκκινη στον Παντελιάδη και άλλη μια δεύτερη κίτρινη σε άλλη φάση στον Πίτι που θα ήταν δεύτερη κίτρινη. Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η διαιτησία».

Κέρκυρα-ΠΑΣ
«Καλή διαιτησία από τον Παπαπέτρου, αλλά ο βοηθός του ο Βασιλόπουλος δεν έπιασε τίποτα. Στο20ο λεπτό διακόπτει λανθασμένα μια επίθεση της ομάδας των Ιωαννίνων και στην επόμενη φάση βάζει γκολ η Κέρκυρα. Δόθηκε λάθος οφσάιντ Κόντε. Στο δεύτερο μέρος δεν βλέπει ότι ο Ζορμπάς είναι οφσάιντ».

Αστέρας-ΠΑΟΚ
«Υπάρχουν δύο περιπτώσεις που χωράνε συζήτηση. Το γκολ του ΠΑΟΚ που δεν μέτρησε είναι σωστή απόφαση (78’). Δύσκολη, αλλά σωστή απόφαση. Ο Μαουρίσιο συμμετέχει στο παιχνίδι, έστω και αν δεν την ακουμπάει την μπάλα. Έπρεπε να παρθεί πιο νωρίς την απόφαση για να μην υπάρχει γκρίνια. Υπάρχει πέναλτι του Ιγκλέσιας στις καθυστερήσεις, υπάρχει επαφή με τον Πρίγιοβιτς. Ήταν κοντά ο Σιδηρόπουλος και πήρε σωστή απόφαση. Σχετικά με την καθυστέρηση που γίνεται λόγος. Θα πρέπει να κρατιέται η καθυστέρηση. Τρία λεπτά είναι το γκολ που δεν μέτρησε, μετά οι αλλαγές είναι άλλα δύο και πέντε συνολικά. Υπάρχουν και κάποιες άλλες καθυστερήσεις στο παιχνίδι. Αν το έληγε νωρίτερα θα λέγαμε ότι το σφύριξε νωρίς την ώρα που πίεζε κι ο ΠΑΟΚ. Η καθυστέρηση ήταν σωστή, δεν ήταν υπερβολική».

Λεβαδειακό-ΑΕΛ
«Ο Ζαραδούκας απομακρύνει πριν η μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και σωστά δεν υπήρξε γκολ. Ο Αντιλέχου στο 32’ έκανε πέναλτι και δεν δόθηκε. Στο 85’, ο Μπόζοβιτς απωθεί τον Τριποτσέρη και του πετάει την μπάλα. Θα έπρεπε να δεχθεί την κόκκινη κάρτα».

ΑΕΚ-Πανιώνιος
«Ο Παπαγεωργίου τραβάει στο 56’ τον Βράνιες και δεν δόθηκε πέναλτι στην ΑΕΚ από τον Αρετόπουλο. Έκανε δημόσιες σχέσεις ο διαιτητής και δεν έδωσε κάρτες».

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
«Η κόκκινη που δόθηκε στον Οικονόμου ήταν ολόσωστή. Ξεκίνησε από έξω το τράβηγμα και συνεχίστηκε μέσα. Δεν είναι το αρχικό τράβηγμα, αλλά το παρατεταμένο. Ήταν σε προφανή θέση για γκολ. Είναι δύσκολη φάση το δεύτερο πέναλτι. Το ένα πόδι είναι έξω, το άλλο μέσα. Μετράει το πόδι που κάνει την παράβαση. Υπήρχε βαθμός δυσκολίας, αλλά έκανε λάθος ο Ευαγγέλου. Σε ότι,αφορά τη φάση του Δώνη... ο Ρομαό τραβάει τον Δώνη, θα μπορούσε να δοθεί πέναλτι. Τώρα το αν τραβάει πολύ ή λίγο δεν μετράει, είναι παράβαση. Αυτό το θέμα με το τράβηγμα της φανέλας λίγο πριν τη στημένες φάσεις υπάρχει μόνο στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x