Stoiximan Super League

«Ο λόγος μου είναι συμβόλαιο»

Απάντηση στις αιχμές για τη μετακίνησή του στον Ατρόμητο -ενώ είχε υπογράψει στην Κέρκυρα- έδωσε ο Μιχάλης Γρηγορίου. Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 αποκάλυψε όρο βάσει του οποίου δεν αθέτησε το λόγο του.

Το λόγο για τον οποίο δεν «έριξε» την Κέρκυρα φεύγοντας για τον Ατρόμητο εξήγησε ο Μιχάλης Γρηγορίου.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας τεχνικός αποκάλυψε ότι στη συμφωνία με τους Φαίακες για την ανανέωση του συμβολαίου του υπήρχε όρος, σύμφωνα με τον οποίο θα μπορούσε να φύγει αν ερχόταν πρόταση από ομάδα της πρώτης πεντάδας.

Όσο για το νέο σταθμό της καριέρας του, ο Γρηγορίου σημείωσε ότι στόχος του Ατρομήτου παραμένει η είσοδος στα πλέι-οφ, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε να παίζει παράλληλα επιθετικό ποδόσφαιρο, με το οποίο θα ευχαριστιέται ο κόσμος.


Αναλυτικά όσα είπε ο Γρηγορίου

Για τα αισθήματά του μετά την πρόσληψη από τον Ατρόμητο: «Αισθάνομαι δικαιωμένος για τα 14 χρόνια προπονητικής από τις μικρότερες κατηγορίες μέχρι τώρα, υπό αντίξοες συνθήκες τα περισσότερα. Από ‘κει και πέρα, σίγουρα χρειάζεται τύχη ώστε να έρθουν έτσι τα πράγματα ώστε μια ομάδα όπως ο Ατρόμητος να σου κάνει πρόταση. Μπαίνουμε σε νέα φάση, θα προσπαθήσω να αλλάξω πράγματα και να πετύχουμε τους στόχους που έχει θέσει ο Ατρόμητος».

Για το αν παραμένει στόχος του Ατρομήτου η πεντάδα μετά την επιστροφή ΑΕΚ και Ηρακλή: «Βέβαια και είναι στόχος η πεντάδα, όταν βρίσκεται τα τελευταία χρόνια εκεί. Το ότι αλλάζει ο ποδοσφαιρικός χάρτης για όσους αγαπάμε το ποδόσφαιρο είναι πάρα πολύ καλό. Από τη δική μας πλευρά όμως, το να πετύχουμε και φέτος τους στόχους μας θα έχει ακόμα μεγαλύτερη αξία. Μακάρι το πρωτάθλημα να γίνει καλύτερο, να γυρίσει ο κόσμος και να το δούμε όπως κάποτε.

Τρεις είναι οι στόχοι της ομάδας. Η είσοδος στην πεντάδα και στη χειρότερη η τρίτη θέση στα πλέι-οφ. Το Κύπελλο επίσης είναι βασικός στόχος και μακάρι να εκπληρωθεί με προπονητή εμένα το όνειρο του προέδρου, να μπει η ομάδα στους ομίλους του Europa League. Όσο για τη δική μου φιλοσοφία, είναι αυτή που είχα σε όλες τις ομάδες μου: Να παίζουμε επιθετικά, χωρίς σκοπιμότητες, να ευχαριστιέται ο κόσμος που βλέπει την ομάδα».


Για το αν αγχώνεται από το πρόωρο ξεκίνημα: «Δε με αγχώνει. Σίγουρα θα είναι νωρίς για επίσημο παιχνίδι και μάλιστα με τέτοια βαρύτητα, αλλά αυτές είναι οι ημερομηνίες και πρέπει να προσαρμοστούμε. Προφανώς και θα ήθελα να είχαμε 14-15 μέρες ακόμα, αλλά κι έτσι θα πρέπει να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να είμαστε 100%. Όταν ξεκινάς δύο μήνες νωρίτερα την προετοιμασία, δε γίνεται αυτό. Αυτές είναι όμως οι ανάγκες και σε αυτές θα πρέπει να προσαρμοστούμε».

Για τη διαμόρφωση του ρόστερ: «Μόλις τελείωσε ουσιαστικά η παρουσίασή μου και τώρα μπαίνουμε στη διαδικασία της διαμόρφωσης του ρόστερ με τον κ. Αγγελόπουλο. Σε 4-5 μέρες θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε σε τέτοιες ερωτήσεις. Θα προσπαθήσουμε να κρατήσουμε ένα μεγάλο αριθμό παικτών, γιατί οι πολλές προσθαφαιρέσεις είναι μια αποτυχημένη συνταγή, ενώ τα τελευταία χρόνια αυτός ο κορμός οδήγησε την ομάδα σε επιτυχίες».

Για την αποχώρησή του απ’ την Κέρκυρα παρόλο που είχε υπογράψει συμβόλαιο: «Η άποψη μου είναι ξεκάθαρη. Για όσους με γνωρίζουν, ξέρουν ότι αν μη τι άλλο ο λόγος μου είναι συμβόλαιο. Δεν χρειάζονται χαρτιά. Η πραγματικότητα είναι ότι αρκετό καιρό πριν τη λήξη του πρωταθλήματος μου έγινε πρόταση ανανέωσης. Θα μπορούσα να κωλυσιεργήσω, να αφήσω να περάσει χρόνος περιμένοντας να παρουσιαστεί κάτι άλλο.

Υπέγραψα λοιπόν για δυο χρόνια, συμφωνώντας ότι αν μια από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας -αναφέροντάς τις και ονομαστικά- έρθει σε ένα χρονικό διάστημα που δεν θα κάνει ζημιά στην Κέρκυρα, θα μπορώ να φύγω. Το δέχθηκαν με χαρά.

Ήρθαν στη μέση της χρονιάς κι άλλες ομάδες που απέρριψα τις προτάσεις τους. Όταν ήρθε η πρόταση του Ατρομήτου -κι εφόσον έφτασε σε ένα διάστημα που υπάρχει χρόνος για να προετοιμαστεί η Κέρκυρα- δέχθηκα. Άλλωστε ο Ατρόμητος δεν θα έκανε επαφή με προπονητή άλλης ομάδας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν. Η συμφωνία μου ήταν ειλικρινέστατη, αλλά είναι άλλο όταν υποθέτεις κι άλλο όταν έρχεται πραγματικά πρόταση. Βγαίνει μια πικρία που πιστεύω ότι είναι πρόσκαιρη, αφού τα δυο τελευταία χρόνια πετύχαμε σημαντικά πράγματα με την Κέρκυρα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x