Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: ΑΕΚ με… ραμπόνες, κενά αλλά Αραούχο και Γέβτιτς

Ο «προπονητής της εξέδρας» επισημαίνει τη φλύαρη και αλαζονική ΑΕΚ, που τα… χρειάστηκε απέναντι στη Λαμία η οποία κερδίζει εντυπώσεις, αλλά όχι βαθμούς.

Περίεργο πράμα το ποδόσφαιρο. Η ΑΕΚ την Κυριακή ήταν απολαυστική για 78 λεπτά στο Ηράκλειο κι έμεινε με το βαθμό και τη… ντροπή της μετατροπής του 0-3 σε 3-3 (ανεξάρτητα από τα σοβαρά διαιτητικά λάθη), και την Τετάρτη που προβλημάτισε πολύ έφτασε στο τρίποντο, έστω και με το… στανιό, με 1-0 απέναντι στη Λαμία. Ο «προπονητής της εξέδρας» επισημαίνει:

Ε, όχι και ραμπόνες στο 0-0!

Μια φάση αντικατοπτρίζει μάλλον τη νοοτροπία που είχε η ΑΕΚ μπαίνοντας στο ματς. Στο 34’ ο Αραούχο αντί να πλασάρει με το αριστερό (όπως σκόραρε την Κυριακή), πήγε να βάλει γκολ με ραμπόνα. Στο 0-0! Θαρρείς και θα κέρδιζε με τη φανέλα και την ποιότητα των παικτών της, η ομάδα του Μιλόγεβιτς έβγαζε μια φλυαρία και μια υπερβολή στο παιχνίδι της η «Ένωση» από το πρώτο λεπτό και λίγο έλειψε να το πληρώσει στο τέλος. Σίγουρα, έχει πολύ περισσότερο ταλέντο από πέρσι, αλλά χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα και ουσία. Αυτή που έλειψε και όταν είχε πάμπολλες ευκαιρίες να φτάσει σε δεύτερο γκολ στο φινάλε, αλλά τις πέταξε όλες στα σκουπίδια αγωνιώντας ως το τελευταίο σφύριγμα.

Ο Αραούχο πήρε μπρος

Σύμφωνοι, «χρεώνεται» με την επιπολαιότητα της εκτέλεσης με ραμπόνα, είχε επίσης αρκετά τσαπατσούλικα τελειώματα από καλές θέσεις, αλλά ο «Τσίνο» σκοράρει για δεύτερη σερί αγωνιστική και δείχνει να παίρνει μπρος. Σε παιχνίδι που κρίνεται στο γκολ, ο σκόρερ του δικαιούται τον τίτλο του MVP. Πέραν αυτού, ο Αργεντινός φορ ήταν και πάλι πολύ κινητικός, έβγαλε πάθος και δείχνει να βρίσκει τον καλό του εαυτό.

Ο Γέβτιτς δίνει νοστιμιά

Πολύ καλή η πρώτη παρουσία του Ντάρκο Γέβτιτς στο βασικό σχήμα. Ο Ελβετός μέσος έπαιξε ως «δεκάρι» πίσω από τον Αραούχο, ξεχώρισε για τις καλές επαφές του με την μπάλα, τα χτυπήματά του στα στημένα, αλλά και τις κλειστές του ντρίμπλες. Σίγουρα, δεν έχει συντονιστεί ακόμη με τους συμπαίκτες του, αλλά δείχνει ικανός να προσφέρει πολλές λύσεις στην ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας, σε μια θέση που είχε «ρεζερβέ» μέχρι φέτος ο Μάνταλος παίζοντας χωρίς… αντίπαλο.

Ο προπονητής της εξέδρας: ΑΕΚ με… ραμπόνες

Οι παράξενες αλλαγές του Μιλόγεβιτς

Η νίκη μπορεί να ήρθε, αλλά ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και πάλι ελέγχεται για πολλές από τις επιλογές του «παρεμβαίνοντας» στο παιχνίδι. Η αντικατάσταση του Σιμάνσκι με τον Σάκχοφ δεν βγάζει νόημα, με τον Ουκρανό να στερείται της έντασης και της σβελτάδας που δίνει μόνο ο Πολωνός στα κεντρικά χαφ (όσο τουλάχιστον είναι εκτός Σιμόες και Γαλανόπουλος). Η Λαμία κέρδισε πολλά μέτρα στο γήπεδο και έβγαινε γρήγορα στην κόντρα, με τους βαρείς Λε Ταλέκ και Σάκχοφ να αδυνατούν να τους αναχαιτίσουν και την άμυνα να παίζει ανεξήγητα ψηλά. Επίσης, ακόμη και… σημειολογικά, η χρησιμοποίηση Μάνταλου και Σβάρνα δεν «κάθισε» καλά σε πολλούς, μετά το κάζο στο Ηράκλειο.

Καλές οι εντυπώσεις, αλλά θέλει και βαθμό

Η Λαμία ήταν εξαιρετική τόσο απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο και κόντρα στην ΑΕΚ. Άριστα οργανωμένη από τον Μιχάλη Γρηγορίου, «πρόσφερε» ελάχιστες φάσεις στους μεγάλους αντιπάλους της, απείλησε σε πολλές περιπτώσεις και ίσως αδικείται από τα σκορ την Κυριακή και την Τετάρτη. Όμως σε ένα πρωτάθλημα δεν μετρούν οι εντυπώσεις. Το κοντέρ γράφει μηδέν βαθμούς για τη Λαμία, που θα χρειαστεί από εδώ και στο εξής να μην κερδίζει μόνο το χειροκρότημα, αλλά και κανέναν πόντο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x