Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Στο ίδιο έργο… θεατής ο Άρης, έστειλε μήνυμα ενόψει Κυπέλλου η Λαμία

Τα σημεία-κλειδιά από τον προπονητή της εξέδρας για τη «λευκή» ισοπαλία του Άρη με τη Λαμία στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Τρεις ημέρες μετά τη μεταξύ τους συνάντηση και την ισοπαλία (0-0) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου στο «Κλεάνθης Βικελίδης», Άρης και Λαμία έμειναν ξανά στη «λευκή» ισοπαλία στη Θεσσαλονίκη, αυτή τη φορά στο πλαίσιο της Super League 1.

Ένα παιχνίδι το οποίο επιβεβαίωσε με… σκληρό τρόπο την αγωνιστική «κρίση» στην οποία βρίσκονται οι «κιτρινόμαυροι» μέσα στο 2022, μένοντας για τέταρτο διαδοχικό ματς χωρίς νίκη, αλλά και δίχως γκολ για κάτι παραπάνω από 360 αγωνιστικά λεπτά.

Από την άλλη, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου, όχι μόνο στάθηκε επάξια κόντρα σε έναν ανώτερο αντίπαλο, αλλά δικαίως θα πρέπει να αισθάνεται αδικημένη από το αποτέλεσμα.

Αναλυτικά, τα σημεία-κλειδιά από τον «προπονητή της εξέδρας»:


-Μεγάλα προβλήματα σε δημιουργία και τελική ενέργεια:

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση…

Αυτό το ρητό ταιριάζει «γάντι» στον Άρη της νέας χρονιάς, ο οποίος απέτυχε για τέταρτο σερί παιχνίδι να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Και αν στο παιχνίδι του Κυπέλλου, ο Άρης έφτιαξε αρκετές ευκαιρίες και στην ουσία του έλειψε μονάχα το γκολ, σήμερα η κατάσταση ήταν τελείως διαφορετική με την αποκαρδιωτική εμφάνισή του.

Δεν είναι μόνο το γεγονός πως ολοκλήρωσε το παιχνίδι με λιγότερες τελικές από τη Λαμία (8 έναντι 10), αλλά εκείνο που έχει σημασία είναι η «ποιότητα» των προσπαθειών αυτών. Η ομάδα του Άκη Μάντζιου είχε μεγάλο πρόβλημα στη δημιουργία, για αυτό και οι περισσότερες ευκαιρίες της ήρθαν είτε από στημένες φάσεις, είτε από μακρινά σουτ. Ακόμα και η είσοδος του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο δεύτερο ημίχρονο – λίγες ημέρες μετά τη συμμετοχή του στο Κόπα Άφρικα – δεν μπόρεσε να βοηθήσει τον Άρη να «γεμίσει» την αντίπαλη περιοχή και να απειλήσει με αξιώσεις.

-Έλλειψη συγκέντρωσης και εικόνα… παραίτησης:
Η άμυνα του Άρη και γενικά η συνολική ανασταλτική λειτουργία των «κιτρινόμαυρων» εκτέθηκε σε αρκετές περιπτώσεις. Οι χαφ δυσκολεύτηκαν στις αναχαιτήσεις των παικτών της Λαμίας, κάτι που είχε σαν αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να βγουν αρκετές φορές στην κόντρα επίθεση. Βέβαια, και το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Φαμπιάνο-Μπράμπετς είχε αρκετά προβλήματα.

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός πως όσο περνούσε η ώρα, ο Άρης έμοιαζε να ξεμένει από ψυχικά αποθέματα… Παρά το ανακάτεμα της «τράπουλας» από τον Άκη Μάντζιο και την ενίσχυση της μεσοεπιθετικής γραμμής, οι γηπεδούχοι παρέμεναν ακίνδυνοι.

-Έκανε το παιχνίδι της η Λαμία και έστειλε μήνυμα ενόψει Κυπέλλου:

Αναμφίβολα η Λαμία ήταν εκείνη που κέρδισε τις εντυπώσεις με την εμφάνισή της, στέλνοντας μήνυμα στον Άρη ενόψει της ρεβάνς του Κυπέλλου την ερχόμενη Τετάρτη (26/01) στο ΔΑΚ Λαμίας.

Η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να χτυπήσει κάθε αδυναμία της αντίπαλης άμυνας και να δημιουργήσει επικίνδυνες στιγμές στο ανοικτό γήπεδο.

Στο δεύτερο ημίχρονο ειδικά, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά από τον Άρη, κλείνοντας σωστά όλους τους διαδρόμους προς την εστία του Σαράνοφ, ενώ αντιθέτως «άγγιξε» το γκολ σε δύο περιπτώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x