Stoiximan Super League

Ο συνδυασμός που θέλει να πετύχει ο Μαρτίνς

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει για τις σκέψεις που κάνει ο Μαρτίνς για τους ρόλους στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια πολύ σημαντική μεταγραφή, με την απόκτηση του 22χρονου αμυντικού μέσου της Ατλέτικο Μαδρίτης, Πιέρ Κουντέ.

Οι ερυθρόλευκοι κατάφεραν να φτάσουν σε συμφωνία με τους ροχιμπλάνκος αλλά και με τον παίκτη και αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστούν κάποιες λεπτομέρειες για να γίνουν και οι ανακοινώσεις.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Αυτό πάντως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει να κάνει με την τακτική που ακολουθούν οι ερυθρόλευκοι στο θέμα της στελέχωσης του ρόστερ, για τον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Οι πειραιώτες λοιπόν είναι έτοιμοι να πάρουν έναν παίκτη που έχει την δυνατότητα να παίξει σαν κόφτης αλλά και σαν οκτάρι. Και είναι μέσος που έχει ταχύτητα. Δεν πρέπει επίσης να ξεχνά κανείς ότι οι ερυθρόλευκοι έχουν ήδη αποκτήσει τον Μεντί Καμαρά.

Έναν μέσο με οργανωτικές ικανότητες στο παιχνίδι του, που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά κυρίως στο δημιουργικό σκέλος. Ο Κουντέ είναι 22 χρονών και ο Καμαρά μικρότερος. Είναι 21 ετών.

Αν προσθέσει κάποιος και τον Θανάση Ανδρούτσο που θα έχει την φετινή σεζόν περισσότερες ευκαιρίες, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Ολυμπιακός θέλει να δώσει ταχύτητα στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Θέλει να βάλει στο παιχνίδι του παίκτες με δυνάμεις και με καλά τρεξίματα, κάτι που έλειψε την περσινή σεζόν από τους πειραιώτες.

Κι αυτός είναι άλλωστε ο βασικός λόγος που οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολλά στους παίκτες που προαναφέραμε. Δύο μεταγραφές κι έναν «παλιό».

Υπάρχει όμως και μια σημαντική παράμετρος που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Κι αυτή έχει να κάνει με την εμπειρία. Μόνο τυχαίο λοιπόν δεν είναι ότι ο Αλεξί Ρομαό βρίσκεται στο Ρέντη και θ’ ακολουθήσει την αποστολή του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ.

Τι σκέφτεται ο Πέδρο Μαρτίνς; Πολύ απλά τα παιχνίδια που «κουβαλάει στην πλάτη του» ο Ρομαό. Η εμπειρία δεν αγοράζεται, αποκτάται. Και ο Ρομαό είναι παίκτης που με την εμπειρία του μπορεί να προσφέρει βοήθειες στον Ολυμπιακό.

Και μάλιστα ο Πορτογάλος εκτιμά πως ο Τογκολέζος έχει τις δυνατότητες να παίξει και στόπερ αν χρειαστεί. Είναι λοιπόν εμφανές ότι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού θέλει να δημιουργήσει ένα συνδυασμό στον άξονα της μεσαίας γραμμής της ομάδας του.

Από την μια πλευρά τα τρεξίματα και οι δυνάμεις των νεαρών μέσων και από την άλλη η εμπειρία και τα ηγετικά χαρακτηριστικά του Ρομαό.

Η ισορροπία είναι πολύ μεγάλη υπόθεση σε μια ομάδα και η συγκεκριμένη λέξη είναι στο μυαλό του Πορτογάλου προπονητή. Και ο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στην ισορροπία και την σωστή κατανομή ρόλων.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x