Stoiximan Super League

Πράσινο ουράνιο… τόξο! (pics/video)

Ειδυλλιακά κλείνουν οι μεταγραφές για τον Παναθηναϊκό! Ο Μεχντί Αμπέντ ντύνεται ξανά στα πράσινα και το sport-fm.gr θυμίζει το πώς ο αγαπημένος «τοξοβόλος» της εξέδρας μπήκε στις καρδιές του κόσμου.

Η επιστροφή του Μεχντί Αμπέντ έχει σκορπίσει ενθουσιασμό στον κόσμο του Παναθηναϊκού και στον Γιάννη Αναστασίου που ήθελε τον παίκτη από... τότε που έφυγε!

Γιατί, όμως, αυτή η επιμονή; Γιατί σε κάθε μεταγραφική περίοδο οι πράσινοι προσπαθούσαν να τον φέρουν ξανά πίσω;

Η απάντηση ήταν η εκπληκτική σεζόν που έκανε πρόπερσι με το "τριφύλλι".

inner

Με τον Παναθηναϊκό είχε γεμάτη σεζόν. 28 συμμετοχές στο πρωτάθλημα, 4 στα πλέι οφ, 6 στο Κύπελλο. Και γκολ. Πολλά γκολ για χαφ! Συνολικά 10 σε όλες τις διοργανώσεις, κάτι που αποδεικνύει ότι πρόκειται για έναν σύγχρονο box to box μέσο, που θέλει κάθε προπονητής στην ομάδα του

Το πρώτο…

Ο Αμπέντ συστήθηκε για πρώτη φορά με τα δίχτυα πολύ νωρίς. Ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τη Βέροια την 3η αγωνιστική, στη Λεωφόρο και ο Αλγερινός ανοίγει το σκορ στο 44’. Ηταν μόνο η αρχή…



Η καθιέρωση

Ακολουθεί ένα διάστημα, «κρύο-ζέστη» για τον Αμπέντ. Ένα κακό παιχνίδι στη Ριζούπολη, όταν ο Παναθηναϊκός έρχεται ισόπαλος 1-1 με τον Απόλλωνα Σμύρνης, φέρνει μουρμούρες στον κόσμο και ο ποδοσφαιριστής ψάχνει να βρει τα πατήματά του. Ο Γιάννης Αναστασίου, όμως, επιμένει. «Κάντε υπομονή, δεν γίνονται όλα με τη μία», τονίζει. Αργότερα, δικαιώνεται… Ο νεαρός χαφ παίρνει τα πάνω του και κάνει καταπληκτικά παιχνίδια με το «τριφύλλι».

inner

Τα βέλη

27η αγωνιστική του πρωταθλήματος. 2 Μαρτίου και ο Παναθηναϊκός παίρνει μια μεγαλειώδη νίκη επί του Ολυμπιακού με 3-0, ταπεινώνοντας τον αιώνιο αντίπαλο μέσα στο σπίτι του, το «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Αμπέντ είναι εκ των πρωταγωνιστών. Μάλιστα, σκοράρει το τρίτο γκολ και με μια του κίνηση, γίνεται αμέσως αγαπητός στον κόσμο. Πανηγυρίζει κάνοντας τον τοξοβόλο, πετώντας βέλη στην ερυθρόλευκη κερκίδα. Από τότε, το παρατσούκλι τοξοβόλος τον συνοδεύει και σε κάθε γκολ πανηγυρίζει με αυτόν τον τρόπο για να αποθεωθεί.





inner

Κύπελλο, Κύπελλο…

16 Απριλίου του 2014 και ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΟΦΗ στον ημιτελικό Κυπέλλου, θέλοντας μόνο νίκη μετά το 1-0 της Κρήτης! Στην κατάμεστη Λεωφόρο, οι «πράσινοι»… πυροβολούν, αλλά δεν βρίσκουν στόχο. Τελικά, επικρατούν με 3-0 και παίρνουν την πρόκριση, για να κατακτήσουν στη συνέχεια το Κύπελλο. Ο Αμπέντ λύνει τον γόρδιο δεσμό, για να ανοίξει το σκορ και να βάλει φωτιά στο «Απόστολος Νικολαϊδης».

inner



Τα κατορθώματά του στην πρώτη του χρονιά ήταν πολλά. Γι αυτό και έγινε πολύτιμος ποδοσφαιριστής για τον προπονητή του και αγαπητός στον κόσμο. Γι αυτό και ο Παναθηναϊκός συνεχώς τον ήθελε πίσω. Γι αυτό και σε κάθε μεταγραφική περίοδο είχαμε την περίφημη… Αμπεντιάδα. Εν τέλει, η επιστροφή του είναι γεγονός και οι φίλοι του «τριφυλλιού» περιμένουν να δουν ανάλογα στιγμιότυπα από τον Αλγερινό…



Δ. Δεσύλλας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x