Super League 1

Χαρδαλιάς: «Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα»

Διαβάστε τι ανέφερε ο Νίκος Χαρδαλιάς για την απόφαση αναστολής της εισόδου των οπαδών στα γήπεδα.

Στην απόφαση του Πρωθυπουργού για την αναστολή αυτής της επιστροφής των οπαδών στα γήπεδα σχολίασε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας υποστήριξε ότι δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή εξηγώντας ότι θα έδινε σίγουρα λανθασμένο μήνυμα στους πολίτες σε μια στιγμή που χαρακτηρίστηκε ως «απόλυτης επαγρύπνησης και απόλυτου συναγερμού».

Αναλυτικά τι ανέφερε ο υφυπουργός:

"Τις προηγούμενες εβδομάδες είχε διαμορφωθεί ένα συγκεκριμένο consesus ως προς το πώς αυτό (σσ η σταδιακή επιστροφή φιλάθλων) μπορεί να επιτευχθεί με απόλυτο σεβασμό προς τους κανόνες και τα μέτρα αυτοπροστασίας που είναι απαραίτητο να τηρούμε για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία αλλά και με πρωτόκολλα και κανόνες που δεν επιτρέπουν την οποιαδήποτε έκπτωση σε θέματα δημόσιας υγείας τα οποία επιμελώς είχε εκπονήσει ομάδα εργασίας της Σούπερ Λίγκας και είχαν ενδελεχώς συζητηθεί στις αλλεπάλληλες τεχνικές μας συσκέψεις στη διάρκεια της διαβούλευσης.

Μια σοβαρή πρόταση με πιλοτική αρχικά εφαρμογή αλλά και σοβαρές ασφαλιστικές δικλείδες που έτυχε και της αποδοχής των έμπειρων επιδημιολόγων μας.

Τα δεδομένα όμως των τελευταίων ωρών, η ροή των αποτελεσμάτων από χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, η επιθετική έξαρση της πανδημίας σε όλη την Ευρώπη οδήγησαν τον Πρωθυπουργό σε ανάκληση της απόφασης για παρουσία περιορισμένου αριθμού φιλάθλων.

Την ώρα που καταγράφεται σταθερά αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, που η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, προφανώς και δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα όσο αξιόπιστα κι αποτελεσματικά κι αν φαίνονται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό θα έδινε σίγουρα το λάθος μήνυμα στην κοινωνία σε μια ώρα απόλυτης επαγρύπνησης, απόλυτου συναγερμού",

Ας αποφύγουμε τις θεωρίες συνωμοσίας, όλα είναι στο φως. Εδώ και 15 μέρες έχει ξεκινήσει μια διαβούλευση διότι η βούληση της κυβέρνησης ήταν να φέρουμε προς συζήτησε το ζήτημα της σταδιακής επιστροφής με όρους απόλυτου σεβασμού στη δημόσια υγεία και χωρίς εκπτώσεις.

Η Σούπερ Λίγκα έκανε μια εξαιρετική δουλειά, παρουσίασε μια πολύ σοβαρή μελέτη στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που συζητήθηκε τρεις φορές ως προς την πιο σοβαρή που έχει κατατεθεί ποτέ στην επιτροπή.
Από το αρχικό πλάνο που κατατέθηκε υπήρξε διαβούλευση. Διαβούλευση που ξεκίνησε και την Παρασκευή, έγινε και την Κυριακή και συνεχίστηκε μέχρι και χθες το πρωί.

Όχι σε σχέση με την αρχική πρόταση, αλλά σε σχέση με το ποσοστό - αν θα είναι 5% ή 10% - που αφορά τις περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες με κίτρινο.

Πάντα με το πλαφόν και πάντα με τα πρωτόκολλο που πραγματικά δημιουργούν ασφαλιστικές δικλείδες.

Χτες το μεσημέρι πραγματικά ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και με τους όποιους μικρούς ενδοιασμούς η επιτροπή έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσουμε πιλοτικά πρώτα στους δύο ευρωπαϊκούς αγώνες αυτής της εβδομάδας (Ολυμπιακός - Μαρσέιγ και ΠΑΟΚ - Ομόνοια) και μετά σε δύο αγώνες της Σούπερ Λίγκας το επόμενο Σαββατοκύριακο.

Για να δούμε πώς εφαρμόζονται τα πρωτόκολλα αυτά, αν θέλουν διορθώσεις και να προχωρήσουμε στο δεύτερο στάδιο.

Έγιναν οι σχετικές ανακοινώσεις, από το απόγευμα μετά όσοι είναι στην πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ και στην τεχνική σύσκεψη την βραδινή ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχε μεγάλη πίεση σε σχέση με τα κρούσματα, το οποίο αποδεικνύεται κι από τον αριθμό (667) που ανακοινώθηκε σήμερα που είναι ρεκόρ.

Φανταστείτε ότι σήμερα την ίδια ώρα που τονίζουμε πώς να θωρακιστούμε, να κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Θα δίναμε το λάθος μήνυμα. Αυτό αξιολόγησε ο Πρωθυπουργός και πήρε την απόφαση.

Η εμπειρία και η προσήλωση των ανθρώπων είναι μοναδική. Είναι πολύ σημαντικό μέσα από τη συζήτηση κι εμείς να γινόμαστε καλύτερα, αλλά και να φέρουμε το αποτέλεσμα που δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα υγείας.
Όταν την ίδια στιγμή που λαμβάνεται απόφαση αυξάνονται κρούσματα σε περιοχές που θα κληθούν να ανοίξουν γήπεδα - όπως τα Ιωάννινα και η Θεσσαλονίκη - και για λόγους ισονομίας, πρέπει να λάβουμε την απόφαση που πρέπει να δείχνουν αντανακλαστικά. Τα μέτρα είναι δυναμικά Μοναδικός στόχος είναι η δημόσια υγεία".


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x