Stoiximan Super League

Μπλόκαρε την ΑΕΚ ο ψυχωμένος ΟΦΗ και την... καταδίκασε στο «Γεντί Κουλέ»!

Ο ΟΦΗ προηγήθηκε στο 5' και περιορίζοντας άψογα την ΑΕΚ σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, πέτυχε άλλο ένα τέρμα στο 83' και πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη (2-0) στο «Γεντί Κουλέ»!

Έστησε... μπλόκο στην ΑΕΚ, εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν και πήρε ακόμη μια σπουδαία νίκη στο «Γεντί Κουλέ» ο ΟΦΗ (2-0)!

Η ομάδα του Βάλντας Ντραμπράουσκας ήταν εξαιρετική στημένη στο γήπεδο και πανηγύρισε άλλο ένα μεγάλο τρίποντο στην έδρα της, μετά από αυτά κόντρα σε Άρη και ΠΑΟΚ.

Κακή η παρουσία των παικτών του Αλμέιδα (ο οποίος είχε και πολλές απουσίες να διαχειριστεί), σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, με τους «κιτρινόμαυρους» να δημιουργούν φάσεις μεν, αλλά να μην έχουν κλασική ευκαιρία δε.

Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα για την «Ένωση» μετά από επτά μήνες και 15 παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα, όταν και είχε ηττηθεί από τον Ολυμπιακό στην OPAP Arena, που πλέον πηγαίνει να αγωνιστεί με τον Άγιαξ, προερχόμενη από ένα άσχημο αποτέλεσμα.

Δεν «βγήκαν» ούτε οι αλλαγές στον Αργεντινό τεχνικό, εν αντιθέσει με αυτές του Λιθουανού, με τον Ντίκο να περνά στο ματς στο 67' και λίγο αργότερα να δίνει τη νίκη στους Κρητικούς, που είχαν προηγηθεί με τον Φελίπε μόλις στο 5ο λεπτό.

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας παρέταξε τον ΟΦΗ με 3-4-1-2, με τον Μπάουμαν στην εστία και την του Καρώ, Βούρο και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, με τους Λάρσον και Θοράρινσον σε ρόλο μπακ-χαφ. Στον άξονα βρέθηκαν Γαγιέγος, Μεγιάδο, Μπάκιτς, Γκλάζερ, πίσω από τον προωθημένο Λουίς Φελίπε.

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την ΑΕΚ με 4-4-2 και επτά αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο ματς κόντρα στον Ατρόμητο. Ο Στάνκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Ρότα, Μήτογλου, Κάλενς, Μοχαμάντι στην άμυνα, οι Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος στα χαφ, με τον Πισάρο αριστερά και τον Ελίασον δεξιά και τον Τσούμπερ πίσω από τον Φαν Βέερτ.

Το ματς

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και αφού προειδοποίησαν στο 4’ με την κεφαλιά του Μεγιάδο (που μπλόκαρε ο Στάνκοβιτς), κατάφεραν να σκοράρουν ένα λεπτό αργότερα. Ο Μεγιάδο βρήκε με ωραία κάθετη τον Μπάκιτς (με τους παίκτες της ΑΕΚ να χάνουν τις θέσεις τους), εκείνος έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Φελίπε να μπαίνει στην πορεία της μπάλας και με κοντινή κεφαλιά να κάνει το 1-0!



Ο Τσούμπερ απείλησε δις στη συνέχεια, αλλά τα δύο μακρινό σουτ που επιχείρησε στο 9’ και το 21’ πέρασαν άουτ, με το δεύτερο να καταλήγει δίπλα από το δοκάρι του Μπάουμαν. Η «Ένωση» είχε ακόμη μια καλή στιγμή στο 26’, αλλά το σουτ του Πισάρο ήταν αδύναμο.

Στο 33’, ο Πισάρο βρήκε με πανέμορφη κάθετη τον Μοχαμάντι, εκείνος μπήκε στην περιοχή και σούταρε από διαγώνια θέση, με τον Μπάουμαν ν' απομακρύνει με τα πόδια. Στο 40’, μετά την εκτέλεση του κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τσούμπερ, ο οποίος έκανε αμέσως το σουτ εν κινήσει, με την μπάλα να περνά άουτ.

Στο 45’+1’, ο Ελβετός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και σούταρε εκτός περιοχής, αλλά το σουτ του κατέληξε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του ΟΦΗ.

Η πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο άνηκε και πάλι στον ΟΦΗ. Στο 49’, ο Λάρσον έκανε ωραία σέντρα από δεξιά. ο Φελίπε πήρε την κεφαλιά από κοντά, με τον Στάνκοβιτς να αποκρούει εντυπωσιακά.



Στα επόμενα λεπτά, ο ΟΦΗ έκλεισε υπέροχα τους χώρους, με την ΑΕΚ να μην μπορεί να δημιουργήσει και να μην καταφέρνει να φθάσει σε κάποια τελική προσπάθεια για περισσότερη από μισή ώρα παιχνιδιού. Η πρώτη τελική για την «Ένωση» στο β΄μέρος ήρθε στο 80’, με το σουτ του Πινέδα που κόντραρε, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς.



Οι Κρητικοί όχι μόνο άντεξαν στην πίεση των παικτών του Αλμέιδα, αλλά κατάφεραν να βρουν και δεύτερο τέρμα. Στο 83’, ο Αμπάντα βρήκε με υπέροχη κάθετη πάσα στον περιοχή τον Ντίκο, εκείνος πέρασε και τον Στάνκοβιτς και πλάσαρε εύστοχα σε κενή εστία για το 2-0!

Στη συνέχεια, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει ένα γκολ που θα την ξαναβάλει στο παιχνίδι, με το 2-0 να είναι και το τελικό σκορ. Αυτή ήταν και η πρώτη ήττα της «Ένωσης» στο φετινό πρωτάθλημα.

MVP: Πολύ καλή η παρουσία του Μεγιάδο στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Έτρεξε, πίεσε, έκοψε και απέφυγε τα αχρείαστα λάθη. Πέραν αυτού, από τα δικά του πόδια ξεκινά και το πρώτο γκολ του ΟΦΗ, με την κάθετη πάσα που κάνει στον Μπάκιτς.

Η σφυρίχτρα: Καλή η διαιτησία του Διαμαντόπουλου. Δεν είχε κάποια δύσκολη φάση να διαχειριστεί και πέρασε απαρατήρητος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Βάλντας Νταμπράουσκας): Μπάουμαν, Λάρσον, Θοράρινσον, Βούρος, Καρώ, Πασαλίδης (55' Λαμπρόπουλος), Μεγιάδο, Γκαγέγος (75' Αμπάντα), Γκλάζερ, Μπάκιτς, Φελίπε (67' Ντίκο).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Μοχαμάντι, Κάλενς, Μήτογλου, Ρότα, Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος (67' Πινέδα), Πισάρο (61' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (67' Ζίνι), Τσούμπερ (61' Πόνσε), Φαν Βέερτ (61' Αραούχο).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x