Stoiximan Super League

Ο Απόλλων «άλωσε» την Κρήτη και είναι ολοζώντανος!

Δεύτερη στη σειρά νίκη για τον Απόλλωνα Σμύρνης! Η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ πέρασε από την Κρήτη, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ και πλέον βρίσκεται στο -2 από την προτελευταία Λαμία!

Ο Απόλλων είναι εδώ! Η Ελαφρά Ταξιαρχία κατάφερε να πάρει δεύτερη στη σειρά νίκη για πρώτη φορά στη φετινή σεζόν, επικρατώντας 2-1 του ΟΦΗ στην Κρήτη και πλέον είναι ολοζώντανος στη μάχη της αποφυγής της τελευταίας θέσης, ούσα στο -2 από την προτελευταία Λαμία!

Ψυχή και αυταπάρνηση από τους παίκτες του Τεννέ, που είχαν για κορυφαίο τον Σόρτσαν ο οποίος ήταν καταλυτικός και έδειξε για διαδοχικό παιχνίδι πως διαθέτει εξαιρετικά στοιχεία! Καλύτερος αλλά φλύαρος ο ΟΦΗ, 19-5 οι τελικές υπέρ του αλλά με μόλις ένα γκολ και γνώρισε την ήττα.

Στους 19 βαθμούς πλέον ο Απόλλων, στους 21 η Λαμία ενώ η Ελαφρά Ταξιαρχία έχει τους Φθιωτούς εντός έδρας την προτελευταία αγωνιστική. Στους 40 έμεινε ο ΟΦΗ!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Νιόπλιας. Ο Επασί στην εστία, με τους Μαρινάκη, Βούρο, Πασαλίδη, Γιαννούλη στην τετράδα της άμυνας. Οι Μεγιάδο, Στάικος στα χαφ, μπροστά τους ο Νέιρα, με τους Λάμπρου, Τσιλιανίδη να βρίσκονται στα εξτρέμ και ο Λουίζ Φελίπε στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-4-2 και ρόμβο κατέβασε τον Απόλλωνα ο Μπάμπης Τεννές. Στο τέρμα ο Σόρτσαν, με τους Ντεντάκη, Ντομίνγκες, Μπρούνο Άλβες, Βιτλή στην άμυνα. Ο Φατιόν καθαρός κόφτης, οι Κάστρο, Σλίβκα εσωτερικοί μέσοι και ο Μαρτίνες σε ρόλο οργναωτή. Ιωαννίδης, Ντάουντα στην κορυφή της επίθεσης.

Το ματς

Εκρηκτικό ξεκίνημα, με τον Απόλλωνα να αγγίζει το προβάδισμα πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό. Ο Μαρτίνες έκανε το σόλο και το πλασέ, αλλά η μπάλα σταμάτησε στον Πασαλίδη. Άπαντες φώναξαν για πέναλτι, αλλά μετά την εξέταση του VAR ο Τζοβάρας θεώρησε πως ήταν το χέρι στήριξης και έδειξε να συνεχιστεί το ματς. Στα καπάκια ο ΟΦΗ πήρε τα ηνία και έφτιαξε τρεις μεγάλες φάσεις. O Σόρτσαν είχε απάντηση σε Τσιλιανίδη (4’), Πασαλίδη (7’), ενώ ο πρώτος είχε και μια κεφαλιά άουτ στο 8’ από πλεονεκτική θέση.



Οι γηπεδούχοι πίεζαν, είχαν τον απόλυτο έλεγχο και έφτιαχναν φάσεις, αλλά τα χαλούσαν στην τελική προσπάθεια, με τον Σόρτσαν να κρατάει καθαρή την εστία του. Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Απόλλων ισορρόπησε το ματς που ήταν… σβηστό από ρυθμό και φάσεις, αλλά οι φιλοξενούμενοι «χτύπησαν» στο φινάλε (45’+3’) του πρώτου μέρους. Μετά από σέντρα του Μαρτίνες, ο Ντάουντα έπιασε την καρφωτή κεφαλιά, ο Φατιόν βρέθηκε σε ρόλο φορ, στόπαρε με το στήθος και με γυριστό «εκτέλεσε» τον Επασί για το 1-0.



Με μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα ξεκίνησε το δεύτερο μέρος αλλά ο Σλίβκα δεν μπόρεσε από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή να σκοράρει, με τον Επασί να κρατάει το σκορ στο 1-0 και στη συνέχεια ο ΟΦΗ ανέβασε πολύ ψηλά τις γραμμές του, πιέζοντας ασφυκτικά τον Απόλλωνα αλλά χωρίς να φτιάξει τη μεγάλη φάση. Μέχρι που στο 70ο λεπτό η άμυνα των «κυανόλευκων» ολιγώρησε και άφησε αμαρκάριστο τον Λουίζ Φελίπε να σκοράρει για να γράψει το 1-1, νικώντας για πρώτη φορά (αλλά και τελευταία) τον Σόρτσαν.



Το ματς είχε πάρει άλλη τροπή, η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω αλλά μέτρησε το μεγαλύτερο κίνητρο και η ψυχή των φιλοξενούμενων. Ήταν το 78ο λεπτό όταν ο Απόλλων έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, ο Μαρτίνες μοίρασε στον Σλίβκα που έκανε ωραίο σόλο και εκτέλεσε τον Επασί, δίνοντας νέο προβάδισμα (1-2) στην Ελαφρά Ταξιαρχία. Ένα προβάδισμα που διατήρησε ως το φινάλε, με τον Σόρτσαν να κρατάει τη νίκη για την ομάδα του.



MVP: Ο Σόρτσαν ήταν καταλυτικός για να μείνει μέσα στο ματς ο Απόλλων με το αποτέλεσμα στο 0-0, αλλά και στο 1-1 και στη συνέχεια στο 1-2. Εξαιρετικός για δεύτερο σερί παιχνίδι, κρατάει τον Απόλλωνα ζωντανό στη μάχη της αποφυγής της τελευταίας θέσης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x