Stoiximan Super League

Οφρυδόπουλος: «Μία ΑΕΚ με σταθερότητα και ισορροπία»

Ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος αναφέρθηκε το ματς της ΑΕΚ με τον Αρη επισημαίνοντας πώς θέλει να δει την ομάδα του.

Μια ΑΕΚ που θα έχει σταθερότητα και ισορροπία στο παιχνίδι της, όπως στο ματς με τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό θα ήθελε να δει και κόντρα στον Άρη ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

«Θα θέλαμε να δούμε την ΑΕΚ της Λεωφόρου, την ΑΕΚ του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και να δούμε την ΑΕΚ να έχει μια σταθερότητα και μια ισορροπία. Μπορεί να ακούγεται μονότονη σαν λέξη, αλλά γενικά η ισορροπία στη ζωή, αλλά και στο γήπεδο είναι σημαντική. Εμείς θέλουμε να την έχουμε. Να είμαστε καλά στην άμυνά μας και στην επίθεσή μας», ανέφερε ο προπονητής της Ένωσης και επεσήμανε ότι το αυξανόμενο ποσοστό στην κατοχή μπάλας που έχει η ομάδα στα παιχνίδια της βοηθά πάρα πολύ και την κάνει καλύτερη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σωκράτη Οφρυδόπουλου:

Για την εικόνα της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό:


Σε γενικές γραμμές κάναμε ένα καλό παιχνίδι. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι μόνο αν παίρναμε κάτι παραπάνω. Στο πρώτο ημίχρονο πήραμε την κατοχή της μπάλας απέναντι σε μια ομάδα που ακόμη και στα παιχνίδι του Champions League, εντός έδρας, την έχει με το μέρος της. Και δεν είναι μια ανούσια κατοχή μπάλας. Είναι κατοχή που του συγκεκριμένου Ολυμπιακού του δίνει περισσότερες φάσεις, γκολ και νίκες. Μια ομάδα, λοιπόν, που θέλει να διεκδικήσει τη νίκη απέναντί του, όπως η ΑΕΚ, πρέπει να παίξει. Και αυτό το στοιχείο το είχαμε. Επίσης, σε γενικές γραμμές κάναμε καλή άμυνα. Κόψαμε τα μεσοδιαστήματα του Ολυμπιακού που είναι σημαντικά στο παιχνίδι του, περιορίσαμε σε μεγάλο βαθμό τις σέντρες του. Και μέσα στην περιοχή μας ήμασταν συγκεντρωμένοι. Φυσικά, κι έκανε και ευκαιρίες, δεχθήκαμε κι ένα γκολ με τον συνήθη τρόπο που δεχόμαστε γκολ, από ένα ατομικό λάθος, όμως ήταν ένα αποτέλεσμα που μπορεί κάποιος να το πει δίκαιο. Όμως, νομίζω ότι στα σημεία ήμασταν καλύτεροι. Πήραμε έναν βαθμό. Μας λείπουν οι νίκες. Έχουν υπάρξει παιχνίδια, όπως στη Λεωφόρο και στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», που έχουμε παίξει καλά, αλλά έχουμε πάρει από έναν βαθμό. Όμως, με αυτό πορευόμαστε, προχωράμε και βλέπουμε το δύσκολο ματς που έχουμε μπροστά μας απέναντι στον Άρη.

Για το αυξημένο ποσοστό κατοχής μπάλας που είχε η ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό κι αν αυτό αποτελεί έναν τρόπο για να μειώνει τις επιθέσεις των αντιπάλων της:

Πιστεύουμε ότι μια ομάδα δεν μπορεί να δημιουργήσει χωρίς τους χαφ της. Έχουν μπει περισσότερο στο παιχνίδι της δημιουργίας μας. Είναι σημαντικό κομμάτι το γεγονός ότι παίρνοντας τη μπάλα στην κατοχή μας αφαιρούμε χρόνο κι ευκαιρίες από τον αντίπαλο, ιδίως όταν αυτός είναι ποιοτικός. Φαίνεται και στο γήπεδο, ότι όταν δεν βιαστούμε και κρατήσουμε τη μπάλα στα πόδια μας, ακόμη και τέσσερις – πέντε πάσες παραπάνω να αλλάξουμε, θα κάνουμε καλή επίθεση. Συνολικά είμαστε σε ένα καλό σημείο, αλλά χρειάζεται να δείξουμε περισσότερη υπευθυνότητα, περισσότερη συγκέντρωση. Και κάποια στιγμή, σε ένα ολόκληρο ενενηντάλεπτο θα παίξεις καλά, θα παίξεις και άσχημα, αλλά πρέπει να νικήσεις.

Ποια ΑΕΚ θα ήθελε να δει απέναντι στον Άρη:

Θα θέλαμε να δούμε την ΑΕΚ της Λεωφόρου, την ΑΕΚ του «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Και να δούμε την ΑΕΚ να έχει μια σταθερότητα και μια ισορροπία. Μπορεί να ακούγεται μονότονη σαν λέξη, αλλά γενικά η ισορροπία στη ζωή, αλλά και στο γήπεδο είναι σημαντική. Εμείς θέλουμε να την έχουμε. Να είμαστε καλά στην άμυνά μας και στην επίθεσή μας. Και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι έχουμε αφαιρέσει από τους αντιπάλους μας πολλές αντεπιθέσεις. Τα επιθετικά τρανζίσιον των αντιπάλων μας είναι περιορισμένα σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και αυτό μας δίνει λίγη περισσότερη αυτοπεποίθηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x