Stoiximan Super League

Οι αριθμοί του Ατρόμητος-ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του «Δικεφάλου του Βορρά», λίγες ώρες πριν από τον αγώνα στο Περιστέρι.

#20 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί με γηπεδούχο τον Ατρόμητο για το πρωτάθλημα και ο ΠΑΟΚ έχει μείνει αήττητος στις 15 επισκέψεις του στο Περιστέρι. Τις οκτώ έχει φύγει νικητής από το γήπεδο, ενώ υπάρχουν επτά ισοπαλίες, και η αθηναϊκή ομάδα έχει επικρατήσει πέντε φορές.

#26 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με τον Ατρόμητο και τα περισσότερο ήταν την σεζόν 1976-77, όταν επικράτησε με 6-1 χάρη στα γκολ των Κερμανίδη, Σαράφη (δις), Κούδα (δις) και Αναστασιάδη.

#4 γκολ έχει σημειώσει με τα χρώματα του ΠΑΟΚ σε εκτός έδρας αγώνες με τον Ατρόμητο ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και είναι ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου στη σχετική λίστα, ενώ στην δεύτερη θέση είναι ο Σταύρος Σαράφης με τρία γκολ. Από δύο έχουν οι Κούδας και Αποστολίδης. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης έχει και τρία γκολ στα ματς με τον Ατρόμητο στην Τούμπα και συνολικά έχει φτάσει τα επτά, ενώ στα πέντε είναι ο Σταύρος Σαράφης. Στην τελευταία νίκη με 2-0 (5 Απριλίου 2017) σκόραραν οι Μπίσεσβαρ και Κουλούρης .

#8 νίκες έχει ο ΠΑΟΚ στα ματς με τον Ατρόμητο και οι πέντε είναι χωρίς να έχει δεχθεί γκολ. Στις τρεις με 2-0 και δύο με 1-0, ενώ υπάρχουν ακόμη το 6-1 και το 2-1. Η ισοπαλία με τις περισσότερες εμφανίσεις είναι το 0-0 (3) και υπάρχουν ακόμη με 1-1 (3) και 2-2 (1).

#23 Ιουνίου 1968 ήταν η πρώτη αναμέτρηση στην ιστορία των δύο ομάδων και αφορούσε την φάση τον «16» του Κυπέλλου Ελλάδος. Η κανονική διάρκεια του αγώνα τελείωσε 1-1 χάρη στα γκολ των Κούκη (47?) και Φουντουκίδη (50?), όπως και η παράταση. Τελικά η πρόκριση κρίθηκε στη διαδικασία της κλήρωσης με την δεκάρα να κάνει το χατήρι στον ΠΑΟΚ και να περνά στην επόμενη φάση του θεσμού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x