Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Game changer ο Βαλμπουενά, έβγαλε αντίδραση και… κούραση η ΑΕΚ

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός λύγισε την ΑΕΚ (1-0) χάρη στο γκολ του Γιαν Εμβιλά στο 84ο λεπτό και πήρε ακόμη μία νίκη στον δρόμο προς το 48ο πρωτάθλημά του. Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει τα σημεία-κλειδιά από το ματς

Το «ερυθρόλευκο» 20λεπτο και το «κιτρινόμαυρο» κλείσιμο: Εξαιρετικός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του ματς με την ΑΕΚ να απειλεί πρώτη στην κόντρα-επίθεση και να ακολουθούν τρεις φάσεις του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες είχαν ένα εξαιρετικό πρώτο εικοσάλεπτο, με τους Μπουχαλάκη, Μαντί Καμαρά να λειτουργούν ως οκταροδεκάρια και τον Αγκιμπου Καμαρά να κλείνει προς τον άξονα δημιουργώντας υπεραριθμίες. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους η ΑΕΚ ανέβασε τις γραμμές της, έχοντας καταφέρει να κρατήσει το μηδέν. Ξεθάρρεψε, έχτισε τις επιθέσεις της κυρίως από τη δεξιά πλευρά και με τον Σιμάνσκι να ανεβάζει την απόδοσή του, ισορρόπησε το ματς.

Το τρικ του Γιαννίκη με Ανσαριφάρντ και η αλλαγή του που τα χάλασε όλα: Ο Γιαννίκης έχτισε μια έξυπνη στρατηγική για το παιχνίδι του Φαλήρου, προσπαθώντας να περιορίσει τον Ολυμπιακό και να απειλήσει στην κόντρα. Ουσιαστικά κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2, έχοντας στο πλάι του Ανσαριφάρντ τον Άμραμπατ. Ο πρώτος, φαίνεται να είχε την εντολή όταν η ομάδα του βρισκόταν σε θέση άμυνας να οπισθοχωρεί ώστε να είναι αυτός που θα έχει και τις υποδοχές της μπάλας και τα σπασίματα προς τους συμπαίκτες του, με τον Άμραμπατ να έχει τον ρόλο του σέντερ φορ ώστε να εκμεταλλευτούν την ταχύτητά του. Έγινε πολλές φορές το εν λόγω σενάριο, με τον Ανσαριφάρντ να σπάει και να μοιράζει είτε στον Άμραμπατ είτε σε Τσούμπερ, Λιβάι και να βγαίνει η ΑΕΚ στην κόντρα. Όταν ο Γιαννίκης αποφάσισε να αλλάξει τον Ιρανό, η απόδοση της Ένωσης έπεσε κατακόρυφα, οπισθοχώρησε και δεν κρατούσε με ευκολία την μπάλα.

Ο game changer Βαλμπουενά και το βάθος που δεν έχει η Ένωση: Ο Ολυμπιακός σε αντίθεση με την ΑΕΚ έχει μεγάλο βάθος στον πάγκο του. Φαίνεται σε κάθε παιχνίδι, φάνηκε και στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τις κινήσεις που έγιναν από τους δύο πάγκους. Ο Μαρτίνς έριξε στο ματς τους Βαλμπουενά, Αραμπί, Καρβάλιο, ο Γιαννίκης τους Γέβτιτς, Σάκχοφ, ενώ δεν είχε καν δεύτερο φορ στον πάγκο. Ο Βαλμπουενά μάλιστα είναι αυτός που προσπαθεί να τραβήξει τον Ολυμπιακό στην επίθεση την ώρα που η ΑΕΚ είναι καλύτερη και πιο επικίνδυνη, ενώ ο πολύπειρος Γάλλος «σερβίρει» το γκολ του Εμβιλά από το κόρνερ του, έχοντας ουσιαστικά τον ρόλο του game changer.

Ο «βράχος» Σωκράτης και η σιγουριά του Εμβιλά: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν εξαιρετικός και εκ των κορυφαίων στο γήπεδο, όντας ο ποδοσφαιριστής που σταμάτησε ουκ ολίγες φορές τις διαθέσεις της ΑΕΚ να φτιάξει φάσεις στην αντεπίθεση. Σε αντίθεση με τον Κώστα Μανωλά που δεν έκανε καλό ματς, ο Σωκράτης ήταν «βράχος». Σταθερά καλός στα τελευταία παιχνίδια και ο Γιαν Εμβιλά, ο οποίος πέραν του γκολ που βάζει και δίνει τη νίκη στον Ολυμπιακό, είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής στον άξονα που κρατάει τη θέση του και προσπαθεί να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα σε άμυνα και επίθεση. Ο καλός Εμβιλά έλειπε από τους «ερυθρόλευκους» και η άνοδός του έρχεται σε κρίσιμη καμπή της σεζόν.

Η αντίδραση και η… κούραση της ΑΕΚ: Το ζητούμενο για την ΑΕΚ στο Φάληρο ήταν το αποτέλεσμα και να δείξει πως βγάζει αντίδραση. Το έκανε αγωνιστικά, αλλά το αποτέλεσμα για ακόμη μια φορά φέτος δεν ήταν το επιθυμητό για τους «κιτρινόμαυρους» που είναι εκτός στόχων από τον Φλεβάρη. Για να βγάλει η ΑΕΚ την αντίδραση αυτή, στηρίχθηκε σε κάποιους πυλώνες. Οι Άμραμπατ, Ανσαριφάρντ ήταν οι κορυφαίοι της Ένωσης, με τον Σιμάνσκι να ακολουθεί και τους Ρότα, Τζαβέλλα να έχουν καλό πρόσωπο, επίσης. Παρόλα αυτά, το γεγονός πως έφτασε ξανά στο 80ο λεπτό το ματς για να γίνουν αλλαγές έπαιξε ρόλο εκ νέου για την οπισθοχώρηση της ομάδας, που έβγαλε μεγάλη κούραση. Είναι πολλές οι φορές φέτος που έχει συμβεί αυτό το γεγονός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x