Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Αφόπλισε τον Ολυμπιακό ο Άρης, αλλά είδε… φως με Σισέ!

Τα σημεία-κλειδιά στη νίκη του Ολυμπιακού επί του Άρη, μέσω της στήλης «Ο προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr.

Ο Ολυμπιακός δεν έθελξε με την απόδοσή του, αλλά πέτυχε τον στόχο του απέναντι στον Άρη, επικρατώντας 1-0 με γκολ του Σισέ (54’) και απομακρύνθηκε από την ΑΕΚ.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει
*«8x8» και +8 ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες συνεχίζουν απτόητοι προς τον τίτλο, φτάνοντας τις οκτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα. Τελευταία τους απώλεια είναι το 0-0 με τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Την ίδια ώρα, δεν ισχύει το ίδιο για τους ανταγωνιστές του. Η ΑΕΚ, σε ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών, άφησε δύο βαθμούς στην Τρίπολη και πλέον απέχει οκτώ βαθμούς από τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι όλο και πλησιάζουν στον στόχο τους. Όσο και αν υπάρχει ψωμί στον φετινό μαραθώνιο.

*«Καθάρισε» ξανά ο Σισέ. Ο Ολυμπιακός είχε back to back παιχνίδια με δύο από τις πιο δυνατές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος. Τα πήρε και τα δύο, οφείλοντας πολλά στον Παπέ-Αμπού Σισέ. Στην Κρήτη ο Σενεγαλέζος στόπερ έκανε την ανατροπή απέναντι στον ΟΦΗ, με τα δύο γκολ του, ενώ άγγιξε και το χατ-τρικ. Απέναντι στους «κίτρινους», σε ένα μέτριο παιχνίδι με λίγες καλές φάσεις, πέτυχε το μοναδικό τέρμα στο 54’ και ήταν για δεύτερο διαδοχικό ματς ο MVP των Πειραιωτών.

*«Βραχυκυκλωμένος» στο πρώτο, ξεμπλόκαρε στο δεύτερο. Ο Ολυμπιακός παρουσίασε κακό πρόσωπο στο α’ μέρος απέναντι στον Άρη, στο οποίο μπήκε νωχελικά. Δεν είχε, ωστόσο, συνολικά ενέργεια, δεν έβγαλε φαντασία και απείλησε ελάχιστα. Δεν είχε τρόπο να διασπάσει τη μεσοαμυντική γραμμή, την οποία είχε απέναντί του. Στο δεύτερο βελτιώθηκε, δίχως να παρουσιάσει εντυπωσιακή πρόοδο, πίεσε, έβγαλε περισσότερη ενέργεια, έπαιξε με πιο ορθόδοξο τρόπο και ξεκλείδωσε την αντίπαλη άμυνα ελέω Σισέ.

*Στιβαρός Άρης στο α’, «έπεσε» στο δεύτερο. Πιο συγκεντρωμένος και πιο αποφασισμένος ξεκίνησε στην αναμέτρηση ο Άρης. Είχε περισσότερη ενέργεια, έφερε στα μέτρα του το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο. Δεν ήταν τόσο παραγωγικός, αλλά δεν απειλήθηκε και πολύ, αντιμετωπίζοντας ένα πολύ ποιοτικό αντίπαλο. Στο δεύτερο μέρος δεν είχε καμία σχέση το ξεκίνημά του, παρουσιάστηκε φοβισμένος και πολύ παθητικός στα πρώτα λεπτά. Αυτό του κόστισε ακριβά, καθώς σε εκείνο το σημείο δέχθηκε το γκολ, το οποίο άλλαξε εντελώς τις ισορροπίες. Οι Θεσσαλονικείς έχουν έντονα παράπονα για τη διαιτησία του Μανούχου και τα εξέφρασαν μέσω ανακοίνωσης. Βλέποντας τις φάσεις σε replay αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να δοθεί μεγαλύτερη βάση στη φάση με τον Λαλά στο 2’. Η μπάλα βρίσκει δεδομένα στο χέρι του Γάλλου. Πιθανόν, το VAR να μην φώναξε τον διαιτητή να δει τη φάση, επειδή είναι εξ επαφής η κεφαλιά. Ωστόσο, ο μπακ του Ολυμπιακού μεγαλώνει τον όγκο του, καθώς το χέρι δεν είναι σε φυσική θέση.

* Μέτρια βραδιά για τον Ελ Αραμπί. Ένα χαρακτηριστικό σημείο του σημερινού παιχνιδιού είναι το γεγονός ότι δεν φάνηκε ο Μαροκινός και με αυτόν τον τρόπο αποκτά μεγαλύτερη αξία το γκολ του Σισέ. Διότι, έχοντας ο Ολυμπιακός το «βαρύ πυροβολικό» του σε τέτοιο βράδυ, αν δεν έβρισκε το 1-0 με τον Σενεγαλέζο στο 54’, όσο κυλούσε ο χρόνος τόσο θα αυξανόταν σε σημαντικό βαθμό η πίεση για τους Πειραιώτες. Η εμφάνιση του Ελ Αραμπί, που φυσικά δεν θα ήταν λογικό να κάνει μόνο γεμάτες εμφανίσεις στα 34+, οφείλεται φυσικά σε μεγάλο βαθμό στον αντίπαλο. Ο Άρης παρουσιάστηκε διαβασμένος στην αντιμετώπισή του και τον απέκοψε από τους συμπαίκτες του και ο Μπράμπετς (κατά βάση) τον έπαιξε καλά. Ο βαθμός των «κιτρίνων» στη συγκεκριμένη αποστολή είναι αρκετά υψηλός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x