Stoiximan Super League

Η κριτική του Ολυμπιακού: Ο Σωκράτης και η… έκπληξη

Ο έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης.

Η βαθμολογία των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες επικράτησαν 1-0 του Αστέρα στο «Γ. Καραϊσκάκης», παίζοντας… σβηστά σε μεγάλο μέρος του αγώνα, ενώ είχαν και πολλές αλλαγές στη σύνθεσή τους.

Η βαθμολογία με άριστα το 10:
Κρίστινσον (7): Δεν του έκατσε κάποια τρομερά δύσκολη φάση, αλλά στάθηκε στο ύψος του όποτε χρειάστηκε. Θετική η παρουσία του και δεν είναι πάντα εύκολο για έναν τερματοφύλακα που παίρνει φανέλα βασικού μετά από καιρό.

Λαλά (5): Έδειξε διάθεση να πάρει πρωτοβουλίες, αλλά είχε ημιτελείς προσπάθειες. Ουσιαστικά έπαιξε για κάτι παραπάνω από μισή ώρα. Αφού μετά το σκληρό μαρκάρισμα του Μπαράλες στο 32’ δεν βρήκε τα πατήματά του και αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους.

Ρέαμπτσιουκ (6): Ισορροπημένη εμφάνιση από τον Μολδαβό, δίχως να κάνει κάτι ιδιαίτερο σε γενικές γραμμές.

Σεμέδο (6): Δεν είχε ιδιαίτερη δουλειά σε μεγάλο μέρος του παιχνιδιού, αφού ο Αστέρας επιθετικές προσπάθειες μόνο στο πρώτο ημίχρονο. Στο δοκάρι του Ριέρα είναι ένας από τους δύο παίκτες που έχει αδειάσει ο παίκτης του Αστέρα, που, πάντως, κάνει ωραία προσπάθεια. Αν δεν είχε πάει τόσο νωχελικά, ίσως, ωστόσο, να είχε γλιτώσει την ντρίπλα.

Παπαδόπουλος (-): Έπαιξε μόλις 22 λεπτά λόγω τραυματισμού και δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά, αλλά στη φάση του 20’ δεν αντιδράει καλά και δέχεται εύκολα την ντρίπλα (από έναν αντίπαλο με διαφορετικό κέντρο βάρους), που παραλίγο να κοστίσει.

Παπασταθόπουλος (8): Ο πολυτιμότερος του Ολυμπιακού. Πέτυχε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και ήταν αξιόπιστος πίσω. «Έσβησε» σε συνεργασία με τον Κρίστινσον τη φάση του 62’. Για το μοναδικό το οποίο ελέγχεται είναι το τράβηγμα στον Ιγκλέσιας στο 50’. Στην αρχή αλληλοσπρώχνωνται και στη συνέχεια πιάνει τη φανέλα του αντιπάλου του ο 32χρονος στόπερ, αλλά πιο πολύ φαίνεται να πέφτει ο Αργεντινός όταν σφυρίζει ο Σιδηρόπουλος για να εκτελεστεί η στημένη φάση.

Καμαρά (7): Καλή παρουσία από τον χαφ του Ολυμπιακού. Ο παίκτης των «ερυθρόλευκων» που απείλησε πιο πολύ, έχοντας αρκετές τελικές. Κάποιες, όπως το σουτ με το αριστερό στο 78’, ήταν και καλές φάσεις.

Σίλβα (5): Από δικό του κόρνερ, έπειτα από εναέρια μονομαχία Κάιπερς και Σουάρεθ, προέρχεται το γκολ του Ολυμπιακού. Γενικότερα όμως είναι από τα λίγα θετικά του στο παιχνίδι, αφού του έλειψε και πάλι η ουσία. Περνάει πολύ από τα πόδια του η μπάλα όταν παίζει, αλλά ψάχνεις να βρεις κάτι θετικό που βγάζει στο παιχνίδι του και δεν βρίσκεις. Ακόμα και στο 33’ που του ήρθε στο… πιάτο η μπάλα, την έστειλε στα… περιστέρια. Αν δεν είχε εμπλοκή στο 1-0, θα έπαιρνε ακόμα πιο χαμηλό βαθμό.

Βαλμπουενά (6): Αρκετά ορεξάτος στο πρώτο μέρος, με καλή κυκλοφορία, με μπαλιά πάρε-βάλε στον Χασάν στις καθυστερήσεις. Ασχέτως, αν δεν αντέδρασε καλά ο Χασάν, κάνοντας και χέρι. Στο δεύτερο ξέμεινε από δυνάμεις και χάθηκε. Συνολικά, αρκετά πιο κάτω από τα δικά του στάνταρ και κοντά στα επίπεδα που κυμαίνεται τον τελευταίο καιρό.

Βρουσάι (6): Θετική η εικόνα του στο πρώτο μέρος. Κυνήγησε φάσεις, έτρεξε, χωρίς πολλή συμμετοχή, αν και έφτιαξε τη φάση του Καμαρά στο 43’, κάνοντας ωραία κίνηση μέσα στην περιοχή και σερβίροντας στον 24χρονο άσο.

Χασάν (5): Δεν ήταν καλή μέρα στη δουλειά για τον Αιγύπτιο. Είχε ένα καλό σουτ εκτός περιοχής στο 5’ και από εκεί και πέρα δεν έκανε κάτι θετικό. Στο 45’ +2’ αιφνιδιάστηκε και τελείωσε άτσαλα τη φάση, έχοντας βρει και την μπάλα με το χέρι. Συνεπώς και να είχε βρει δίχτυα και είχε ακυρωθεί το γκολ. Συνολικά, κάτω από τα δικά του στάνταρ και έξω από τα νερά του.

Κάιπερς (7): Θετικότατη η εικόνα του. Προσπάθησε να δείξει ότι αξίζει περισσότερο χρόνο. Πάλεψε, έτρεξε και το μόνο αρνητικό είναι ότι δεν απείλησε ιδιαίτερα, αλλά έφτιαξε ο ίδιος φάσεις. Από δική του μονομαχία με τον Σουάρεθ (που βρίσκει τελευταίος) στρώνεται η μπάλα στον Παπασταθόπουλο που σκοράρει. Ο ίδιος φτιάχνει τη φάση του 78’ για τον Ολυμπιακό. Πιέζει και κλέβει την μπάλα, ενώ στη συνέχεια βγάζει ωραία κάθετη στον Ελ Αραμπί που φεύγει κάπως πλάγια και δεν απειλεί, αλλά τροφοδοτεί τον Καμαρά. Από τις πλέον ουσιαστικές παρουσίες του στους Πειραιώτες. Σίγουρα, πάντως, θες από τον φορ σου να είναι πιο επικίνδυνος.

Ντρέγκερ (5): Πέρασε σχεδόν απαρατήρητος με την απόδοσή του. Έκανε τα βασικά σχεδόν σωστά και παίρνει τη... βάση.

Ελ Αραμπί (6): Μικρή η συμμετοχή του στο παιχνίδι, έχοντας μπει στο 70’ στο παιχνίδι, το οποίο κινείται σε χαμηλό ρυθμό από εκείνο το σημείο και μετά λόγω των αλλαγών. Στο 78’ δεν συγχρονίζεται ιδανικά με τον Κάιπερς, φεύγει πλάγια και δεν καταφέρνει να απειλήσει, αλλά στρώνει ωραία στον Καμαρά που απειλεί. Αυστηρά δεν μπορεί να κριθεί.

Ραντζέλοβιτς (-): Μπήκε στο 70’, σε ένα σημείο που «χάλασε» εντελώς το παιχνίδι από τις πολλές αλλαγές και γενικότερα πέρασε απαρατήρητος. Δίχως να είναι απόλυτα δική του η ευθύνη. Δεν μπορεί να κριθεί για την παρουσία του.

Εμβιλά (-): Μπήκε στο 82’ και δεν μπορεί να κριθεί για την παρουσία του.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x