Stoiximan Super League

Μίτσελ και Μπακαμπού έφεραν την… άνοιξη στον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός λύγισε τον αξιόμαχο Ατρόμητο, επικρατώντας 2-0 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπακαμπού, ο οποίος πέτυχε τα δύο «ερυθρόλευκα» γκολ και επανήλθε στις νίκες στην επιστροφή του Μίτσελ.

«Καθάρισε» τον Ατρόμητο με Μπακαμπού και επανήλθε στις νίκες ο Ολυμπιακός. Στην επιστροφή του Μίτσελ στον «ερυθρόλευκο» πάγκο, οι Πειραιώτες επικράτησαν 2-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Γάλλο επιθετικό στην παρθενική του συμμετοχή στην αρχική ενδεκάδα να πετυχαίνει δύο γκολ.

Άνοιξε το σκορ στο 45’+2’ με πέναλτι, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από τον Κιβρακίδη, ενώ στο 38’, ο Γιαννιώτης είχε πει «όχι» σε εκτέλεση του Ελ Αραμπί από την άσπρη βούλα, έπειτα από χέρι του Ροτάριου.

Ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ διπλασίασε τα τέρματά του και της ομάδας του στο 68’ με πλασέ σε τετ-α-τετ με τον Γιαννιώτη, έπειτα από μπαλιά πάρε-βάλε του Βαλμπουενά. Αμέσως μετά έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Πρώτη συμμετοχή για τον Σαμασέκου, ο οποίος μπήκε στο 90ο λεπτό του αγώνα.

Στο μυαλό των κόουτς
Ο Μίτσελ επέλεξε το 4-4-2 στο πρώτο του παιχνίδι. Ο Τζολάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια αντί του τραυματία Βατσλίκ, ενώ Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ και Ρέαμπτσιουκ ήταν στην άμυνα, με τους Εμβιλά και Χουάνγκ να είναι τα δύο χαφ, με τους Βρουσάι και Μασούρα να βρίσκονται στα «φτερά». Στην κορυφή ξεκίνησαν Ελ Αραμπί και Μπακαμπού.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο ο Κόουλμαν. Ο Γιαννιώτης κάτω από τα δοκάρια, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηϊσαΐας και Ντε Μποκ στην άμυνα, Κούεν, Γκονθάλεθ και Ροτάριου ήταν στα χαφ, Φρίντγιονσον και Ρομπάιγ πλαισίωσαν τον Κγιάρτανσον.

Το ματς
Ο Ολυμπιακός έκανε μια νέα αρχή, έχοντας πλέον τον Μίτσελ στον πάγκο του και το ερώτημα ήταν το πόσο θα παρουσιαστεί δεμένος, αφού ούτως ή άλλως ένα από τα αρκετά θέματά του είναι η έλλειψη συνοχής στο παιχνίδι του. Ο Ατρόμητος δεν είχε ασφαλώς λόγο να αλλάξει πολλά, αφού και πειστικές εμφανίσεις κάνει και έχει τα αποτελέσματα που θέλει.

Το παιχνίδι χωρίστηκε σε δύο μέρη, πριν και μετά το cooling break. Το πρώτο κύλησε κοντά στα «θέλω» των φιλοξενούμενων, οι οποίοι είδαν τους γηπεδούχους να τους απειλούν ελάχιστα και κατά βάση μόνο από… αέρος, με τον Σισέ πρωταγωνιστή. Με κεφαλιά που μπλόκαρε στο 5’ από φάουλ του Χουάνγκ, ενώ στο 13’ άγγιξε το 1-0, κάνοντας αμαρκάριστος την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Κατά τα λοιπά, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν κάποιες ημιτελείς προσπάθειες με τον Μασούρα, την ώρα που οι Περιστεριώτες είδαν τον Κουέν να κάνει πολύ άστοχο σουτ λίγο έξω από την περιοχή στο 22’. Στη μοναδική τους τελική στο α’ μέρος.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Οι Πειραιώτες ανέβασαν εντελώς στροφές μετά τη μίνι διακοπή, έκλεισαν τον Ατρόμητο στην περιοχή του και έχασαν τρεις μεγάλες ευκαιρίες για το 1-0, πριν εν τέλει το κάνουν στις καθυστερήσεις. Στο 30’ ο Ρέαμπτσιουκ σέντραρε, ο αμαρκάριστος Μπακαμπού έπιασε την κεφαλιά και ο Γιαννιώτης απέκρουσε εντυπωσιακά, ενώ ο Γάλλος επιθετικός ήταν πρωταγωνιστής και σε φάση στο 34’. Όταν και έφυγε στην πλάτη της άμυνας από μπαλιά του Σισέ, αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καλό λόγω της κακής ισορροπίας του και επειδή τον πρόλαβε η άμυνα του Ατρομήτου.

Οι επόμενες δύο στιγμές του Ολυμπιακού προήλθαν από την άσπρη βούλα, έχοντας… 1/2. Στο γύρισμα του Μασούρα, ο Ροτάριου βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο Τζοβάρας χρειάστηκε το VAR για να το υποδείξει. Ο Γιαννιώτης όμως είπε «όχι» στον Ελ Αραμπί και διατήρησε το 0-0 στο 38’. Στις καθυστερήσεις, οι Πειραιώτες κέρδισαν νέο πέναλτι, από το άτσαλο μαρκάρισμα του Κιβρακίδη στον Μπακαμπού. Ο πρώην επιθετικός της Μαρσέιγ ανέλαβε την εκτέλεση και άνοιξε το σκορ (45’+2’).

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0

Ο Μίτσελ άλλαξε το σύστημα της ομάδας του μετά την ανάπαυλα, μετατρέποντάς το σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Βαλμπουενά αντί του τραυματία Ελ Αραμπί. Ο Ατρόμητος μπήκε με εντελώς διαφορετικές διαθέσεις στο β’ μέρος, θέλοντας να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, το κατάφερε μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν το εξαργύρωσε. Ο αμαρκάριστος Φριτζόνσον άγγιξε το γκολ στο 48’ με κεφαλιά που έβγαλε ο Τζολάκης έπειτα σέντρα του Κιβρακίδη με το αριστερό από τα δεξιά. Για λίγα λεπτά ακόμα συνεχίστηκε η πίεση των φιλοξενούμενων, οι οποίοι άρχισαν να ανεβαίνουν μετά το 10λεπτο του β’ μέρους.

Στο 57’ λίγο έλειψε ο Μπακαμπού να διπλασιάσει τα τέρματά του στην κάθετη του Χουάνγκ, αλλά δεν έκανε καλό κοντρόλ, ο Ντε Μποκ τον έκλεισε και ο Γιαννιώτης παραχώρησε κόρνερ. Τελικά, αυτό συνέβη στο 68’, με την μπαλιά πάρε-βάλε του Βαλμπουενά, με τον 31χρονο επιθετικό να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Κάπου εκεί… έσβησε το παιχνίδι, ο Ολυμπιακός, ο οποίος αγχώθηκε ουσιαστικά μόνο στη μεγάλη ευκαιρία του Φρίντγιονσον στο 48’, έδεσε τις γραμμές του και δίχως να απειληθεί από εκεί μετά, «κλείδωσε» το «τρίποντο». Έπειτα και από τις αλλαγές των δύο προπονητών.



Η εξέλιξη του ματς όπως την παρακολουθήσατε μέσω του sport-fm.gr

MVP: Ασφαλώς και είναι ο Μπακαμπού. «Καθάρισε» με τα δύο γκολ που πέτυχε, ενώ έχει κερδίσει και το πέναλτι, μέσω του οποίου ανοίγει το σκορ στο 45’+2’ και ξεμπλοκάρει τον Ολυμπιακό.

Σφυρίχτρα: Κάποιο καθοριστικό λάθος δεν μπορεί να χρεωθεί, υπάρχει όμως «αλλά». Χρειάστηκε το VAR για να δει το πέναλτι στο 38’ στο χέρι του Ροτάριου στο πέναλτι που έχασε ο Ελ Αραμπί, όπου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Γιαννιώτης. Ίσως λόγω της ασφάλειας που υπάρχει λόγω του VAR. Σε ό, τι αφορά στο πέναλτι που ζήτησε ο Ατρόμητος, φάνηκε από το replay ότι πράγματι έχει βρει η μπάλα στο χέρι του Σισέ, ο οποίος δεν έχει προλάβει να το κολλήσει στο σώμα του . Στο πρώτο μέρος έδωσε λίγες κάρτες και θα μπορούσε να δείξει πιο πολλές, ενώ στο δεύτερο «κιτρίνισε» με μεγαλύτερη ευκολία, πιθανόν για να μην ξεφύγει η κατάσταση.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Τζολάκης-Βρσάλικο, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ-Εμβιλά, Χουάνγκ Ινμπόμ (90' Σαμασέκου), Βρουσάι (63' Αγκ. Καμαρά), Μασούρας (62' Γκάρι Ροντρίγκες)-Μπακαμπού (72' Αμπουμπακάρ Καμαρά), Ελ Αραμπί (46' Βαλμπουενά)

Στον πάγκο οι: Κρίστινσον, Μαρσέλο, Μπιέλ, Άβιλα

Ατρόμητος (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης - Κιβρακίδης, Σουάρεθ (81' Μαυρομμάτης), Χατζηϊσαΐας, Ντε Μποκ - Κούεν – Γκονθάλεθ (81' Έρλινγκμαρκ), Ροτάριου (70' Μουνίθ) - Φρίντγιονσον (81' Τζαβίδας), Ρομπάιγ, Κγιάρτανσον

Στον πάγκο έμειναν: Μάριτς, Αθανασίου, Οικονομίδης, Τζοβάρας, Κωτσόπουλος

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας
Βοηθοί: Κωνσταντίνος Ψάρρης, Ανδρέας Φωτόπουλος
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Παπαδόπουλος
VAR: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, AVAR: Πέτρος Πάτρας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x