Stoiximan Super League

Από τριάρα σε τεσσάρα ο εντυπωσιακός Ολυμπιακός!

Ο Ολυμπιακός ήταν ανά διαστήματα απολαυστικός, είχε τους Έσε-Καμαρά σε μεγάλο βράδυ και επικράτησε άνετα με 4-0 του Ατρομήτου για να κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα. Εξαιρετικοί και οι Κίνι, Σκάρπα!

Ανεβαίνει και… ομορφαίνει ο Ολυμπιακός! Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν ανά διαστήματα εξαιρετικό ποδόσφαιρο, βγάζοντας ενέργεια, πίεση αλλά και δημιουργία στο χορτάρι του «Γ. Καραϊσκάκης» για να επικρατήσουν εύκολα με 4-0 του Ατρομήτου.

Δύο γκολ ο Μασούρας, τα οποία θα του δώσουν έξτρα ώθηση και ψυχολογία ενόψει συνέχειας, ενώ ο… κεφάτος Καμαρά πρόσθεσε άλλο ένα για την εξαιρετική ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ που πλέον στρέφεται στη ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι στη Σερβία την Πέμπτη για να κλειδώσει τους ομίλους του Europa League. Σκόραρε και ο… μαχητής Κίνι, ο οποίος συνεχίζει να κάνει πολύ καλές εμφανίσεις με τα ερυθρόλευκα.

Εντυπωσιακή η εικόνα του Έσε, ο οποίος εκτός από εξαιρετικές επαφές με την μπάλα έχει και μεγάλη ένταση στα μαρκαρίσματά του, ενώ ο Σκάρπα «γλυκαίνει» το παιχνίδι των Πειραιωτών και μόλις βρεθεί καλύτερα με τους συμπαίκτες του θα έχει μεγάλη επιρροή στον τρόπο ανάπτυξης και δημιουργίας.

Πρώτα η ρεβάνς με την Τσουκαρίτσκι και μετά το εντός έδρας ματς με τη Λαμία για τον Ολυμπιακό, με τον Ατρόμητο να δοκιμάζεται απέναντι στην Κηφισιά και δεν θα έχει στο εν λόγω παιχνίδι τον Τσιντώτα που αποβλήθηκε!

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 κατέβασε τον Ολυμπιακό ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. Στην εστία ο Πασχαλάκης και οι Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Κίνι στην τετράδα της άμυνας. Καμαρά με Έσε στον άξονα, μπροστά τους ο Σκάρπα και στα φτερά οι Φορτούνης-Μασούρας. Ο Ελ Κααμπί ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Με 4-3-3 παρέταξε τον Ατρόμητο από τη μεριά του ο Κρις Κόλμαν. Στο τέρμα ο Τσιντώτας, με τους Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκη, Ντε Μποκ να αποτελούν την αμυντική γραμμή. Έρλινγκμαρκ, Έντερ και Φριντζόνσον στον άξονα, με τους Γιουμπιτάνα, Ρομπάιγ στα εξτρέμ και τον Βέργο ως αιχμή του δόρατος.

Το ματς

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παιχνίδι με σκοπό να πιέσει και το έκανε στο πρώτο δεκάλεπτο, κατασκηνώνοντας στην περιοχή του Ατρομήτου που αμυνόταν με κάθε τρόπο, με τον Φορτούνη να οργανώνει παρέα με τον Σκάρπα τις επιθέσεις των γηπεδούχων. Οι Περιστεριώτες την ίδια ώρα έπαιζαν μαζική άμυνα, αλλά σε μια κόντρα από λάθος του Φορτούνη κατάφεραν να απειλήσουν με το σουτ του Ρομπάιγ από καλή θέση μέσα από την περιοχή, το οποίο απομάκρυνε με τα πόδια ο Πασχαλάκης.

Ο ρυθμός στο διάστημα 15-25’ έπεσε λόγω και ενός τραυματισμού του Κίνι το κεφάλι του οποίου ήταν… μπαταρισμένο, με τους Πειραιώτες πάντως να συνεχίζουν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, ψάχνοντας το γκολ που θα έκανε πιο εύκολη τη δουλειά τους. Αυτό ήρθε τελικά στο 32’ όταν ο Ελ Κααμπί έκανε το γύρισμα, ο Κίνι σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και τον Μασούρα από κοντά με κεφαλιά-ψαράκι να δίνει σκορ στην αναμέτρηση. Δύο λεπτά μετά ο Μαροκινός φορ σκόραρε, αλλά ο Μασούρας που είχε κάνει την ασίστ ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ στο 43’ σε μία ακόμη φάση διαρκείας και μετά από άλλο ένα κλέψιμο ψηλά στο γήπεδο, ο Έλληνας μεσοεπιθετικός είδε το πλασέ του να σταματάει στα σώματα.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να αντέξει ως το ημίχρονο και να πάει στα αποδυτήρια με ένα γκολ στην πλάτη, αλλά δεν το κατάφερε. Διότι στο 45ο λεπτό ο Ρέτσος έκανε την μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, ο Μασούρας έσπασε στον Ελ Κααμπί το σουτ του οποίου έβγαλε ο Τσιντώτας αλλά ήρθε ο Καμαρά να πάρει το ριμπάουντ για να γράψει το 2-0. Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Σκάρπα, Έσε και Καμαρά στον άξονα είχαν υψηλά ποσοστά κατοχής και πίεσης, όπως και καλή κυκλοφορία αφού και οι τρεις διαθέτουν ποιοτικά στοιχεία και είναι εξαιρετικοί με την μπάλα στα πόδια, ενώ ο Ολυμπιακός έπαιζε ορθολογικά και ανά διαστήματα πίεζε ασφυκτικά τους Περιστεριώτες. Την ίδια ώρα, στο πρώτο μέρος ο Ατρόμητος είχε φοβική εικόνα, δίσταζε να βγει μπροστά, ενώ και η έλλειψη ρυθμού ήταν εμφανής για την ομάδα του Κόλμαν.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τα… μπούνια και στο δεύτερο μέρος, βρίσκοντας τρίτο γκολ στο 49ο λεπτό. Μετά από τρομερή πίεση του Έσε στον Έντερ και κλέψιμο της μπάλας από τον Μασούρα, ο Ελ Κααμπί κόπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο Έλληνας εξτρέμ ήταν εκεί για να επωφεληθεί και να σκοράρει για το 3-0. Η ομάδα του Μαρτίνεθ έβγαζε ορισμένα εντυπωσιακά στοιχεία στο χορτάρι του φαληρικού γηπέδου, έκλεβε μπάλες και είχε γρήγορο transition, το οποίο του έδινε τη δυνατότητα να φτιάχνει διαρκώς στιγμές στα αντίπαλα καρέ.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Στο 53’ ο Ατρόμητος φώναξε για πέναλτι σε πέσιμο του Βέργου μέσα στην περιοχή μετά από μονομαχία με τον Ρέτσο και… αγκαλιές των δύο παικτών, με τον Περράκη να δείχνει «παίζετε» και το VAR να συμφωνεί μαζί του. Ο Μαρτίνεθ έδωσε ανάσες σε Φορτούνη, Μασούρα (57’) ενόψει Τσουκαρίτσκι και ρυθμό στους Μπιέλ, Καρβάλιο, με τον Ολυμπιακό να συνεχίζει στο ίδιο τέμπο και οι Περιστεριώτες να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Ο Μπιέλ τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας στο 63’ μετά από νέο υπέροχο ξεδίπλωμα της επίθεσης, με τον Ατρόμητο να προσπαθεί να παγώσει τον ρυθμό στη συνέχεια. Οι γηπεδούχοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι, το τέταρτο γκολ έμοιαζε θέμα χρόνου και ήρθε στο 77ο λεπτό: O Αλεξανδρόπουλος δοκίμασε τα πόδια του από μακριά, ο Τσιντώτας δεν απομάκρυνε σωστά και ο Κίνι που είχε τρυπώσει σε ρόλο φορ, σκόραρε με τρομερό τελείωμα στην κίνηση για να ξεχειλώσει το σκορ (4-0).

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

Ο Μπρνιτς έκανε και αυτός ντεμπούτο, δείχνοντας στο δεκάλεπτο που αγωνίστηκε μπόλικη διάθεση αλλά και αυτοπεποίθηση αφού δεν δίστασε να πάρει προσπάθειες, ενώ λίγο έλειψε να γράψει και ασίστ, όμως ο Μπιέλ νικήθηκε εντυπωσιακά από τον Τσιντώτα. Ο τελευταίος, άνευ λόγου και αιτίας, έκανε… χαμό στο φινάλε αφού αντίκρισε σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον Τσέτσιλα καθώς έπιασε την μπάλα εκτός περιοχής και διαμαρτυρόταν έξαλλα σε διαιτητή και τέταρτο! Δευτερόλεπτα αργότερα ήρθε το τελευταίο σφύριγμα με τον Ολυμπιακό να είναι σαρωτικός και να κάνει το 2/2 στο πρωτάθλημα, την ώρα που ο Ατρόμητος στο πρώτο του επίσημο φετινό ματς ήταν απογοητευτικός και δεν κατάφερε σε κανένα διάστημα του αγώνα να φανεί έστω και λίγο ανταγωνιστικός.

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0

MVP: Ο Έσε ήταν χάρμα οφθαλμών, αλλά το… άτυπο βραβειο το παίρνει ο Μασούρας που σκόραρε τα δύο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του, ενώ είχε συμμετοχή και στα άλλα δύο! Χρειαζόταν να βρει δίχτυα ο Έλληνας μεσοεπιθετικός γιατί είχε μεγάλη «γκίνια» το τελευταίο διάστημα και έδειχνε πεσμένος ψυχολογικά.

Η σφυρίχτρα: Ο Τσέτσιλας δεν είχε πολλές δύσκολες φάσεις να αντιμετωπίσει. Στον Ατρόμητο φώναξαν για πέναλτι πάνω στον Βέργο (με το σκορ στο 3-0) από τον Ρέτσο, με τον ρέφερει και το VAR να συμφωνούν πως δεν υπήρχε παράβαση μετά τις «αγκαλιές» των δύο παικτών. Σωστή η αποβολή του Τσιντώτα στο φινάλε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Κίνι, Ρέτσος, Ντόι, Ροντινέι, Έσε, Μαντί Καμαρά (72' Αλεξανδρόπουλος), Σκάρπα (83' Μπρνιτς), Φορτούνης (57' Καρβάλιο), Μασούρας (57' Μπιελ), Ελ Κααμπί (71' Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Τσιντώτας, Κεσχρίντα, Ασεβέδο, Τσακμάκης (59' λ.τρ. Αθανασίου), Ντε Μποκ, Έντερ, Έρλινγκμαρκ, Φριντζόνσον, Γουμπιτάνα (59' Ντιρκς), Ρομπάιγ (73' Τριμμάτης), Βέργος (66' Αντζιέλσκι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x