Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο… αγνώριστος Ελ Αραμπί και ένας Ατρόμητος να του βγάζεις το καπέλο

Ο προπονητής της εξέδρας επισημαίνει πέντε σημεία από την πρεμιέρα με το «αριστερό» για τον Ολυμπιακό κόντρα στον Ατρόμητο.

Η νέα στήλη του sport-fm.gr επισημαίνει πέντε σημεία-κλειδιά από την ισοπαλία (0-0) του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο για την πρώτη αγωνιστική της Super League.

* Ήταν άσφαιρος ο Ολυμπιακός: Η εμφάνιση του Ατρομήτου ήταν ψυχωμένη, αλλά το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε σε πολύ σημαντικό βαθμό εξαιτίας της αναποτελεσματικότητας των Πειραιωτών. Συνήθως ο αριθμός των ευκαιριών (18 τελικές με τις 9 στην εστία, έναντι τεσσάρων με τρεις στην εστία για τους φιλοξενούμενους) που είχαν συνολικά και κυρίως στο δεύτερο μέρος αρκεί για να χαρίσει τη νίκη. Μάλιστα και με περισσότερα του ενός γκολ. Ωστόσο, οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν καν να κουνήσουν τα δίχτυα και ενώ από το 71’ και μετά είχαν τέσσερις… άχαστες ευκαιρίες. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η πίεση για τους γηπεδούχους διογκωνόταν και οι αποφάσεις στην τελική προσπάθεια ήταν όλο και πιο άτσαλες.

*Ο… αγνώριστος Ελ Αραμπί: Η συγκεκριμένη αναφορά θα μπορούσε να ενσωματωθεί στην προηγούμενη παράγραφο, αλλά η απόδοση του Μαροκινού χρίζει ξεχωριστής προσέγγισης. Συνήθως, είναι αυτός ο οποίος βγάζει τα… κάστανα από τη φωτιά. Δίνει τη λύση στα δύσκολα, διώχνει το άγχος από νωρίς κλπ κλπ. Ωστόσο, αντί για ωραίος, απόψε ήταν μοιραίος για τον Ολυμπιακό. Δεν ήταν ο μοναδικός, ο οποίος έχασε ευκαιρίες, αλλά έχασε τις πιο σημαντικές με χαρακτηριστικό παράδειγμα το σουτ πάνω στον Πίριτς στο 71’. Η νευρικότητα, η οποία έβγαλε σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και το γεγονός ότι «φώναζε» ότι δεν είναι στη μέρα του, μεταφέρθηκε στους συμπαίκτες του, κάνοντας πιο μεγάλο το βάρος στις πλάτες τους.

* Ο ψυχωμένος και συμπαγής Ατρόμητος: Στα φιλικά πήγαινε από ήττα σε ήττα και το μοναδικό θετικό αποτέλεσμα ήταν το 1-1 με τη Σαραγόσα. Η εικόνα του προβλημάτισε πολύ, αλλά στα επίσημα παρουσιάστηκε όπως έπρεπε σε γενικές γραμμές. Πνευματικά ήταν όπως έπρεπε, παίζοντας σε πολύ δύσκολη έδρα, ενώ σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο -παρότι το αποτέλεσμα οφείλεται στην αναποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού- παρουσιάστηκε διαβασμένος στο παιχνίδι του και ήταν αρκετά συμπαγής.

* Δεν πήγε να «κλέψει» το ματς ο Ατρόμητος: Πήρε πολύ καλό αποτέλεσμα κόντρα σε πολύ δύσκολη έδρα. Θα μπορούσε να χάσει (το πιθανότερο), είχε ευκαιρίες ακόμα και για να ανοίξει το σκορ. Όπως και να ‘χει, οι Περιστεριώτες δεν παρουσιάστηκαν με σκοπό να κλειστούν στο καβούκι τους ώστε να πάρουν το παιχνίδι. Δεν έπαιξαν (μόνο) άμυνα από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό ώστε να τσιμπήσουν βαθμό, δεν έπαιξαν με τον χρόνο με το «καλημέρα». Με αποτέλεσμα να γίνει ένα παραγωγικό ματς σε επίπεδο φάσεων (όχι και γκολ βέβαια) με καλό ρυθμό από την αρχή. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να τους αναγνωρίσουμε και να τους πιστωθεί.

* Περιμένει πολλά από τον Βαλμπουενά: Ο Ολυμπιακός δεν πήρε όσα ευελπιστούσε ο Μαρτίνς από έναν παίκτη-κλειδί (Ελ Αραμπί), ούτε και από τον Τικίνιο στο εκτελεστικό κομμάτι. Ένα ακόμα βαρύ χαρτί είναι αναμφίβολα ο Βαλμπουενά. Ελλείψει Φορτούνη, ο Γάλλος άσος έχει επωμιστεί, όπως είναι λογικό, με παραπάνω ευθύνες από όσες θα του αναλογούσαν σε αντίθετη περίπτωση. Ωστόσο, περιμένει πολλά (στο δημιουργικό κομμάτι) από τον πρώην διεθνή άσο. Σε υπερβολικό σημείο όταν μιλάμε για έναν παίκτη, ο οποίος κλείνει τα 37 σε λίγες ημέρες. Όταν δεν παίρνει την μπαγκέτα του ο Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός δείχνει να ξεμένει από ιδέες, καθώς την ίδια ώρα παίκτες οι οποίοι αποκτήθηκαν για να δώσουν ποιότητα και λύσεις παρουσιάζονται εξαιρετικά ανέτοιμοι (βλ. Λόπες).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x