Stoiximan Super League

Νικολακόπουλος: «Δεν υπάρχει κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών για τον Ολυμπιακό»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει αφαίρεση βαθμών για τον Ολυμπιακό παρότι το φύλλο αγώνα είναι επιβαρυντικό.

Το φύλλο αγώνα είναι σίγουρα επιβαρυντικό για τον Ολυμπιακό, που σχεδόν δεδομένα θα έχει τιμωρία της έδρας του, αλλά δεν προκύπτει από πουθενά αφαίρεση βαθμών.

Όπως εξήγησε ο Κώστας Νικολακόπουλος στην εκπομπή του Μιχάλη Τσόχου στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6, στο νέο πειθαρχικό κώδικα δεν προβλέπεται στο άρθρο περί βίας τιμωρία αφαίρεσης έξι βαθμών, όπως υπήρχε προηγούμενα χρόνια.

Οι τιμωρίες πλέον είναι τρεις: Διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο και υποβιβασμός. Και αυτές οι ποινές αν αποδειχθεί ότι είναι υπαίτια η ομάδα.

Εδώ στο φύλλο αγώνα ο Ιταλός διαιτητής γράφει, «καθώς εισερχόμουν στη φυσούνα στην οποία υπήρχαν πολλοί άνθρωποι, αισθάνθηκα χτύπημα στα γεννητικά όργανα χωρίς να αναγνωρίσω από ποιον». Είναι φανερό δηλαδή ότι υπάρχει θέμα απόδειξης ότι είναι υπαίτιος ο Ολυμπιακός για να τιμωρηθεί με μία από τις τρεις ποινές.

Αλλά έστω ότι ο αθλητικός δικαστής δεχθεί ότι υπήρξε υπαιτιότητα του Ολυμπιακού, και πάλι ποινές θα είναι διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές ή διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο. Ο υποβιβασμός αποκλείεται γιατί όπως αναφέρει ο πειθαρχικός κώδικας, «ιδιαίτερα σοβαρή και επιβαρυντική περίπτωση θεωρείται ο τραυματισμός διαιτητή». Και βεβαίως εδώ δεν υπάρχει τραυματισμός διαιτητή.

Άρα, αφαίρεση βαθμών για τον Ολυμπιακό αποκλείεται. Τώρα, πόσες αγωνιστικές έδρας θα φάει, από δύο έως τέσσερις, αυτό είναι θέμα του αθλητικού δικαστή. Πώς θα εκτιμήσει τα γεγονότα.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x