Stoiximan Super League

Ο Φρέιρε έδειξε σε ένα μισάωρο όσα δεν έχουν δείξει οι άλλοι στόπερ του Ολυμπιακού!

O Νικολάς Φρέιρε έπαιξε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα στο φιλικό με τη Νόριτς και η εικόνα του ήταν ενός έτοιμου στόπερ, ο οποίος μπορεί άμεσα να μπει και βοηθήσει τον Ολυμπιακό.

Το φιλικό του Ολυμπιακού με τη Νόριτς στο «Carrow Road» δεν πήγε για τους «ερυθρόλευκους» όπως θα ήθελαν, με την ήττα με 2-0 να σημάνει αρκετά καμπανάκια για την ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Βέβαια, η ενδεκάδα ήταν ουσιαστικά πειραματική με τον Ισπανό τεχνικό να δίνει χρόνο και ευκαιρία σε αρκετούς ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δεν την… άρπαξαν. Με τον Ραμόν για παράδειγμα να μην έχει καλή εμφάνιση, τον Μπιέλ μόνο ανασταλτικά να βοηθά και τον Ρέτσο να κάνει σημαντικά λάθη.

Αυτός, όμως, που τράβηξε τα βλέμματα πάνω του ήταν ο Νικολάς Φρέιρε. Αναμφίβολα θα τα τράβαγε αφού έπαιξε για πρώτη φορά με τα ερυθρόλευκα, ωστόσο ο Αργεντινός στόπερ που ήρθε για να δυναμώσει την αμυντική γραμμή των Πειραιωτών έκανε εξαιρετικό ματς. Μπορεί να μιλάμε για ένα μισάωρο όλο και όλο, αλλά αρκετές από τις δυνατότητές του φάνηκαν. Είναι νωρίς, αλλά πολλές φορές βλέπουμε εξ αρχής τα δείγματα γραφής πολλών ποδοσφαιριστών!

Ο Φρέιρε καταρχάς είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις μέσα στο γήπεδο, αφού δεν έχασε καμία εναέρια μονομαχία. Παράλληλα, έδειξε ότι διαθέτει πολύ καλές επαφές με την μπάλα, με τους συμπαίκτες του να τον εμπιστεύονται αρκετά στη δημιουργία του παιχνιδιού από πίσω.



Ο Αργεντινός βοήθησε στην κυκλοφορία και στο build-up, έχοντας σωστές και ακριβείς μεταβιβάσεις. Δείχνει ένας παίκτης που παίζει με ψηλά το κεφάλι, κατευθύνοντας τους συμπαίκτες του. Την ίδια ώρα, έβγαζε αρκετή ηρεμία στο χορτάρι και δεν… αγχωνόταν από το γεγονός πως δεν γνωρίζει καλά-καλά τους συμπαίκτες του, έχοντας λίγες προπονήσεις υπό τις οδηγίες του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Με το που μπήκε μάλιστα ο Φρέιρε, απείλησε κιόλας με γυριστή κεφαλιά που μπλόκαρε ο κίπερ της Νόριτς, Γκαν. Δείγμα των καλών τοποθετήσεων που έχει αλλά και το γεγονός πως διαβάζει σωστά το παιχνίδι. Σίγουρα, περιμένουμε να τον δούμε και με μεγαλύτερη πίεση, αλλά και με διάφορες μπαλιές στην πλάτη του για να διακρίνουμε αν είναι γρήγορος ή πιο αργός στα πόδια.



Ο έμπειρος στόπερ πρόλαβε να δείξει γιατί τον ήθελε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ, αλλά έβγαλε και στο χορτάρι πολλά περισσότερα στοιχεία απ’ όσα έχουμε δει ως τώρα απ’ όλους τους στόπερ του Ολυμπιακού. Πιθανότατα, παρέα με τον Ντόη να συνθέσουν και το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας στα ευρωπαϊκά ματς, με τον Φρέιρε να βγαίνει ήδη… μπροστά από τον Ρέτσο (και σίγουρα πιο μπροστά από τον Μπα) και να παίρνει προβάδισμα για τη φανέλα του βασικού.


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x