Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο Ολυμπιακός από τα… αποδυτήρια, ο Γκάρι και το «μήνυμα» για τη ρεβάνς

Τα σημεία-κλειδιά από το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Η επιστροφή του Ολυμπιακού στις νίκες με το 3-1 επί του Παναιτωλικού και η διατήρηση σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες του, είχε πρωταγωνιστή τον Γκάρι Ροντρίγκες, ο οποίος σκόραρε δις. Πετυχαίνοντας, κόντρα στους μαχητικούς Αγρινιώτες, τα πρώτα του γκολ με τους «ερυθρόλευκους».

Αναλυτικά τα σημεία-κλειδιά μέσω του προπονητής της εξέδρας

Ολυμπιακός με το «καλημέρα»: Ο θυμόσοφος λαός μας λέει πως «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός» και η συγκεκριμένη φράση δείχνει πολλά για τη συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σε μια εποχή στην οποία οι Πειραιώτες δεν πατάνε καλά αναμενόταν να έχουν μια δύσκολη αποστολή, απέναντι σε μια από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες της κατηγορίας. Η οποία μέσα στον Ιανουάριο νίκησε τόσο τους ίδιους (στο Κύπελλο), όσο και την ΑΕΚ (στο πρωτάθλημα) με ανατροπή, έχοντας και διπλό στον ΟΦΗ (όπου σήμερα ηττήθηκε ο Παναθηναϊκός). Η θεωρία από την πράξη απέχει πολλές φορές, καθώς στην πράξη, η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των «ερυθρόλευκων» από νωρίς. Το πλέον κρίσιμο σημείο στο παιχνίδι ήταν το πρώτο πεντάλεπτο, παρότι έβγαλε αντίδραση ο Παναιτωλικός στη συνέχεια. Οι Πειραιώτες έκαναν τη μισή και παραπάνω δουλειά με τα γκολ από Βαλμπουνέα (1’) και Γκάρι (4) και στη συνέχεια παρά τις οποίες δυσκολίες αντιμετώπισαν, είχαν μπροστά τους ένα παιχνίδι κομμένο στα μέτρα τους. Πάντως, το παιχνίδι δεν… έληξε σε εκείνο το σημείο.

Έχει ανάγκη τέτοιον Γκάρι: Σε μια σεζόν, στην οποία δεν έχει πάρει πολλά πράγματα από τις προσθήκες του μεσοεπιθετικά, καθώς δεν του έχουν βγει Ονιεκούρου και Λόπες, με τον κατά τ’ άλλα «στρατιώτη» Μασούρα να κάνει «κοιλιά», η κάθε καλή εμφάνιση από εξτρέμ είναι… καλοδεχούμενη. Αυτό συνέβη με τον Ρόντριγκες κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο 31χρονος άσος σκόραρε δις και απέτρεψε τον Ολυμπιακό από το να μπει σε περιπέτειες. Δεν ήταν η πρώτη του καλή εμφάνισή με τα ερυθρόλευκα, αλλά πρόκειται για τα πρώτα του γκολ στους Πειραιώτες, ενώ ζητούμενο είναι να έχει διάρκεια και αυτό μπορεί να συμβεί αν έχει λιγότερους τραυματισμούς.

Δεν πέταξε λευκή πετσέτα: Το παιχνίδι στράβωσε άγρια από πολύ νωρίς για τον Παναιτωλικό και πιθανόν άλλη ομάδα να τα είχε παρατήσει. Ο Παναιτωλικός δεν το έκανε, έβγαλε γρήγορα αντίδραση και τέσσερα λεπτά μετά το 2-0 είχε δοκάρι με τον Βέργο και μεγάλη ευκαιρία στο 22’ με τον ίδιο παίκτη. Έμεινε σταθερός στη φιλοσοφία του, παίζοντας με την μπάλα κάτω και καλή κυκλοφορία, μείωσε με τον Μόρσεϊ (28’) και έμεινε ολοζώντανος μέχρι το 73’, όταν και έγινε το 3-1. Σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία στο 66’ με τον Καρέλη να κάνει «τσαφ» σε γύρισμα του Ντουάρτε, σε μια καθοριστική φάση για την εξέλιξη του αγώνα. Κοντολογίς, ο Παναιτωλικός έπεσε, αλλά το πάλεψε.

Έχει και… ρεβάνς: Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος το έραψε το στα μέτρα του από νωρίς, αλλά και πάλι ζορίστηκε κόντρα στον Παναιτωλικό. Πήγε να αγχωθεί και θα είχε συμβεί αν δεν είχε χαθεί η μεγάλη ευκαιρία στο 66’. Μπορεί η αναμέτρηση να ήταν για το πρωτάθλημα, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το μήνυμα ότι δεν θα έχουν εύκολη αποστολή στην προσεχή ρεβάνς για το Κύπελλο. Εκεί όπου θα πρέπει να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα, σε παιχνίδι στο οποίο τα λάθη δεν συγχωρούνται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x