Stoiximan Super League

Η κριτική του Παναθηναϊκού: Ο Διούδης τον… κρέμασε και ο Πούγγουρας έσβησε κάθε του ελπίδα!

Ο… έλεγχος των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Καθοριστικά τα λάθη του Διούδη και η αποβολή του Πούγγουρα!

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 3-1 και ανατροπή τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι «αιωνίων», στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των play-offs του πρωταθλήματος στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αποτέλεσμα που χάρισε και μαθηματικά στους γηπεδούχους το φετινό πρωτάθλημα και ανάγκασε παράλληλα το «τριφύλλι» στην πρώτη του ήττα στην διοργάνωση, βγάζοντάς το εκτός τετράδας!

Ήττα που ήρθε με τον -εκ των κορυφαίων όλης της χρονιάς, αναμφίβολα- Διούδη να μην είναι σε καλή βραδιά και τον Πούγγουρα να αφήνει την ομάδα του με 10 παίκτες για μισή ώρα, ενώ τον Μακέντα να βρίσκει ξανά δίχτυα αλλά αυτό να μην είναι αρκετό...

Το sport-fm.gr αξιολογεί την παρουσία των παικτών του Λάζλο Μπόλονι στο σημερινό ντέρμπι του Φαλήρου.

Διούδης (3): Κακή απόδοση από τον διεθνή γκολκίπερ των «πράσινων». Παρότι η κεφαλιά του Χασάν πήγε πάνω του, δεν μπόρεσε να αποτρέψει το 1-0. Έκανε και ένα ακόμα λάθος με την έξοδο στην σέντρα του Χολέμπας που δεν κόστισε, στάθηκε τυχερός αφού υπήρξε παράβαση στο ακυρωθέν γκολ του Ελ Αραμπί, το το 2-1 ωστόσο ήρθε αργότερα με μια ακόμα καθυστερημένη αντίδρασή του!

Μολό (5): Μακριά από τα προηγούμενα... στάνταρ η σημερινή παρουσία του Γάλλου άσου. Ήταν μεν συνεπής τακτικά στα μετόπισθεν του Παναθηναϊκού, αλλά μην ξεχνάμε ότι η ομάδα του δέχθηκε τρία γκολ, ούτε βοήθησε επιθετικά με κάποια από τις προωθήσεις του, αν και στην επανάληψη ανέβηκε κάπως.

Σένκεφελντ (5):
Έδωσε αρκετές μονομαχίες, κυρίως με τον Ελ Αραμπί, ο Ολλανδός στόπερ αλλά δεν κατάφερε να είναι το ίδιο επιβλητικός όπως σε προηγούμενα παιχνίδια. Η αναγκαστική αλλαγή του στην ανάπαυλα λόγω προβλήματος στον προσαγωγό πάντως κόστισε, εκ των υστέρων, αφού έλειψε η καθοδήγηση που προσφέρει στην άμυνα και η δύναμη του στα «στημένα».

Πούγγουρας (4): Ήταν εκείνος που κράτησε «ζωντανή» την φάση στο ξεκίνημα του ακυρωθέντος τέρματος του Ολυμπιακού με τον Φορτούνη. Από την άλλη, έσωσε την παραβίαση της εστίας της ομάδας του στο 54’ βάζοντας «στοπ» στην προσπάθεια του Χασάν. Τελικά, αποδείχθηκε… απρόσεκτος αφού, έχοντας ήδη κάρτα, αποβλήθηκε στο 65ο λεπτό κι άλλαξε τις ισορροπίες.

Χουάνκαρ (5):
Μέτρια παρουσία σε γενικές γραμμές κι από τον Ισπανό ακραίο αμυντικό, στον οποίο χαρίστηκε κίτρινη για μαρκάρισμα στον Εμβιλά, ενώ έπρεπε να «κιτρινιστεί» και ο Ανδρούτσος για φάουλ εναντίον του. Είχε ελάχιστες προωθησεις σε σχέση με προηγούμενες εμφανίσεις που βοήθησε και μπροστά.

Βέλεθ (6):
Μετά από πολύ καιρό όχι μόνο επέστρεψε αλλά αγωνίστηκε και στην μεσαία γραμμή, για ένα ημίχρονο, αφού στην επανάληψη γύρισε στο κέντρο της άμυνας. Στην φάση του 2-1, ήταν εκτός θέσης, βλέποντας την μπάλα να περνάει από μπροστά του, αλλά ήταν από εκείνους που πάλεψαν περισσότερο...

Μαουρίσιο (5): Δεν φάνηκε καθόλου ο Βραζιλιάνος μέσος, με τους αντιπάλους του να τον εγκλωβίζουν και ουσιαστικά να τον «ακυρώνουν», δημιουργώντας ταυτόχρονα σοβαρό πρόβλημα στην δημιουργία του ΠΑΟ. Δυσκολεύτηκε ακόμα και να κρατήσει την μπάλα, «παγώνοντας» έστω τον ρυθμό που έδιναν οι γηπεδούχοι ανά διαστήματα.

Νιάς (5): Εξίσου μέτρια και η απόδοση του Σενεγαλέζου μέσου, που ναι μεν «γέμισε» χώρους αλλά και πάλι δεν ανταποκρίθηκε πλήρως στις απαιτήσεις του ντέρμπι, ειδικότερα όταν πέρασε στα στόπερ. Από την άλλη, βέβαια, έδωσε μια πολύ ωραία κάθετη στον Χατζηγιοβάνη την οποία εκείνος «σπατάλησε» στο 0-0, ενώ θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο τέλος αν έπιανε καλύτερα την κεφαλιά.

Βιγιαφάνιες (5): Λιγότερο καλός του... αναμενόμενου ο Αργεντινός άσος, παρότι σε άλλο ένα παιχνίδι έκανε την πάσα στον Χατζηγιοβάνη για την φάση που επέφερε τελικά το 0-1 από τον Μακέντα. Έπεσε κι αυτός «θύμα» της υπεραριθμίας στην μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού, με αποτέλεσμα να μην προσφέρει δημιουργικά αυτά που μπορούσε, με εξαίρεση μια καλή σέντρα στον Μακέντα στο 76’.

Χατζηγιοβάνης (7): Οι περισσότερες επιθετικές ενέργειες της ομάδας του ξεκινησαν από τα δικά του πόδια, στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχε συμμετοχή και στο πέναλτι που κέρδισε ο Μακέντα. Θα μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή στο 43ο λεπτό, όταν κόπηκε από τον Σεμέδο, ενώ η αλλαγή του οφείλεται στην είσοδο «φρέσκων» προσώπων, προφανώς...

Μακέντα (7): Και σήμερα ο Ιταλός επιθετικός επαλήθευσε ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση! Με το πέμπτο τέρμα του στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια, άνοιξε τον δρόμο για την επικράτηση του Παναθηναϊκού, ενώ θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ και στο 76’, αν έβρισκε την μπάλα. Επίσης θέμα... φρεσκαρίσματος η αποχώρησή του από το γήπεδο.

Αλεξανδρόπουλος (6): Μπήκε στο ξεκίνημα της επανάληψης, αντί του Σένκεφελντ και ήταν ο μέσος των φιλοξενούμενων με την καλύτερη εμφάνιση σε αυτό το διάστημα. Πάτησε στην αντίπαλη περιοχή, έτρεξε αρκετά, ενώ πρόσφερε και αλληλοκάλυψη σε πολλές περιπτώσεις που χρειάστηκε, λόγω του αριθμητικού μειονεκτήματος.

Ιωαννίδης (-): Πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο στο 77ο λεπτό, αντί του Μαουρίσιο αλλά κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του ως αριστερός εξτρέμ.

Αϊτόρ (-): Πέρασε στο ματς στο 78’, στη θέση του Χατζηγιοβάνη και δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή σε κάποια επιθετική ενέργεια για την ομάδα του.

Ενγκμπακοτό (-): Μπήκε στο 83ο λεπτό, αντικαθιστώντας τον Μακέντα, για να κάνει μια εκτέλεση φάουλ χωρίς όμως αυτή να μετουσιωθεί σε γκολ από τον Νιάς.

Καρλίτος (6): Η είσοδός του στο ματς έγινε στο 84’ στη θέση του Βιγιαφάνιες, αλλά πρόλαβε κι είχε μέσα σε ένα δίλεπτο δύο καλά σουτ, το δεύτερο μάλιστα με ωραία ατομική ενέργεια, όμως δεν κατάφερε ωστόσο να σκοράρει για το 2-2...

Μπόλονι (5):
Ο Ρουμανος άλλαξε σχηματισμό τόσο στο ξεκίνημα, όπου άρχισε με 4-4-2, όσο και μέσα στο παιχνίδι όταν το γύρισε σε 4-3-3, αλλά η αποβολή του Πούγγουρα έφερε τους χαφ του στην... άμυνα και τον ανάγκασε να παίξει τελικά 4-4-1. Προσπάθησε να «κλέψει» την ισοπαλία, με νέα πρόσωπα και τις αλλαγές του στο τέλος, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x