Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Πράσινοι στρατιώτες με Στρατηγό Γιοβάνοβιτς κόντρα στον Ολυμπιακό!

Τα σημεία-κλειδιά από το μεγάλο «διπλό» του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης» μέσω του προπονητή της εξέδρας.

Ο Παναθηναϊκός πήρε ένα μεγάλο και κομβικό «διπλό», επικρατώντας 2-1 του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης», το οποίο φέρει την υπογραφή του Γιοβάνοβιτς και το οποίο κατακτήθηκε με μπόλικο κόπο.

Αναλυτικά τα σημεία κλειδιά του προπονητή της εξέδρας

* Διπλό με πλάνο και ψυχή: Συνηθίζεται να λέγεται ότι σε τέτοια παιχνίδια πρώτα απ’ όλα μετράει η θέληση, η μαχητικότητα κλπ κλπ. Σίγουρα, άλλωστε ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να κάνει μια ψυχωμένη εμφάνιση για να φύγει με το «διπλό» από το Φάληρο. Ωστόσο, δίχως πλάνο, συνήθως δεν πας πουθενά. Το «τριφύλλι» δεν λύγισε στην πίεση την οποία δέχθηκε από τον Ολυμπιακό στα πρώτα δέκα λεπτά και εντελώς κόντρα στη ροή του αγώνα άνοιξε το σκορ με ένα γκολ το οποίο ανήκει 100% στον Παλάσιος. Αυτός άδειασε τον Παπαδόπουλο και πρόλαβε να πιάσει σουτάρα πριν τον κλείσει ο Ρέαμπτσιουκ. Αφού αρχικά οι οιωνοί ήταν με το μέρος του, στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός «έχτισε» πάνω στο προβάδισμα, με τον Γιοβάνοβιτς να κατευθύνει μαεστρικά την ομάδα του. Πραγματοποιώντας οι «πράσινοι» μια από τις πιο μυαλωμένες εμφανίσεις τους σε εκτός έδρας παιχνίδι με τους Πειραιώτες εδώ και καιρό. Κατάφερε σε ένα σημαντικό διάστημα να βραχυκυκλώσει επιθετικά τον Ολυμπιακό και παράλληλα να του δημιουργήσει προβλήματα αμυντικά.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Ο προπονητής της εξέδρας

* Οι αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού και ο Παπαδόπουλος: Στο πρώτο ημίχρονο οι ομάδες παρουσίασαν δύο πρόσωπα. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πιεστικά, αλλά αυτό κράτησε μέχρι το 10’, όταν και δέχθηκε το γκολ. Στη συνέχεια ήταν άλλη ομάδα, αφού δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι το τέρμα του Παλάσιος τους έκοψε τα πόδια. Το ίδιο ισχύει από την αντίθετη και για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε αναμενόμενα παθητικό ρόλο, θέλοντας να αντέξει στο καλό διάστημα, που θα είχαν οι «ερυθρόλευκοι» στο ξεκίνημα, παίζοντας στην έδρα του. Κι όχι απλά το κατάφερε, αφού κράτησε το «μηδέν» πίσω, αλλά βρήκε και γκολ. Από εκεί και μετά, όπως αποδείχθηκε και στην εξέλιξη της αναμέτρησης, το παιχνίδι ράφτηκε στα μέτρα των φιλοξενούμενων. Από τη μια δεν πιέστηκαν πολύ ή τέλος πάντων όσο θα περίμεναν πολλοί, από την άλλη «χτύπησαν» στην αντεπίθεση, παίζοντας υποδειγματικά σε πολλές περιπτώσεις. Με αποτέλεσμα να κάνουν τον Ολυμπιακό να γίνει πιο διστακτικός, αφού δεδομένα δεν πατούσε καλά. Το «τριφύλλι» διάβασε πολύ καλά την αδυναμία των πρωταθλητών στο κέντρο της άμυνας ελέω Παπαδόπουλου και ιδιαιτέρως μετά το 30’, αφού είχαν κιτρινιστεί τόσο ο Αβραάμ (26’), όσο και ο Παπασταθόπουλος (30’). Με αποτέλεσμα να έχει δύο κεντρικούς αμυντικούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να ρισκάρουν, την ώρα που οι «πράσινοι» χτυπούσαν συνεχώς στην κόντρα. Έμοιαζε σχεδόν βέβαιο ότι εφόσον συνέχιζε ο Παπαδόπουλος στο β’ μέρος, θα έπαιρνε αργά ή γρήγορα δεύτερη κίτρινη. Λίγο έλειψε να συμβεί στο 41’.

* Έψαχνε πρωταγωνιστές: Ντέρμπι με… μισή νορμάλ ενδεκάδα δύσκολα ή πολύ σπάνια παίρνεις. Ο Ολυμπιακός είδε τον Παλάσιος να του κόβει τη φόρα με γκολ στο 10ο λεπτό και στη συνέχεια κλήθηκε να κυνηγήσει. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν γίνεται προκοπή με… εκπτώσεις. Οι Πειραιώτες είχαν λίγους παίκτες σε καλό βράδυ. Στο πρώτο μέρος, αυτοί ήταν ο Γκάρι Ροντρίγκες. Ξεκάθαρα! Δίχως αμφιβολία οι δύο παίκτες τους οι οποίοι ξεχώρισαν. Από τα πόδιά τους πέρασε ό,τι καλό έκανε στο πρώτο μέρος, ενώ στο β’ δεν άλλαξε δραματικά η κατάσταση, ενώ ο Πορτογάλος άσος και ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι άρχισαν να… ξεθυμαίνουν.

Αν και στο 1-2 του Ολυμπιακού, συνεργάστηκαν ο Ελ Αραμπί και ο Τικίνιο, γενικότερα, ακόμη μια συνύπαρξη των δύο δεν κύλησε σε καμία περίπτωση αρμονικά. Με τους Πειραιώτες να γίνονται στατικοί και προβλέψιμοι στη γραμμή κρούσης. Ο Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος βάσει αποτελέσματος και συνολικής εικόνας της ομάδας του, αλλά και της αντίδρασής του μετά το 0-1, δεν είχε μια καλή μέρα στη δουλειά. Στην τελική ευθεία, προσπάθησε να κάνει πιο δημιουργικό τον Ολυμπιακό, φορτώνοντας τον άξονα και την περιοχή, αλλά δεν του βγήκε. Αφού σε καμία περίπτωση δεν έγινε αισθητό ότι ήταν πολύ πιο επιθετικός. Πίεσε πριν το 1-2 και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός προστάτεψε το προβάδισμά του δίχως να ζοριστεί ιδιαίτερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x