Stoiximan Super League

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Το ερυθρόλευκο σερί και η ασπρόμαυρη αντίδραση

Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τη 10η αγωνιστική της Stoiximan Super League.

Το μεγάλο παιχνίδι της 10ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League διεξάγεται στο «Γ. Καραϊσκάκης», όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (19.30, Cosmote Sport, bwinΣΠΟΡ FM, www.sportfm.gr). Ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον και βαθμολογικό κίνητρο, αφού οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να μείνουν στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και οι «ασπρόμαυροι» να διατηρηθούν σε επαφή με την κορυφή.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, έχει αρχίσει και χτίζει σερί. Μετά τη σπουδαία νίκη επί της Γουέστ Χαμ με 2-1 στο φαληρικό γήπεδο, ακολούθησε το «διπλό» στην Κρήτη επί του ΟΦΗ (0-2), σε μια έδρα που οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Άρης έχασαν. Οι «ερυθρόλευκοι» μάλιστα είδαν και την ΕΠΟ να γνωστοποιεί πως το σημερινό ντέρμπι θα γίνει με την παρουσία κόσμου και την ίδια ώρα άπαντες να περιμένουν την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αυτή τη στιγμή, πάντως, οι γηπεδούχοι βρίσκονται στους 21 βαθμούς.

Το ματς βρίσκει σε εξαιρετικό μομέντουμ τους Πειραιωτές, που θα έχουν πάνω από 30 χιλ. φίλους τους στις κερκίδες για να ψάξουν το τρίποντο που θα τους φέρει στο -1 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό. Στα αμιγώς αγωνιστικά, οι Ροντινέι-Φορτούνης επιστρέφουν στα πλάνα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και υπολογίζονται για το ματς, ενώ όλα δείχνουν πως ο Ορτέγκα θα μείνει εκτός αποστολής αφού σε κάθε αγώνα θα υπάρξει διαφοροποίηση στον μη κοινοτικό ποδοσφαιριστή που δεν θα υπολογίζεται. Ο Ελ Κααμπί έχει προβάδισμα για την κορυφή έναντι του Γιόβετιτς, ενώ μένει να φανεί αν ο Ισπανός τεχνικός θα επιλέγει τον Αλεξανδρόπουλο ή τον Μασούρα στην ενδεκάδα. Αποστολή για το παιχνίδι δεν έγινε γνωστή, κάτι που συνηθίζει πριν από αρκετά ματς ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Ο ΠΑΟΚ από τη μεριά του προέρχεται από τη χειρότερη φετινή εμφάνισή του, όπου ηττήθηκε με κάτω τα χέρια (2-0) από την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Η εικόνα του «δικέφαλου του βορρά» ήταν αποκαρδιωτική, με τη μοναδική ουσιαστική φάση να έρχεται στις καθυστερήσεις και ο Ραζβάν Λουτσέσκου να προβληματίζεται για την εμφάνιση παικτών του αλλά και τα μπόλικα λάθη του. Στους 17 βαθμούς οι Θεσσαλονικείς, εφόσον ηττηθούν στο φαληρικό στάδιο θα παραμείνουν στο -8 από την κορυφή και θα αρχίσουν να χάνουν την επαφή τους με αυτή.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, τώρα, έχει να αντιμετωπίσει ένα σοβαρό πρόβλημα. Στην τελευταία προπόνηση, ο Αλί Σαμάτα δεν συμμετείχε καθώς παρέμεινε κλινήρης λόγω ωτίτιδας με πυρετό που αντιμετωπίζει. Φυσικά, δεν υπολογίζονται για το ματς και οι Βιεϊρίνια, Φιλίπε Σοάρες και Μάρκος Αντόνιο, ενώ υπάρχουν και αρκετά διλήμματα για την ενδεκάδα. Ο Κουλιεράκης θα επιστρέψει αλλά μένει να φανεί αν ο Εκόνγκ θα είναι ο παρτενέρ του, στα χαφ υπάρχει δίλημμα για τους δύο που θα επιλεχθούν, ενώ θέση βασικού διεκδικούν και οι Ντεσπόντοφ, Μουργκ.

Αναλυτικά η αποστολή: Κοτάρσκι , Ζίβκοβιτς , Ταλιχμανίδης , Σάστρε , Κεντζιόρα , Εκόνγκ , Κουλιεράκης , Μιχαηλίδης , Μπάμπα , Ράφα Σοάρες , Τσιγγάρας , Σβαμπ , Οζντόεφ , Μεϊτέ , Μουργκ , Κωνσταντέλιας , Τάισον , Α.Ζίβκοβιτς , Ντεσπόντοφ , Μπράντον , Τζίμας .

ΠΙΘΑΝΕΣ ΕΝΔΕΚΑΔΕΣ:

Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ): Πασχαλάκης – Ροντινέι, Ρέτσος, Πορόσο, Κίνι – Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε – Μασούρας, Ελ Κααμπί.
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Εκόνγκ, Κουλιεράκης, Μπάμπα – Τσιγγάρας, Οζντόεφι – Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Τάισον – Τόμας.

Διαιτητής: Σλάγκερ (Γερμανία)
Βοηθοί: Βασίτσκι (Γερμανία), Μπλος (Γερμανία)
Τέταρτος: Γκάμαρης
VAR: Μίλερ (Γερμανία), Πετρόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x