Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Κυριαρχία Ολυμπιακού με Αγκιμπού MVP και Γκάρι X-Factor

Η στήλη «Ο προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr αναλύει τη «μάχη» του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο μπρα ντε φερ με τον ΠΑΟΚ, επικρατώντας 2-1 στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική της Super League. Ο κορυφαίος Αγκιμπού Καμαρά η… έκπληξη Γκάρι Ροντρίγκες, τα σημεία στα οποία «χτύπησαν» οι Πειραιώτες και τα δοκάρια.

Η στήλη «Ο προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr αναλύει.

*Τον «έπνιξε» στο κέντρο, τον «χτύπησε» από τα πλάγια. Ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει τη μισή και παραπάνω δουλειά στο πρώτο μέρος του αγώνα, στο οποίο κυριάρχησε και επιβραβεύτηκε με δύο γκολ. Οι Πειραιώτες έκαναν ένα εξαιρετικό για τους ίδιους δεκάλεπτο στα μέσα του α’ ημιχρόνου και παράλληλα καταστροφικό για τον ΠΑΟΚ. Σε εκείνο το σημείο μπήκε το νερό στ’ αυλάκι, με τον Πέδρο Μαρτίνς να τρίβει τα χέρια του, βλέποντας ότι βγαίνει το πλάνο του.

Αφενός, κατάφερε να πάρει τον απόλυτο έλεγχο του κέντρου, στραγγαλίζοντας αυτό του ΠΑΟΚ, πιέζοντας πολύ τον Εσίτι (κυρίως με τον Αγκιμπού Καμαρά), ο οποίος προσπαθούσε και δεν μπορούσε να βγάλει μπροστά την ομάδα του. Με αποτέλεσμα να μην έχει κατοχή της μπάλας ο «δικέφαλος του Βορρά» σε εκείνο το σημείο. Παράλληλα, δημιούργησε πολλά ρήγματα από τα πλάγια ο Ολυμπιακός. Με τον Γκάρι Ροντρίγκες να βγάζει μεγάλη όρεξη και φρεσκάδα δημιουργούσε συνεχώς αμυντική ανισορροπία, αφού οι δύο αντίπαλες πτέρυγες ήταν δύο ταχύτητες κάτω στο ανασταλτικό κομμάτι. Από τη μια, ο Σίντκλεϊ -αναμενόμενα- δεν έπαιρνε βοήθειες από τον Μπίσεσβαρ και εκεί εντοπίζεται το μεγαλύτερο θέμα του ΠΑΟΚ αμυντικά, ενώ υπήρχε θέμα και από την άλλη. Ο Ροντρίγκο τραβήχτηκε αρκετά δίνοντας βοήθειες, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό και στα δεξιά.

*Όλα τα λεφτά ο Αγκιμπού Καμαρά. Έκοβε, έραβε, σκόραρε. Ο 20χρονος άσος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟΚ, καθώς τα δύο γκολ τα οποία έγειραν την πλάστιγγα υπέρ των Πειραιωτών φέρουν την υπογραφή του. Από δικό του κλέψιμο ξεκίνησαν αμφότερα. Το πρώτο το έβαλε ο ίδιος -έχοντας και την τύχη με το μέρος του-, ενώ το δεύτερο το… σέρβιρε στον Μασούρα, ενώ είχε και δοκάρι στο 51' έπειτα από προσωπική ενέργεια. Παράλληλα, βοήθησε πολύ ώστε να βραχυκυκλώσει το κέντρο των φιλοξενούμενων με το pressing του.

*Υποχώρησε ο Ολυμπιακός, ανέβηκε ο ΠΑΟΚ, αλλά ήταν αργά. Σε ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο της κατάστασης στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και προίκα δύο γκολ από το 31’, δίχως να απειληθεί ιδιαιτέρως δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη. Στο τέλος, το παιχνίδι έγινε ξανά ντέρμπι, με τους Θεσσαλονικείς να εκμεταλλεύονται την παθητικότητα των «ερυθρολεύκων» και την κούραση που έβγαλαν. Η ομάδα του Μαρτίνς έδωσε θάρρος στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι μπήκαν ξανά στο κόλπο και πιέζοντας τους επιρρεπείς στα φθηνά λάθη φέτος Πειραιώτες, προκάλεσαν προβλήματα. Ίσως αν είχε διαφορετική τακτική στο παιχνίδι να διεκδικούσε με μεγαλύτερες πιθανότητες ένα θετικό αποτέλεσμα.

*Νίκησε και στα δοκάρια (3-1). Ο Ολυμπιακός πήρε τη «μάχη» με τον ΠΑΟΚ, κυριαρχώντας στο μεγαλύτερο μέρος της, αλλά δεν εξαργύρωσε την ανωτερότητά του στον απόλυτο βαθμό. Στο δυνατό διάστημα 22’ με 31’, στο οποίο πέτυχε δύο γκολ με Α. Καμαρά και Μασούρα επιβραβεύτηκε για την εικόνα του, αλλά αυτό δεν έγινε σε άλλες περιπτώσεις. Αφού είχε διπλό δοκάρι με τον Ελ Αραμπί στο 29’, ενώ στο δοκάρι κατέληξε και το σουτ του Αγκιμπού Καμαρά στο 51’. Δοκάρι είχε και ο Μιχαηλίδης για τον ΠΑΟΚ στο 58ο λεπτό και κάπου εκεί άρχισε δειλά-δειλά να πιστεύει ότι μπορεί να διεκδικήσει κάτι.

*Μήπως βρήκε το εξτρέμ που έψαχνε ο Ολυμπιακός; Νίκησε τον ΠΑΟΚ, κέρδισε και τον Γκάρι Ροντρίγκες αυτήν την Κυριακή η ομάδα του Πειραιά. Στην πρώτη του παρουσία στο βασικό σχήμα και στη δεύτερη συνολικά, ο 30χρονος άσος δημιούργησε πολλά προβλήματα στην αριστερή πλευρά του αντιπάλου. Κάνοντας γεμάτη εμφάνιση στο πρώτο μέρος στο οποίο χρησιμοποιήθηκε (προφανώς επειδή δεν μπορεί να βγάλει περισσότερα παιχνίδια ακόμα). Πρόλαβε σε αυτό το διάστημα -δίχως υπερβολή- να δώσει στον Ολυμπιακό όσα δεν έχουν δώσει μαζί Ονιεκούρου (11 συμ./1 γκολ) και Λόπες (6/0) από το καλοκαίρι και μετά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x