Stoiximan Super League

Ούμπιδες στο sport-fm.gr: «Φαβορί ο ΠΑΟΚ για το Κύπελλο – Στην καρδιά μου ο Ατρόμητος»

Στην πορεία του Ατρομήτου την τελευταία διετία, τη συνεργασία του με τον κ. Κάναντι και το Champions League αναφέρθηκε ο Χαβιέ Ούμπιδες στο sport-fm.gr, ενώ σχολίασε τα περσινά γεγονότα στην Τούμπα.

Μία απολαυστική συνέντευξη έδωσε ο ποδοσφαιριστής του Ατρομήτου, Χαβιέ Ούμπιδες, στο www.sport-fm.gr, στο οποίο μίλησε για διάφορα και ενδιαφέροντα θέματα.

Ο Αργεντίνος αναφέρθηκε το «δυνατό» δέσιμο που έχει με τον Ατρόμητο, στον Νταμίρ Κάναντι, στο κλίμα της ομάδας αλλά και στα «πειραχτήρια» των αποδυτηρίων της ομάδας του Περιστερίου.

Μερικά λόγια για το περσινό «περίφημο» παιχνίδι της «Τούμπας» μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ενώ έδωσε και την πρόβλεψη για τον τελικό. Είπε επίσης την γνώμη του για την ομάδα «θαύμα» τον Άγιαξ, για τον νικητή του Τσάμπιονς Λιγκ, για την Αργεντινή και τον φυσικά τον Λιονέλ Μέσι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Χαβιέ Ούμπιδες στον Ανδρέα Σουλάι

Οι άνθρωποι του συλλόγου έχουν μιλήσει ουκ ολίγες φορές για το ήθος σας αλλά και για τον σεβασμό που έχουν στο πρόσωπο σας… Είναι αλήθεια ότι είστε από τους πιο αγαπητούς παίκτες και για το φίλαθλο κοινό. Ποια είναι η δικιά σας άποψη;

«Σίγουρα αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμένα όταν υπάρχει σεβασμός μεταξύ όλων των ανθρώπων της ομάδας. Είμαι ευχαριστημένος με το κλίμα του συλλόγου και για εμένα η βασικότερη λέξη είναι ο σεβασμός».

Έχετε μια πλούσια καριέρα. Αγωνίζεστε επαγγελματικά από το 1999 με την πρώτη σας ομάδα την Al Boys Buenos Aires. Τέσσερις ομάδες στην Αργεντινή, τρεις στην Ελλάδα και μια στην Τουρκία. Ποια είναι η ομάδα που έχει μπει περισσότερο από τις υπόλοιπες στην καρδιά σας αλλά και ποια σας έδειξε περισσότερη αγάπη και εμπιστοσύνη;

«Πράγματι είμαι πολλά χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου, τώρα μπαίνουμε στα 20. Για όλες τις ομάδες έχω ξεχωριστά συναισθήματα αλλά στον Ατρόμητο είμαι έξι χρόνια και είναι η ομάδα που έχω συνδεθεί περισσότερο συναισθηματικά».

Μιας και αναφέραμε για την μεγάλη σας καριέρα. Ποια θεωρείτε την ωραιότερη στιγμή στην ποδοσφαιρική σας ζωή αλλά και ποια στιγμή σας από τα γήπεδα, σας στεναχώρησε περισσότερο;

«Νομίζω πως ήταν την πρώτη μου χρονιά στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό Βόλου όταν ανεβήκαμε στην Σούπερ Λιγκ. Ήταν πραγματικά μια ξεχωριστή εμπειρία. Η χειρότερη ποδοσφαιρική μου στιγμή ήταν όταν ήμουν στην Αργεντινή και υποβιβαστήκαμε στην δεύτερη κατηγορία».

Για 2η συνεχόμενη χρόνια ο Ατρόμητος τερματίζει στην 4η θέση της Σούπερ Λιγκ πίσω από τον ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ. Ποσό μεγάλη θα χαρακτηρίζατε την συγκεκριμένη επιτυχία της ομάδας για την εικόνα του συλλόγου που δείχνει να «τοποθετείται» μέσα στις 5 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.

«Είναι ένα σημαντικό επίτευγμα για όλους όσους βρισκόμαστε στον Ατρόμητο. Είναι η 2η συνεχόμενη σεζόν που καταφέρνουμε να εκπληρώσουμε τον αρχικό μας στόχο παρόλο που γνωρίσαμε τον αποκλεισμό στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ κάτι που δεν το περιμέναμε. Όπως και να έχει εμείς καταφέραμε ξανά να τερματίσουμε στην 4η θέση, πίσω από ομάδες που έχουν μεγαλύτερη οικονομική δύναμη αλλά με σοβαρότητα, δουλειά και φυσικά χάρη στα καλά αποδυτήρια κάναμε την καλή πορεία».

inner

Σημαντικός παράγοντας στις δυο καλές πορείες είναι ο προπονητής σας, Νταμίρ Κάναντι. Πως και ποσό σας έχει βοηθήσει αυτά τα δύο χρόνια που βρίσκεται στην ομάδα;

«Η αλήθεια είναι ότι όταν ήρθε ο κύριος Κάναντι ήταν δύσκολα για εμάς , λόγω της καινούργιας φιλοσοφίας που ήθελε να περάσει αλλά σιγά – σιγά και με σταθερά βήματα έφτιαξε την ομάδα του και φάνηκε από την θέση που βγήκαμε πέρσι όπως και φέτος. Με υπομονή και δουλειά του προπονητή και των παικτών καταφέραμε και φτιάξαμε μια δυνατή και ανταγωνιστική ομάδα».

Ποιό είναι το μεγαλύτερο «πειραχτήρι» στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις, ποιος είναι ο πιο χαμηλών τόνων;

«Σίγουρα ο Γουάρντα (γέλια) αλλά και ο Χατζησαϊας είναι «πειραχτήρι». Ο πιο σοβαρός θα έλεγα ότι είμαι εγώ (γέλια) μάλλον λόγω και της διαφοράς που έχουμε ηλικιακά. Πρέπει να κρατάμε και τα αποδυτήρια».

Από όλα τα πρωταθλήματα στα οποία έχετε αγωνιστεί ποιο θεωρείτε το πιο ανταγωνιστικό;

«Το κάθε πρωτάθλημα έχει τις δικές του δυσκολίες. Από τα χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα είμαι ικανοποιημένος με το ελληνικό ποδόσφαιρο και το θεωρώ το πιο ανταγωνιστικό αν και θα ήταν καλό να αλλάξουν κάποια πράγματα, κυρίως εξωαγωνιστικά ώστε να βοηθήσουμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Ελπίζω μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνουν οι αλλαγές».

Για τα περσινά γεγονότα στην «Τούμπα» ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και στην ΑΕΚ. Είχατε ανεβάσει μια φωτογραφία στον προσωπικό σας λογαριασμό στα Social Media που ανέφερε: «Αγαπημένη μας μπάλα μην αφήσεις να σε σκοτώσουν, εσύ πρέπει να είσαι πάντα καθαρή» . Ποια είναι η άποψη σας για όλα όσα συνέβησαν σε εκείνο το περίφημο παιχνίδι;

«Ήταν μια κακή ημέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για εμάς που αγαπάμε το ποδόσφαιρο. Με την συγκεκριμένη φωτογραφία ήθελα να δείξω ότι η μπάλα πρέπει να παραμένει “καθαρή” και να την προσέχουμε».

inner

Οι δυο «δικέφαλοι» θα διασταυρώσουν κατά πάσα πιθανότητα τα ξίφη τους για 3η συνεχόμενη χρόνια στον τελικό του κυπέλλου. Μια πρόβλεψη;

«Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ είναι δύο καλές ομάδες αλλά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την κατάκτηση του κυπέλλου».

Θα συνεχίσουμε με το ευρωπαϊκό ποδοσφαιρο με αφορμή την επική πρόκριση του Άγιαξ στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ! Ποια είναι η γνώμη σας για την συγκεκριμένη ομάδα και αν μπορεί να φτάσει και στην κατάκτηση;

«Είναι μια “ομάδα” με όλη την σημασία της λέξης. Όλοι μιλούσαν για την Γιουβέντους και την Ρεάλ Μαδρίτης αλλά ο Άγιαξ κατάφερε να κερδίσει στην Μαδρίτη και στο Τορίνο. Είναι μια γρήγορη ομάδα που παίζει ελκυστικό ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως έχει πιθανότητες να φτάσει στον τελικό αλλά για εμένα η Μπαρτσελόνα είναι το μεγάλο φαβορί».

Ο Άγιαξ έχει βγάλει ( για άλλη μια φορά ) μια εξαιρετική φουρνιά παικτών και δεν είναι τυχαίο ότι στον αγώνα με την Γιουβέντους παρέταξε εντεκάδα με μέσο όρο 25 ετών. Θα μπορούσαν οι Ελληνικές ομάδες να κάνουν κάτι αντίστοιχο κάποια στιγμή , δηλαδή να κατεβάσουν εντεκάδα με τόσο μικρό μέσο όρο ηλικίας η οποία θα βασίζεται κυρίως σε παίκτες που θα προέρχονται από τις ακαδημίες;

«Θα ήταν πραγματικά ωραίο αν γινότανε κάτι τέτοιο. Δυστυχώς αυτό μπορεί να γίνει μόνο από τις μικρότερες ομάδες. Εάν όμως ξεκινήσουν να το κάνουν και οι μεγαλύτερες ομάδες αυτό θα έχει μόνο θετικά αποτελέσματα».

Κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Γιατί η Εθνική ομάδα απέτυχε στο Μουντιάλ της Ρωσίας και δεν αντεπεξήλθε στις προσδοκίες των φιλάθλων της;

«Η Αργεντινή έχει ποιότητα αλλά δεν είναι «ομάδα». Έχει παίκτες όπως ο Μέσι , ο Αγκουέρο , ο Ντι Μαρία και ο Ιγκουαϊν. Δυστυχώς αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για την Αργεντινή, έχει σχεδόν δέκα χρόνια και έχει μεγάλο θέμα οργάνωσης από την Κ17 και την Κ20 και στο τέλος το πληρώνει. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει αλλάξει τρεις προπονητές. Για μία ομάδα που θέλει να κατακτάει τρόπαια είναι λάθος αυτό».

inner

Ακούστηκαν πολλά για κόντρα μεταξύ των παικτών με τον Χόρχε Σαμπάολι. Τι έχετε να πείτε;

«Δεν μπορώ να ξέρω επειδή δεν ήμουν στην ομάδα αλλά η εικόνα που έβγαζαν στο παιχνίδι “μαρτυρούσε” ότι υπήρχε κακό κλίμα στα αποδυτήρια. Πιστεύω πως δεν ήταν καλή η σχέση του προπονητή με τους ποδοσφαιριστές».

Πλέον νέος προπονητης είναι ο Λιονέλ Σκαλόνι. Είναι ικανός πιστεύετε να οδηγήσει την χώρα στην κατάκτηση ενός τροπαίου με αφορμή και το ερχόμενο Κόπα Αμέρικα που θα διεξαχθεί σε λίγους μήνες στα γήπεδα της Βραζιλίας;

«Νομίζω πως δεν έχει την απαραίτητη εμπειρία να καταφέρει κάτι τέτοιο. Πιστεύω πως υπάρχουν άλλοι πάνω από το κεφάλι του που τον καθοδηγούν εκείνοι. Για εμένα είναι δύσκολο να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο».

Τι λένε στην Αργεντινή για τον Λιονέλ Μέσι, ο «απλός» λαός αλλά και οι δημοσιογράφοι;

«Ο Μέσι έχει αποδείξει ποιος είναι. Στην Μπαρτσελόνα όλοι δουλεύουν για τον Μέσι. Στην Αργεντινή αυτό δεν το κάνουν, όπως είπα και πριν δεν είναι “ομάδα”. Τα περιμένουν όλα από τον Μέσι αλλά δεν γίνεται να τα κάνει μόνος του. Στο ποδόσφαιρο παίζουν έντεκα παίκτες. Ο Μέσι έχει δείξει ότι προσπαθεί να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο και ότι αγαπάει την πατρίδα».

Το μεγαλύτερο δίλημμα στην χώρα Λιονέλ Μέσι ή Ντιέγκο Μαραντόνα και γιατί;

«Έχω δει περισσότερο τον Μέσι και για αυτό διαλέγω εκείνον. Είναι πραγματικά ένας απίστευτος παίκτης, από αυτούς που σπάνια βγαίνουν».

Μερικές προσωπικές ερωτήσεις. Έχουν ακουστεί πολλά καλά ποδοσφαιρικά λόγια για τον γιό σας τον Φακούντο. Μπορεί το μήλο να πέσει κάτω από την μηλιά;

«Αν καταφέρει να γίνει ποδοσφαιριστής θέλω σίγουρα να γίνει καλύτερος από εμένα. Εγώ αυτό που θέλω είναι να «χαράξει» τον δικό του δρόμο και να κάνει ότι διαλέξει εκείνος. Για εμένα το σχολείο είναι το σημαντικότερο από όλα. Το ποδόσφαιρο κάποια στιγμή θα τελειώσει, το διάβασμα και η μόρφωση μένουν για πάντα».

inner

Όταν κλείσετε την καριέρα σας. Θα επιστρέψετε πίσω στην πατρίδα σας με την οικογένεια ή σκέφτεστε να παραμείνετε στην Ελλάδα στην οποία ζείτε τόσα χρόνια;

«Δύσκολη ερώτηση. Είμαστε πολλά χρόνια στην Ελλάδα και την αγαπάμε πραγματικά την χώρα. Εγώ και η γυναίκα μου λέμε πάντα ότι θέλουμε το καλύτερο για τα παιδιά. Όταν σταματήσω το ποδόσφαιρο θα συζητήσω με την γυναίκα μου και θα αποφασίσουμε ό,τι είναι καλύτερο για τα τρία μας παιδιά».

Ποιά είναι η γνώμη σας γενικότερα για τους Έλληνες;

«Είναι φιλόξενοι. Η Ελλάδα είναι σε κρίση αρκετά χρόνια αλλά ο Έλληνας είναι πάντα με ένα χαμόγελο και αυτό είναι όμορφο. Στην Αργεντινή δεν είναι έτσι, εκεί θα δεις αρκετές φορές στεναχωρημένους ανθρώπους.Το μόνο που μπορούμε να πούμε εγώ και η οικογένεια μου είναι ένα ευχαριστώ».

inner

Μια τελευταία ερώτηση. Βλέπετε τον εαυτό σας στους ποδοσφαιρικούς πάγκους ως προπονητή σε λίγα χρόνια;

«Αυτή τη στιγμή δεν νομίζω. Μπορεί όταν σταματήσω να αναλάβω προπονητής σε ακαδημίες αλλά σαν πρώτος προπονητής νομίζω πως είναι δύσκολο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x