Stoiximan Super League

Πάλμα: «Υπήρξε ενδιαφέρον από ελληνικές ομάδες - Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον»

Ο Λουίς Πάλμα παραχώρησε δηλώσεις σε Μέσο της Ονδούρας, λέγοντας, μεταξύ άλλων, πως θα επιστρέψει προσηλωμένος στον Άρη.

Δηλώσεις σε Μέσο της Ονδούρας παραχώρησε ο Λουίς Πάλμα. Ο μεσοεπιθετικός του Άρη μίλησε για τη δεύτερη του σεζόν στην Ελλάδα, ενώ τόνισε πως θα επιστρέψει στη χώρα μας όντας προσηλωμένος στους «κιτρίνους». Παράλληλα, ανέφερε πως δεν του αρέσει να μιλάει για το μέλλον του.

Αναλυτικά κάποιες από τις δηλώσεις του στην «Diez»:

Πώς ήταν η σεζόν σου στον Άρη:

«Εξαιρετική σεζόν, παρά τον τραυματισμό που με κράτησε μακριά από πολλά παιχνίδια, αλλά λένε ότι μετά από κάτι κακό έρχεται το καλό. Τελείωσα το τουρνουά όπως ήθελα, σκοράροντας γκολ και ασίστ. Είναι η καλύτερή μου σεζόν, αυτό που έκανα ήταν να πειθαρχήσω τον εαυτό μου, να επικεντρωθώ σε αυτό που ήθελα. Συνειδητοποίησα ότι βρισκόμουν σε ένα πρωτάθλημα που σημαντικό στην Ευρώπη. Δόξα τω Θεώ μπόρεσα να σκοράρω γκολ και να δείξω τι είναι ποδοσφαιριστής της Ονδούρας».

Ποιες συνήθειες εφάρμοσες για να έχεις καλή απόδοση;

«Όσοι με γνωρίζουν ξέρουν ότι αν δεν έκανα καλή προπόνηση στο γυμναστήριο το πρωί, θα με δείτε εκεί το απόγευμα να κάνω επιπλέον άσκηση. Αυτό με οδήγησε στο να μην επαναπαυτώ. Αναψυκτικά δεν πίνω, μόνο στις διακοπές, απέχω από το φαγητό εκεί γιατί είναι διαφορετικά υλικά, συνήθειες. Ήξερα πώς να χειρίζομαι το φαγητό και τα ποτά».

Νιώθεις ότι είσαι έτοιμος να κάνεις το άλμα σε ένα μεγαλύτερο πρωτάθλημα;

«Έχω ωριμάσει πολύ στην Ελλάδα, έχοντας κορυφαίους συμπαίκτες που έπαιξαν σε μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, έχοντας την υπομονή όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά, όπως όταν δεν σκοράρεις ή δεν παίζεις, γνωρίζοντας ότι θα έρθει η στιγμή. Είναι επιμονή. Νιώθω ότι είμαι αρκετά ώριμος για να αλλάξω ομάδα στο μέλλον».

Ποιος είναι ο λόγος που έκλαψες στην Ελλάδα;

«Τη στιγμή που τραυματίστηκα, ένιωσα ότι όλα κατέρρεαν γιατί μόλις ανέκαμψα και υποτροπίασα, οπότε τηλεφώνησα στους γονείς μου, πιστεύοντας ότι η σεζόν θα τελείωνε. Και οι δύο πιστεύουν πολύ στον Θεό, μου είπαν να βάλω τα πράγματα στα χέρια Του και κοίτα πώς τελείωσα το τουρνουά».

Νιώθεις ότι θα ήσουν ευτυχισμένος σε άλλη χώρα;

«Όπως είπα, είναι προσαρμογή. Θα είναι δύσκολο στο μέλλον να ζήσω σε άλλη πόλη. Πρέπει να ξέρεις πώς να χειρίζεσαι καλά τα πράγματα με το μυαλό».

Στην Ελλάδα τι ξέρουν για το ποδόσφαιρο της Ονδούρας;

«Στο κλαμπ υπάρχει ένας που μου μίλησε για τον Κάρλο Κόστλι (σ.σ. επιθετικός από την Ονδούρα που έπαιξε στη Βέροια και… παραλίγο στον Άρη), δεν ξέρω αν κάποια στιγμή ο Κάρλο του έδωσε τη φανέλα του, παρόλο που δεν έπαιζε στον Άρη. Είπε ότι τον είχε γνωρίσει όταν έπαιζε στην Ελλάδα. Ελπίζω ότι τώρα με αυτό που έκανα θα καταλάβουν τους παίκτες που υπάρχουν».

Πώς κρίνεις που ο κόσμος παραπονιέται πως ξοδεύεις πολλή ώρα στα κοινωνικά δίκτυα και μακροπρόθεσμα αυτό σου έχει επιφέρει συνέπειες;

«Τα χρησιμοποιούσα περισσότερο πριν από τώρα. Νομίζω ότι δεν είναι κακό να ανεβάσεις μία ή τρεις ιστορίες από αυτό που κάνεις. Είναι τα κοινωνικά μου δίκτυα, αλλά μπορώ να πω ότι χρησιμοποιώντας τα έχω κάνει λάθος, δεν το λέω δημόσια, αλλά το αναγνωρίζω για να μην ξανασυμβεί. Μπορούμε να πούμε ότι είμαι «δημόσιο πρόσωπο» και μπόρεσα να μειώσω τη χρήση για να μην μπω σε αντιπαραθέσεις».

Ποιοι ήταν οι πιο διάσημοι παίκτες που έχεις αντιμετωπίσει;

«Με την Εθνική Ονδούρας έπαιξα με τον Μέσι (3-0 εναντίον Αργεντινής), δεν έβγαλα φωτογραφίες μαζί του, αλλά υπάρχει μια. Στην Ελλάδα αντιμετώπισα τον Χάμες Ροντρίγκες, ανταλλάξαμε ακόμα και φανέλες σε αγώνα Κυπέλλου. Και με τον Χουάν Ιτούρμπε, είναι ο φίλος μου και τα πάμε καλά. Έχω πολύ καλή σχέση μαζί του, είναι ο πατέρας μου στην Ελλάδα, «έλα γιε μου», μου λέει. Μένουμε πολύ μαζί, βγαίνουμε ή είμαστε σπίτι, με συμβουλεύει. Με βοήθησε πολύ να προσαρμοστώ στην Ελλάδα».

Έχεις προθεσμία για να μάθεις το μέλλον σου στον Άρη;

«Δεν υπάρχει γιατί έχω τριετές συμβόλαιο. Αυτό πρέπει να το αποφασίσει ο πρόεδρος, αν δεν προκύψει κάτι, θα συνεχίσω να επικεντρώνομαι στη σεζόν».

Εκτός από τη Ρέιντζερς, ποιοι άλλοι σύλλογοι σε προσέγγισαν για να σε αποκτήσουν;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για φήμες, αλλά υπάρχουν αρκετές ομάδες. Επίσης κάποιες ομάδες από την Ελλάδα έχουν προσεγγίσει τον ατζέντη μου. Με πολύ σεβασμό για τους οπαδούς του Άρη, γιατί την τελευταία φορά μου έγραψαν θυμωμένοι για όσα είπα σε μια συνέντευξη, αλλά όπως κάθε παίκτης θα ήθελε να φύγει από τον σύλλογο στο μέλλον, σε μια… επιχείρηση, όπου κερδίζουμε κι εγώ και η ομάδα».

Επίσημα. Είσαι εκτός Gold Cup;

«Δεν ξέρω ακόμα, δεν ξέρω πότε θα δώσουν την τελική λίστα, αλλά θα ταξιδέψω στην Ελλάδα την επόμενη Τρίτη για να ξεκινήσω προετοιμασία. Είναι την ίδια μέρα που ταξιδεύει η Εθνική για τις Ηνωμένες Πολιτείες… Θα χαιρετιστούμε εκεί».

Ποιο είναι το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δικαιωμάτων σου;

«Ανήκω στον Άρη αλλά και στον ατζέντη μου (σ.σ. Πάουλο Ερνάντες) που αγόρασε ένα ποσοστό με το αρχείο μου. Νιώθω ότι με μια επόμενη κίνηση θα μπορούσα να βοηθήσω τον Βίντα οικονομικά, ελπίζω να το κάνω γιατί είναι η ομάδα που με έκανε γνωστό και είναι ο σύλλογος της ζωής μου. Παλιότερα, έμεινα ξύπνιος παρακολουθώντας τους αγώνες της Βίντα, αλλά στεναχωριόμουν από τα αποτελέσματα που είχαν, οπότε δεν ξέρω πώς παίζουν ή ποιοι παίκτες ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή».

Τι περιμένεις για τη νέα σεζόν στην Ελλάδα;

«Πάω απόλυτα προσηλωμένος. Αν η περασμένη σεζόν ήταν καλή, θα τα πάω καλύτερα, θα πετύχω τα ίδια ή περισσότερα γκολ. Δεν μου αρέσει να μιλάω για το μέλλον, γιατί μόνο ο Θεός ξέρει. Μου αρέσει να δουλεύω μέρα με τη μέρα και σιγά-σιγά γίνονται πράγματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x