Stoiximan Super League

Θρίαμβος στο Αγρίνιο με «τεσσάρα» για τον Άρη και τώρα… τελικός με ΑΕΚ!

Πραγματοποιώντας μια πολύ καλή εμφάνιση παρά το εκτεταμένο ροτέισον του Άκη Μάντζιου, ο Άρης πέρασε με το εντυπωσιακό 4-0 από την έδρα του Παναιτωλικού, λίγο πριν τον «τελικό» με την ΑΕΚ στο Κύπελλο!

Θρίαμβος για τον ανανεωμένο Άρη στο Αγρίνιο!

Παρά το γεγονός πως ο Άκης Μάντζιος προέβη σε εκτεταμένο ροτέισον, δίνοντας μεταξύ άλλων φανέλα βασικού στους νεοφερμένους, Φετφατζίδη και Ρόουζ, οι Θεσσαλονικείς έφυγαν με μεγάλο διπλό από την έδρα του Παναιτωλικού, επικρατώντας με το εντυπωσιακό 4-0 για τη 18η αγωνιστική της Stoiximan Super League!

Το σκορ για τους «κίτρινους» άνοιξε ο Τζούρασεκ στο 19', για να έρθουν στην επανάληψη οι Σουλεϊμάνοφ (78'), Σαβέριο (90') και Σαμόρα (90+6') να διαμορφώσουν το τελικό σκορ, παιχνίδι στο οποίο πάτησε χορτάρι για πρώτη φορά μετά από έναν χρόνο και τον σοβαρό τραυματισμό του ο Μάνου Γκαρθία!

Με το αποτέλεσμα αυτό, ο Άρης έφτασε τους 30 βαθμούς - στο -2 από τον 4ο Ολυμπιακό -, πηγαίνοντας έτσι με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ την ερχόμενη Τετάρτη (17/01) στο «Κλ. Βικελίδης»!

Όσον αφορά τον Παναιτωλικό, έμεινε στην 11η θέση και τους 14 βαθμούς, γνωρίζοντας την πρώτη εντός έδρας ήττα του μετά από μια σειρά τριών αγώνων (2-1-0).

Στο μυαλό του κόουτς:
Ο Γιάννης Πετράκης παρέταξε τον Παναιτωλικό με σύστημα 3-5-2. Κάτω από την εστία βρέθηκε ο Καπίνο, με τους Μαλής, Ντουάρτε και Μλάντεν στην τριάδα της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τορεχόν, Πέρεζ, Φ. Ντουάρτε, Λιάβας και Χατζηθεοδωρίδης, με τον Σενγκέλια να κινείται ως κρυφός σέντερ φορ, πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καρέλη.

Από την άλλη, ο Άκης Μάντζιος διατήρησε το 4-2-3-1, προχωρώντας σε πολλές αλλαγές, ελέω των απουσιών, αλλά και του επερχόμενου σημαντικού αγώνα με την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Στο τέρμα ξεκίνησε ο Χουτεσιώτης, με τους Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς και Φεράρι να αποτελούν την τετράδα της άμυνας. Στις θέσεις των χαφ ξεκίνησαν οι Ντουκουρέ και Τζούρασεκ, με τους Φετφατζίδη και Παναγίδη να αγωνίζονται στις πτέρυγες και τον Μενέντες σε ρόλο δεκαριού, πίσω από τον Ζαμόρα.

Το ματς:


Παρά το γεγονός πως και οι δύο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικός από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης. Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήρθε μόλις στο 5ο λεπτό, με τον Παναιτωλικό να απειλεί με την ενέργεια του Πέρεθ να σταματάει σε σώματα αντιπάλων, και το σουτ του Χατζηθεοδωρίδη στην εξέλιξη της φάσης να περνάει άουτ.

Στο 11’, ήταν η σειρά του Άρη να απειλήσει για πρώτη φορά στον αγώνα, με τους Θεσσαλονικείς μάλιστα να «αγγίζουν» το γκολ. Συγκεκριμένα, οι φιλοξενούμενοι έχασαν μεγάλη διπλή ευκαιρία, αρχικά με το σουτ του Παναγίδη μέσα από την περιοχή να κοντράρει στα σώματα, και εν συνεχεία, με την μπάλα να στρώνεται στον Ρόουζ, ο Μπρούνο Ντουάτρε έδιωξε πάνω στην γραμμή τον «κεραυνό» του 31χρονου στόπερ. Πέντε λεπτά αργότερα, οι γηπεδούχοι σπατάλησαν τη μεγαλύτερη στιγμή τους στο πρώτο ημίχρονο, όταν μετά από γύρισμα του Λιάβα από τα δεξιά, ο Τορεχόν, με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα πάνω από την αντίπαλη εστία.

Ο Άρης, που είχε τον έλεγχο του ρυθμού σε αυτό το πρώτο διάστημα του αγώνα, μετουσίωσε την υπεροχή του στο 19ο λεπτό. Συγκεκριμένα, μετά από κλέψιμο στον χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Τζούρασεκ κουβάλησε ανενόχλητος πολλά μέτρα την μπάλα, στέλνοντάς την στα δίχτυα με συρτό σουτ με το μυτάκι έξω από την περιοχή!



Οι «κίτρινοι» συνέχισαν να παίζουν σε υψηλό τέμπο, φτάνοντας κοντά και σε ένα δεύτερο γκολ στο 24’, με τη μεγάλη διπλή ευκαιρία των Μενέντες και Φετφατζίδη, τα σουτ των οποίων έβγαλαν δύσκολα ο Καπίνο και η άμυνα των γηπεδούχων. Δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο, λίγο έλειψε ο Παναιτωλικός να φέρει το ματς στα ίσα με τη βοήθεια της τύχης, όταν ο Φατόρε με προβολή, άλλαξε την πορεία της μπάλας, και ο Χουτεσιώτης χρειάστηκε να κάνει μια μεγάλη επέμβαση πάνω στην γραμμή!



Από το μισάωρο και μετά, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τα «καναρίνια» να κερδίζουν κάποια μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό είχε ως συνέπεια η ομάδα του Γιάννη Πετράκη να δημιουργήσει δύο επικίνδυνες στιγμές μπροστά από την αντίπαλη εστία μέχρι το ημίχρονο, αρχικώς, με το ωραίο πλασέ του Χατζηθεοδωρίδη στο 31’ και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Χουτεσιώτη να βγάζει πολύ δύσκολα το διαγώνιο σουτ του Σενγκέλια.



Διαφορετικό ήταν το σκηνικό του αγώνα στο δεύτερο 45λεπτο, εκεί όπου ο ρυθμός και η ταχύτητα του ματς έπεσε αρκετά. Ο Παναιτωλικός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι, θέλοντας να πάρει να επιβάλει τον ρυθμό του και να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης που θα τον ξαναέβαζε στην διεκδίκηση της νίκης. Ωστόσο, παρά το γεγονός πως είχε μια μικρή υπεροχή, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την αντίπαλη εστία.

Ουσιαστικά, η πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 53', με τους γηπεδούχους να απειλούν με το βολέ του Φρεντ Ντουάρτε έξω από την περιοχή να περνάει λίγο πάνω από την εστία του Χουτεσιώτη. Μετά τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο Άρης ανέβασε στροφές, ελέω και των αλλαγών του Άκη Μάντζιου στην ενδεκάδα, ισορροπώντας έτσι το ματς. Στο 65', ήρθε η πρώτη στιγμή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο μέρος, με τον Καπίνο να βγάζει το τετ-α-τετ του Σουλεϊμάνοφ, έπειτα από την πανέξυπνη κάθετη πάσα του Νταρίντα.

Έχοντας πιο φρέσκα πόδια στο μεσοεπιθετικό του παιχνίδι, ο Άρης έβγαινε όλο και πιο συχνά στην επίθεση και στο αντίπαλο 1/3 του γηπέδου. Στο 70', οι Θεσσαλονικείς απείλησαν με το μακρινό σουτ του Μενέντεζ, ενώ, τρία λεπτά αργότερα, το πλασέ του Σαβέριο από τα αριστερά έβγαλε σωτήρια σε κόρνερ ο Μάλης. Δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση του κόρνερ, ο Άρης «άγγιξε» το 2-0 με τη γυριστή κεφαλιά του Ρόουζ να βγάζει με τρομερή επέμβαση στην αριστερή του γωνία ο Καπίνο!

Τελικώς, η ομάδα του Άκη Μάντζιου εξαργύρωσε το πολύ καλό και επιθετικό της διάστημα στο 78', κάνοντας το 2-0 και παίρνοντας «αέρα» δύο τερμάτων με κοντινό τελείωμα του Σουλεϊμάνοφ, έπειτα από το ωραίο παράλληλο γύρισμα του Φεράρι από τα δεξιά!



Ο Παναιτωλικός, που είχε «σιγήσει» για αρκετή ώρα, έφτασε κοντά στο 2-1 στο 89', με τον Σενγκέλια να στέκεται άτυχος, αφού από πλεονεκτική θέση, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι με ένα δυνατό σουτ από κοντά. Δευτερόλεπτα αργότερα, ο Άρης βρήκε το τρίτο του τέρμα στην βραδιά, με τον Κίκε Σαβέριο να πιάνει ένα εξαιρετικό σουτ από τα όρια της μεγάλης περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι γωνιά του Καπίνο για το 3-0 στο 90'!

Το «κερασάκι» στην τούρτα έβαλε ο Σαμόρα στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον 21χρονο επιθετικό από την Κόστα Ρίκα να κινείται πανέξυπνα στην πλάτη της άμυνας και να νικά τον αντίπαλο κίπερ σε τετ-α-τετ με δυνατό σουτ.



MVP: Σαμόρα και Σουλεϊμάνοφ διεκδικούν το βραβείο του MVP. Ο πρώτος βοήθησε καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ ο δεύτερος, μπήκε στο 56' και είχε ένα γκολ και μία ασίστ.

Η σφυρίχτρα: Αρκετά καλή η διαιτησία του ρέφερι Τσιμεντερίδη, δεν είχε και πολλές δύσκολες φάσεις το ματς.

Οι ενδεκάδες του αγώνα:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μ. Ντουάρτε, Μάλης, Μλάντεν, Λιάβας (71' Μαυρίας), Χατζηθεοδωρίδης (71' Ντίαζ), Πέρεζ (77' Τσιγγάρας), Φ. Ντουάρτε (64' Χουάνπι), Τορεχόν, Σενγκέλια, Καρέλης (64' Πέδρο).
Άρης (Άκης Μάντζιος): Χουτεσιώτης, Φατόρε, Ρόουζ, Μπράμπετς, Φεράρι, Ντουκουρέ (56' Μοντόγια), Τζούρασεκ (56' Σουλεϊμάνοφ), Παναγίδης (68' Σαβέριο), Φετφατζίδης (46' Νταρίντα), Μενέντες (80' Μάνου Γκαρθία), Σαμόρα.


Διαιτητής: Τσιμεντερίδης
Βοηθοί: Βεργέτης, Στεφανής
Τέταρτος: Πουλικίδης
VAR: Παπαπέτρου
AVAR: Νικολακάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x