Stoiximan Super League

«Καθάρισε» Παναιτωλικό και παραμονή ο Ατρόμητος!

Σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι γεμάτο γκολ και φάσεις, ο Ατρόμητος πήρε σπουδαίο «διπλό» κόντρα στον Παναιτωλικό (2-3), ξέφυγε με +9 από τη Λαμία και αγκαλιάζει για τα καλά την παραμονή!

Με μια τρομερή εμφάνιση που έδειξε πόσο ήθελε το ματς, ο εξαιρετικός Ατρόμητος πανηγύρισε σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Αγρίνιο (3-2) απέναντι στον μαχητικό Παναιτωλικό για την 3η αγωνιστική των play out και είναι μια ανάσα από το να κλειδώσει και μαθηματικά την παραμονή του στην κατηγορία!

Μετά και από αυτό το αποτέλεσμα, οι γηπεδούχοι έμειναν στους 32 βαθμούς με τρεις σερί ήττες, ενώ οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 30 και ξέφυγαν στο +9 από τη Λαμία και την θέση που οδηγεί στα μπαράζ υποβιβασμού!

Στο μυαλό των κόουτς:

Ο Γιάννης Αναστασίου παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1 και τον Ανέστη στην εστία. Λούι, Βργκοτς, Αντούνες και Κορνέλιους από τα δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα, με δύο μπροστά τους τους Μάρτσενσον και Φλόρες. Ο Ντίας ήταν σε ρόλο δεκαριού, στα εξτρέμ οι Ντουάρτε και Νταγκό, με τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κρις Κόλμαν επέλεξε το 4-3-3 με τον Γιαννιώτη πάντα κάτω από τα δοκάρια. Οι Κιβρακίδης, Στρούγγης, Μαυρομμάτης και Καστεγιάνο τετράδα στην άμυνα, από τα δεξιά προς τα αριστερά. Οι Χαρίσης, Έρλινγκμαρκ και Σάλομον βρέθηκαν στον χώρο του κέντρου. Στα εξτρέμ ήταν οι Μουνίθ και Κλωναρίδης, ενώ μοναδικός προωθημένος ο Κουλούρης.

Το ματς

Πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό στο ματς, ο Κουλούρης έκανε όμορφη προσπάθεια από τα αριστερά, απέφυγε δύο αμυντικούς του Παναιτωλικού και έστρωσε διαγώνια στο ύψος της περιοχής στον Έρλινγκμαρκ, ο οποίος με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Στο 6’, ο Μουνίθ «έπιασε» ένα δυνατό σουτ με τον Ανέστη να διώχνει ενστικτωδώς με γροθιές, δύο φορές μάλιστα. Ο Παναιτωλικός δυσκολευόταν να αναπτυχθεί ωστόσο στην πρώτη του προσπάθεια, τα κατάφερε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα «σπάει» στο δεύτερο δοκάρι όπου ο Ντίας την σπρώχνει στην εστία (19’). Ο επόπτης μπορεί αρχικά να σήκωσε τη σημαία του, όμως μετά από αρκετή κουβέντα με το VAR, o Καραντώνης αποφάσισε να το μετρήσει (22’) για το 1-1!





Ο ρυθμός δεν έλεγε να πέσει με τίποτα στο Αγρίνιο, αφού στο 28’ η μπάλα έφτασε στα πόδια του Μουνίθ, ο οποίος με τη σειρά του εξαπέλυσε έναν αριστερό φαλτσαριστό κεραυνό 10 μέτρα έξω από την περιοχή, αφήνοντας άγαλμα τον Ανέστη για το 1-2! Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν για την ισοφάριση και χαμογέλασαν ξανά! Σε μια φάση καρμπόν με το πρώτο γκολ, η μπάλα με κεφαλιά μετά το κόρνερ και ο Ντίας σκόραρε ξανά από το δεύτερο δοκάρι, αυτή τη φορά χωρίς να υπάρχει κάτι για το 2-2! Μάλιστα η ομάδα του Αναστασίου θα μπορούσε να πάρει και προβάδισμα πριν το πρώτο ημίχρονο, όμως σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις (38’, 40’), ο Νταγκό έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα ψηλά.





Ο Ατρόμητος μπήκε δυναμικά στο δεύτερο και στο 47’, ο Χαρίσης έκλεψε τη μπάλα στο κέντρο, μπήκε ταχύτατα στην περιοχή αλλά από την πίεση των αμυντικών δεν μπόρεσε να βρει στόχο. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Μαυρομμάτης έκανε μια κεφαλιά-πάσα στον Στρούγγη, όμως αυτός από πλεονεκτική θέση την έστειλε με πλασέ στο αέρα πάνω από τα δοκάρια του Ανέστη. Στο 54’ η κεφαλιά του Βέργου πέρασε ξυστά από την βάση του αριστερού δοκαριού του Γιαννιώτη και ένα λεπτό αργότερα, υπήρξε διακοπή λόγω αψιμαχίες των παικτών μετά από σκληρό μαρκάρισμα του Χαρίση στον Νταγκό.

Στο 72’ εμφανίστηκε ο καυτός Κουλούρης για να δώσει ξανά την λύση στους Περιστεριώτες. Ο Έλληνας επιθετικός πήρε τη μπάλα μετά από τακουνάκι του Χαρίση, μπήκε στην περιοχή από τη δεξιά γωνία και με έναν κεραυνό στο αριστερό παραθυράκι του Ανέστη έκανε το 2-3! Όπως ήταν λογικό οι πολλές αλλαγές έριξαν τον ρυθμό, όμως ο Μόρσεϊ δεν κατάφερε να σημαδέψει σωστά με την κεφαλιά του και το 2-3 παρέμεινε!




MVP: Ο Ευθύμης Κουλούρης ξανά δείχνει πόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής είναι και πόσο σημαντικός γίνεται για τον Ατρόμητο. Έχει κάνει πριν την ασίστ στον Έρλινγκμαρκ για το 1-0 τρομερή κούρσα, ενώ το γκολ του στο 2-3 είναι όλα τα λεφτά, με το τελείωμα άπιαστο!

Η «σφυρίχτρα»: Ο έδειξε κάρτες σε Έρλινγκμαρκ, Κορνέλιους, Χαρίση, Μουνίθ, Αντούνες, Γιαννιώτη, έχει δώσει ένα ανάποδο φάουλ στο 32’ και είναι τυχερός που το VAR «έσωσε» αυτόν και τον βοηθό στο 1-1 του Παναιτωλικού, γενικά μέτρια εμφάνιση.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνες (82΄Μόρσεϊ), Βργκοτς, Λούι, Φλόρες, Μάρτενσον (73΄Βαρόνε), Ντίας (73΄Μεντόσα), Νταγκό (73΄Μπαρμπόσα), Ντουάρτε (82΄Καρέλης), Βέργος.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κρις Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Καστεγιάνο, Μαυρομμάτης, Στρούγγης, Έρλινγκμαρκ, Χαρίσης, Σάλομον (79΄Ντένιτς), Κλωναρίδης (91΄Νταβιώτης), Μουνίθ (76΄Καρτάλης), Κουλούρης.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο κ. Καραντώνης (Ημαθίας), με βοηθούς τους κ.κ. Χριστάκογλου (Χαλκιδικής), Σάκκα (Θεσσαλίας) και τέταρτο τον κ. Ζαμπαλά (Ηπείρου). Στο VAR θα βρίσκονται οι κ.κ. Περέιρα (Πορτογαλία) και Ψαρρής (Ζακύνθου).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x