Stoiximan Super League

Νίκη-ανάσα για τον Παναιτωλικό, άφησε τον Βόλο στον πάτο!

Ο Παναιτωλικός βρήκε δύο γκολ από τους αμυντικούς του και έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα, παίρνοντας μία πολύ σημαντική νίκη κόντρα στον Βόλο (2-0), αφήνοντάς τον στην τελευταία θέση!

Έκαμψε την αντίσταση του Βόλου, πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη και έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο Παναιτωλικός (2-0)!

Το σύνολο του Γιάννη Πετράκη πέτυχε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με σκόρερ δύο αμυντικούς (Λιάβας, Μπ. Ντουάρτε) και πήρε το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα στη Stoiximan Super League, ενώ πανηγύρισε τρίποντο για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Φλεβάρη και μία αναμέτρηση κόντρα στον Ιωνικό.

Πλέον, οι Αγρινιώτες ανέβηκαν στους 6 βαθμούς και άφησαν στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα την ομάδα της Μαγνησίας, που έμεινε στους 2β. Πολύ καλή παρουσία από αρκετούς παίκτες των γηπεδούχων, με τους Χουάνπι, Τορεχόν και Σενγκέλια να ξεχωρίζουν.

Αναγκασμένος να βρει το κουμπί της... επανεκκίνησης ο Κώστας Μπράτσος, με τους Βολιώτες να πραγματοποιούν το χειρότερο ξεκίνημα της ιστορίας τους από τότε που προβιβάστηκαν στην κορυφαία κατηγορία.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 3-5-2 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Πετράκης, με τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, τους Μαλή, Μπ. Ντουάρτε, Μλάντεν στην άμυνα, τους Λιάβα, Χουάνπι, Πέρες, Μπαλντασάρα, Τορεχόν στη μεσαία γραμμή και τους Φρ. Ντουάρτε, Βοΐλη στην επίθεση.

Με 4-3-3 κατέβασε τον Βόλο ο Κώστας Μπράτσος, με τον Παπαδόπουλο στην εστία, τους Άλχο, Καλογερόπουλο, Τσοκάνη, Λούνα στην άμυνα, τους Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ, Κόμπα στο κέντρο και τους Κορνέ, Ντέλετιτς, Γκαρσία στην επίθεση.

Το ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με καλό ρυθμό, αλλά χωρίς να υπάρχει κάποια καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο 20λεπτό. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ο Βόλος είχε μια πάρα πολύ καλή στιγμή για να πάρει προβάδισμα στο σκορ. Ο Κορνέ μοίρασε στον Τρουιγέ εκτός περιοχής, ο οποίος έκανε ένα φανταστικό σουτ με πολλά φάλτσα, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καπίνο.



Η επόμενη καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 38’ για τους γηπεδούχους. Ο Πέρες βρήκε αρκετό χώρο έξω από την περιοχή του Βόλου και προτίμησε να σουτάρει, με τον Παπαδόπουλο να έχει καλή θέση και να μπλοκάρει σταθερά.

Και εκεί που όλα έδειχναν πως οι δύο ομάδες θα πάνε στην ανάπαυλα στην ισοπαλία, ο Παναιτωλικός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Μετά από γέμισμα του Μλάντεν, ο Λούνα δεν συνεννοήθηκε σωστά με τον Παπαδόπουλο, με την μπάλα να βρίσκει στην πλάτη του μπακ του Βόλου και να στρώνεται στον Λιάβα, που με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0 για τους Αγρινιώτες!



Η πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο μέρος, άνηκε στον Παναιτωλικό. Στο 50’, η μπάλα στρώθηκε στον Χουάνπι, ο οποίος σούταρε εν κινήσει, με την προσπάθειά του να καταλήγει λίγο δίπλα από το δοκάρι. Δύο λεπτά αργότερα, ο Φρ. Ντουάρτε βρήκε χώρο εκτός περιοχής και έκανε το σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Παπαδόπουλο, που έδειχνε να μην έχει καλή θέση.

Στο 64’, οι Αγρινιώτες έχασαν ακόμη μία καλή ευκαιρία. Μετά από ακόμη μία εξαιρετική σέντρα για τον Τορεχόν, ο Λιάβας έστρωσε με το κεφάλι στον Χουάνπι, ο οποίος από καλή θέση δεν κατάφερε να βρει εστία με νέα κεφαλιά.

Δέκα λεπτά αργότερα, ο Παναιτωλικός απείλησε ξανά, αλλά χωρίς να καταφέρει να πετύχει δεύτερο τέρμα. Μετά από ωραία κίνηση από δεξιά και σουτ εκτός περιοχής του Σενγκέλια, ο Παπαδόπουλος έβαλε σωστά τα χέρια του και απομάκρυνε με δυσκολία.

Στο 79’, οι γηπεδούχοι έχασαν ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Σενγκέλια βρήκε με υπέροχη μπαλιά τον Χουάνπι στην περιοχή, εκείνος προσπάθησε να νικήσει με τακουνάκι τον Παπαδόπουλο, με τον γκολκίπερ του Βόλου να τον νικά, όπως και τον Χατζηθεοδωρίδη στη συνέχεια.

Ωστόσο, στην αμέσως επόμενη φάση, καταφέραν να πετύχουν το 2-0 και να κλειδώσουν τη νίκη. Μετά από όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Χουάνπι, ο Μπ. Ντουάρτε νίκησε τον Καλογερόπουλο στον αέρα και με κοντινή κεφαλιά, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα!



Η τελευταία καλή στιγμή, άνηκε και πάλι στον Παναιτωλικό, χωρίς, όμως, να καταφέρνει να κάνει τρία τα τέρματά του. Στο 89', ο Σενγκέλια (που ήταν πολύ κινητικός από τη στιγμή που πέρασε στο ματς) έφυγε στην αντεπίθεση και μοίρασε την κατάλληλη στιγμή στον Χουάνπι, ο οποίος «έσκαψε» την μπάλα πάνω από τον Παπαδόπουλο, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

MVP: Πολύ καλή εμφάνιση από πολλούς παίκτες του Παναιτωλικού, αλλά το βραβείο θα πάει στον Χουάνπι. Εξαιρετική η παρουσία του Βενεζουελάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο που του έλειψε ήταν το γκολ.

Η σφυρίχτρα: Ο Παπαπέτρου έκανε σωστή διαχείριση των καρτών, ενώ αυτός και οι βοηθοί του άφησαν το παιχνίδι, όταν ήταν δυνατό, προκειμένου να μην υπάρχουν πολλές παύσεις. Ο Βόλος διαμαρτύρεται για πέναλτι στις καθυστερήσεις, με διαιτητή και VAR να έχουν διαφορετική άποψη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Πετράκης): Καπίνο, Μαλής, Μ. Ντουάρτε, Μλάντεν, Σίλβα, Λιάβας, Πέρες (90' Νικολάου), Μπαλντασάρα (70' Χατζηθεοδωρίδης), Χουάνπι (90' Τσιγγάρας), Βοΐλης (78' Ζοάο Πέδρο), Φρ. Ντουάρτε (70' Σενγκέλια).

Βόλος (Κώστας Μπράτσος): Παπαδόπουλος, Άλχο, Καλογερόπουλος, Τσοκάνης, Λούνα (78' Μπερτόγλιο), Γκλάβτσιτς, Τρουιγιέ (69' Μαχαίρας), Κόμπα, Κορνέτ (54' Μπαριέντος), Ντέλετιτς (69' Ενγκίν), Γκαρσία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x