Stoiximan Super League

Έμεινε στην ισοπαλία με τον Παναιτωλικό και έπεσε τελευταία η Λαμία!

Η υπέροχη εκτέλεση φάουλ του Ντε Βινσέντι έδωσε στη Λαμία τον βαθμό κόντρα στον Παναιτωλικό (1-1), αλλά αυτό δεν αρκούσε και οι Φθιωτοί πάνε στa play out στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα!

Δεν κατάφερε να φύγει με το τρίποντο από την έδρα του Παναιτωλικού και πηγαίνει ως ουραγός στη μάχη της παραμονής η Λαμία (1-1)!

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου δεν μπόρεσε να πετύχει και δεύτερο τέρμα, έπειτα από την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Βινσέντι στο 71' για το 1-1 και με τους Λεβαδειακό και Ιωνικό να παίρνουν τη νίκη, πλέον ισοβαθμεί με τους Βοιωτούς στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, με 17 πόντους. Είχε ανοίξει το σκορ στο 51' για τους Αγρινιώτες ο Καρέλης, οι οποίοι έχασαν ευκαιρίες, τόσο για να κλειδώσουν τη νίκη, όσο και για να πάρουν εκ νέου προβάδισμα.

Πολύ καλός ρυθμός και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, με τη Λαμία να έχει τις πιο σημαντικές ευκαιρίες να προηγηθεί, χωρίς, ωστόσο, να το καταφέρνει.

Ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια με 29 βαθμούς βαθμούς και στην 7η θέση, παρέα με τον Ατρόμητο η ομάδα του Αγρινίου.

Στο μυαλό των κόουτς:

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του ο Γιάννης Αναστασίου, με τον Γκρατερόλ στο τέρμα, τους Αποστολάλη, Λάρσον, Μαλή, Χουχούμη στην άμυνα, τους Ντίας και Μλάντεν στον άξονα και τους Σενγκέλια, Χουάνπι και Ντουάρτε πίσω από τον προωθημένο Καρέλη.

Με 4-4-1-1 κατέβασε τη Λαμία ο Λεωνίδας Βόκολος, με τον Γκαραβέλη κάτω από τα δοκάρια, τους Σιμόν, Παπαδόπουλο, Τζανετόπουλος και Αμπάντα στην άμυνα, τους Μαρτίνεθ, Στάνκο, Νούνιες, Ασκόφσκι στη μεσαία γραμμή, τον Τσιλόυλη στο «10» και στην κορυφή τον Βέργο.

Το ματς

Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και απείλησε στο 6ο λεπτό. Ο Βέργος βρήκε χώρο έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και σουτάρε με το αριστερό, αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω από την εστία του Γκρατερόλ. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σενγκέλια εκτέλεσε ένα φάουλ από καλή θέση, με την μπάλα να περνά λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γκαραβέλη.

Στο 14’, μετά από σέντρα του Ντουάρτε, ο Καρέλης δεν μπόρεσε να κάνει την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Τζανετόπουλου και κατευθύνθηκε προς την εστία, αλλά ο Γκαραβέλης απομάκρυνε ενστικτωδώς.

Στο 26’, η Λαμία απείλησε και πάλι. Από την εκτέλεση φάουλ, ο Κυριάκος Παπαδόπουλος πήδηξε ανενόχλητος και πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι του Γκρατερόλ.

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος, άνηκε στους φιλοξενούμενους. Η μπάλα στρώθηκε στον Σιμόν εκτός περιοχής, μετά από απομάκρυνση των παικτών του Παναιτωλικού και έπιασε ένα φοβερό σουτ εν κινήσει, αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκρατερόλ. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στην ανάπαυλα, χωρίς να υπάρχει σκορ.

Στο 51’, ο Παναιτωλικός κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Χουχούμης έκανε την κούρσα και τη σέντρα από τα αριστερά, ο Γκαραβέλης έδειχνε να ελέγχει, άλλα έχασε την μπάλα από τα χέρια του και ο Καρέλης που καραδοκούσε σκόραρε με κεφαλιά στην ανυπεράσπιστη εστία για το 1-0!



Στα επόμενα λεπτά, ο ρυθμός έπεσε αισθητά. Στο 71’, όμως, τα δεδομένα άλλαξαν, με τη Λαμία να βρίσκει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ντε Βινσέντι εκτέλεσε εξαιρετικά ένα φάουλ έξω από την περιοχή των Αγρινιωτών και έστειλε την μπάλα στο αριστερό «παραθυράκι» του Γκρατερόλ για το 1-1!



Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ξαναπάρουν κεφάλι στο σκορ, χωρίς επιτυχία, με τη Λαμία να προσπαθεί να κρατήσει την ισοπαλία και να μην πιέζει για δεύτερο τέρμα. Έτσι, το 1-1 ήταν και το τελικό σκορ, το οποίο βρίσκει τους Φθιωτούς στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

MVP: Ο Ντε Βινσέντι πέτυχε ένα εξαιρετικό τέρμα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και έδωσε έναν πολύ σημαντικό βαθμό στην ομάδα του, η οποία έδειχνε να μην μπορεί να σκοράρει με διαφορετικό τρόπο. Αδιαμφησβήτητα, ο τίτλος του MVP του ανήκει.

Η σφυρίχτρα: Ο Γκορτσίλας δεν είχε δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί. Άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί και έκανε σωστή χρήση των καρτών. Είχε θετική παρουσία και πέρασε απαρατήρητος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Γκρατερόλ, Αποστολάκης, Μαλής, Λάρσον, Χουχούμης, Μλάντεν, Ντίας (80' Μπουζούκης), Ντουάρτε(80' Μόρσεϊ), Σενγκέλια (86' Πέδρο), Χουάνπι (61' Κολοβός), Καρέλης.

Λαμία(Λεωνίδας Βόκολος): Γκαραβέλης, Σιμόν, Παπαδόπουλος, Τζανετόπουλος, Αμπαντά, Στάνκο, Νούνιες (86' Καραμάνος), Ασκόφσκι, Μαρτίνεθ (66' Μπεχαράνο), Τσιλούλης (86' Μεντίνα), Βέργος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x