Stoiximan Super League

Έβγαλε σοβαρότητα ο Ολυμπιακός και πέρασε… αέρα από το Αγρίνιο!

Στο καλύτερό του ματς αμυντικά και με τους Μπιέλ, Βαλμπουενά να «ξεκλειδώνουν» με πλασεδάρες τον Παναιτωλικό, ο σοβαρός Ολυμπιακός πέρασε με χαρακτηριστική άνεση από το Αγρίνιο (0-2).

Έβγαλε σοβαρότητα και επέστρεψε στις νίκες ο Ολυμπιακός! Στο καλύτερό τους ματς ανασταλτικά (σσ. δεν δέχτηκαν φάση), οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν με σχετική ευκολία από το Αγρίνιο επικρατώντας 2-0 του Παναιτωλικού.

Το τρομερό πλασέ του Μπιέλ άνοιξε τον δρόμο στον Ολυμπιακό (50’), με τον Βαλμπουενά με υπέροχη εκτέλεση να «κλειδώνει» τη νίκη για την ομάδα του. Σοβαρή σε όλο το ματς η ομάδα του Μίτσελ, που στο πρώτο μέρος δεν έκανε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση αλλά τουλάχιστον δεν δέχτηκε και φάσεις.

Ακίνδυνος για δεύτερο σερί ματς, όπως και με τον Αστέρα Τρίπολης την περασμένη εβδομάδα, ο απογοητευτικός Παναιτωλικός που δεν έχει δεύτερο φορ και πληρώνει την χαζομάρα του Καρέλη.

Αποχώρησε τραυματίας ο Σωκράτης, επέστρεψε ο Φορτούνης που μπήκε αλλαγή στο φινάλε, ενώ έκανε ντεμπούτο στην Super League με τους Πειραιώτες ο Πασχαλάκης! Στους 17 βαθμούς ο Ολυμπιακός πλέον, στους 11 παρέμεινε ο Παναιτωλικός.

Στο μυαλό του κόουτς

Με 4-2-3-1 παρέταξε τον Παναιτωλικό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο Στεργιάκης στην εστία και οι Αποστολάκης, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης στην άμυνα. Μλάντεν, Μάρτενσον στα χαφ και οι Ντίας, Σενγκέλια, Μόρσεϊ στη μεσοεπιθετική τριάδα. Ο Κολοβός ήταν σε ρόλο επιθετικού.

Ίδια διάταξη και για τον Ολυμπιακό από τον Μίτσελ. Ο Πασχαλάκης στο τέρμα, με τους Άβιλα, Παπασταθόπουλο, Ντόι, Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Εμβιλά, Χουάνγκ οι δύο χαφ, με τους Μπιέλ, Μασούρα, Χάμες να εναλλάσσονται στη μεσοεπιθετική τριπλέτα. Ο Μπακαμπού ήταν ο μοναδικός προωθημένος.

Το ματς

Μπάλα και χώρο στον Παναιτωλικό έδωσε ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του αγώνα, θέλοντας να προσπαθήσει να τον «ανοίξει». Για δεύτερο σερί ματς οι Αγρινιώτες ήταν οργανωμένοι, με πολύ μικρές αποστάσεις στις γραμμές τους και μηδαμινά ρίσκα, προσπαθώντας την ίδια ώρα με την ταχύτατη μεσοεπιθετική τους γραμμή να χτυπήσει στην κόντρα όπως με τον Μόρσεϊ. Μετά το πέρας του τετάρτου, η ομάδα του Μίτσελ άρχισε να ανεβαίνει στο γήπεδο και να φωνάζει, μάλλον δικαιολογημένα, για πέναλτι στο 19’ όταν ο Σενγκέλια πρώτα βρήκε με το πόδι τον Ρέμπτσουκ εκτός περιοχής αλλά στα… καπάκια τον τράβηξε μέσα σε αυτή. Παρόλα αυτά, διαιτητής και VAR έδειξαν να συνεχιστεί το ματς.





Ο Χάμες ήταν ξανά κεφάτος, προσπαθούσε να φτιάξει τους συμπαίκτες του αλλά την ίδια ώρα τους έβλεπε να τα… χάνουν. Ο Σωκράτης είχε δύο καλές στιγμές, χωρίς όμως να καταφέρει να κουνήσει δίχτυα, με τον Μπιέλ να σπαταλά την τελευταία μεγάλη φάση του πρώτου μέρους για τους Πειραιώτες. Ήταν το 43ο λεπτό με τη σέντρα του Μασούρα να είναι ακριβείας για τον Ισπανό, ο οποίος έκανε… τσαφ από τη μικρή περιοχή!



Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τον Ολυμπιακό, με τον Μπιέλ να διώχνει από νωρίς το άγχος και να ξεκλειδώνει τον αντίπαλο. Χάμες-Μπακαμπού συνδυάστηκαν, η μπάλα έφτασε στον Ισπανό ο οποίος από πολύ δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή έπιασε απίθανο πλασέ, με την μπάλα να καταλήγει στο απέναντι δίχτυ για το 1-0. Πέντε λεπτά μετά ο Μασούρας βρήκε διχτυα αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε σωστά καθώς ήταν εκτεθειμένος, με τους δύο προπονητές να μπαίνουν στη συνέχεια στην εξίσωση και να προσπαθούν να βοηθήσουν από τον πάγκο.



Ο Ολυμπιακός συνέχιζε να ελέγχει το παιχνίδι, ενώ κρατούσε τον Παναιτωλικό μακριά από την εστία του Πασχαλάκη που ήταν… παρατηρητής. Για να έρθει στο 82ο λεπτό ο Βαλμπουενά να πάρει την πάσα του Χάμες, κάνοντας πρώτα την ενέργεια και μετά το υπέροχο τελείωμα για να γράψει το 2-0, «κλειδώνοντας» το τρίποντο για τους Πειραιώτες.




MVP: Ο Μπιέλ ήταν από τους πιο ορεξάτους, παρέα με τον Χάμες, ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και αυτός που άνοιξε τον δρόμο στην ομάδα του για τη νίκη. Υπέροχο πλασέ, δείγμα της τεράστιας ποιότητάς του, με τον Ισπανό να παίρνει το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή.

Η σφυρίχτρα: Ο Γκάμαρης, αλλά και ο Παπαπέτρου στο VAR, ελέγχονται για τη φάση του 19ου λεπτού όπου ο Ρέαμπτσουκ δέχεται πρώτα κλωτσιά εκτός περιοχής και στα… καπάκια ο Σενγκέλια τον τραβάει μέσα στην περιοχή. Φαίνεται να υπάρχει πέναλτι αλλά δεν δόθηκε.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεργιάκης, Αποστολάκης (67’ Λιάβας), Κορνέλιους, Μλάντεν (83’ Φλόρες), Χουχούμης, Λάρσον, Μάρτενσον, Χόρχε Ντίας (67’ Ντουάρτε), Κολοβός, Μόρσεϊ (75’ Ζοάο Πέδρο), Σενγκέλια (83’ Χατζηθεοδωρίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Άβιλα, Ντόι, Παπασταθόπουλος (72’ Σαμασέκου), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Ίνμπομ Χουάνγκ, Χάμες Ροντρίγκες (88’ Φορτούνης), Μπιέλ (88’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μασούρας (72’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (53’ Ελ Αραμπί).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x