Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η κίνηση-ματ του Μαρτίνς και το πέναλτι

Τα πέντε σημεία, τα οποία ξεχώρισε «ο προπονητής της εξέδρας» του sport-fm.gr από το Παναιτωλικός-Ολυμπιακός.

Ο Ολυμπιακός… ίδρωσε κόντρα στον Παναιτωλικό, ώστε να φτάσει στη νίκη με 2-1, κάνοντας το «5x5» εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα, με το οποίο παρέμεινε στην κορυφή της Super League.

Ο προπονητής της εξέδρας αναλύει τα σημεία του αγώνα
*Η έγκαιρη κίνηση στην… σκακιέρα. Ο Ολυμπιακός δεν είχε καλή εικόνα σε μεγάλο μέρος του αγώνα, αλλά ο Πέδρο Μαρτίνς δεν άφησε να φτάσει το παιχνίδι προς το τέλος, ώστε να επέμβει. Έκανε τριπλή αλλαγή στο 54’, βάζοντας Ελ Αραμπί αντί Λόπες, Βαλμπουενά αντί Καμαρά και Ανδρούτσο αντί Λαλά και ανταμείφθηκε. Κυρίως για τις δύο επιλογές του. Πήρε πολλά από τον Γάλλο, το νικητήριο γκολ μέσω πέναλτι -που κέρδισε ο πρώτος- από τον Μαροκινό, ο οποίος γέμισε την αντίπαλη περιοχή. Εκείνο το σημείο, μαζί με το πέναλτι ήταν τα κλειδιά της «ερυθρόλευκης» νίκης. Διότι άλλαξε εντελώς η εικόνα των Πειραιωτών επιθετικά, στριμώχνοντας τους γηπεδούχους μέχρι να γίνει το 1-2.

*Εκτέλεση από τα έντεκα βήματα. Η φάση η οποία κρίνει το παιχνίδι έγινε στα μέσα του δεύτερου μέρους. Ο Βαλμπουενά κέρδισε το πέναλτι από τον Μελίσσα και ο Ελ Αραμπί χάρισε τη νίκη στους Πειραιώτες. Σε εκείνο το διάστημα, ο Ολυμπιακός πολιορκούσε τον Παναιτωλικό, τον είχε κλείσει στην περιοχή και απειλούσε. Ίσως, αν δεν γινόταν το 1-2 εκεί, να έμπαινε λίγο μετά. Πάντως, αυτή η φάση λυτρώνει τους φιλοξενούμενους.

* Το έσωσε μέσω VAR ο Φωτιάς. Για να υποδειχθεί το πέναλτι, το οποίο έδωσε τη νίκη στον Ολυμπιακό, ο διαιτητής της αναμέτρησης χρειάστηκε να κάνει on field review. Θα μπορούσε (για να μην πούμε θα έπρεπε) να το είχε δει σε κανονική ροή. Όταν υπάρχει VAR σβήνουν τα λάθη τους οι διαιτητές, όταν δεν έχουν αυτό το σωσίβιο, εκτίθενται σε απλές φάσεις. Όπως συνέβη στο Κύπελλο.

* Το πάλεψε o Παναιτωλικός. Όπως κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, ο Παναιτωλικός έκανε καλή προσπάθεια. Το αποτέλεσμα δεν ήταν θετικό, αλλά το διεκδίκησε η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου, προσπαθώντας να παίξει και ποδόσφαιρο. Βεβαίως, από ένα σημείο και μετά θα πρέπει να μαζέψει και βαθμούς. Οι Αγρινιώτες έχουν πέντε ήττες και μια ισοπαλία στα έξι τελευταία παιχνίδια, αλλά οι καλές εντυπώσεις αρκούν μόνο σε τέτοια παιχνίδια.

*Δήλωσε «παρών» ο Λόπες. Ο Πορτογάλος είχε -έστω και για ένα ημίχρονο- καλή εικόνα, πραγματοποιώντας μακράν την καλύτερή του εμφάνιση στα ερυθρόλευκα. Είχε την ασίστ στο 0-1 για τον Τικίνιο και συμμετοχή στις περισσότερές τους φάσεις σε αυτό το διάστημα. Απέχει ακόμα πολύ από αυτό που είχαν στο μυαλό τους οι πρωταθλητές Ελλάδος όταν τον αποκτούσαν, πρέπει να γίνει πιο fit, αλλά ήταν ένα πρώτο βήμα από τον 26χρονο άσο, ο οποίος έχει φορέσει -μεταξύ άλλων- τις φανέλες των Μονακό, Λιλ και Σεβίλλης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x