Stoiximan Super League

Όλο και ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός

Δεύτερο δείγμα θετικό για τον Παναθηναϊκό! Το «τριφύλλι» συνέχισε να μοιράζει υποσχέσεις, καθώς ήταν βελτιωμένος σε σχέση με το φιλικό με τη Γουότφορντ και επικράτησε 1-0 της Αλ Ντουχαΐλ.

Όλο και ανεβαίνει ο Παναθηναϊκός! Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς συνέχισε να παρουσιάζει σταθερή βελτίωση στην απόδοσή του και μετά το ματς κόντρα στη Γουότφορντ, ήταν θετικός και κόντρα στην Αλ Ντουχαΐλ, συνδυάζοντας την εμφάνισή του και με νίκη 1-0.

Σκόρερ ήταν ο Αϊτόρ με πέναλτι στο 44’, παράβαση την οποία κέρδισε ο Παλάσιος χάρη στο πείσμα του σε μία σχεδόν… τελειωμένη φάση. Εξαιρετικές εντυπώσεις άφησε ο Γκάνεα στο πρώτο ημίχρονο που αγωνίστηκε.

Επόμενο φιλικό ματς για τους «πράσινους» την Κυριακή 17 Ιουλίου κόντρα στην Μπάγερ Λεβερκούζεν, εκεί που αναμένεται να κάνει το ανεπίσημο ντεμπούτο του ο Μάγκνουσον.



Πώς έπαιξε

Σε σχηματισμό 4-2-3-1 παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να επιλέγει τους Βαγιανίδη, Σένκφελντ, Πούγγουρα και Γκάνεα από τα δεξιά προς τα αριστερά, ενώ οι δύο χαφ ήταν οι Αλεξανδρόπουλος και Κουρμπέλης. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Φώτης Ιωαννίδης, έχοντας τον Καρλίτος από πίσω τους και τους Αϊτόρ, Παλάσιος στα άκρα.

Το ματς

Κυρίως από τα αριστερά άρχισε να αναπτύσσεται ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο, εκμεταλλευόμενος τις συνεχείς και σωστές προωθήσεις του Γκάνεα, που ολοκλήρωνε ιδανικά τις τελευταίες πάσες. Ωστόσο, όπως στη φάση του 4’ οι συμπαίκτες του δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα σε διπλό χρόνο με Παλάσιος και Ιωαννίδη.

Την ίδια στιγμή, αμυντικά υπήρχαν θέματα με τον πανύψηλο επιθετικό της Αλ Ντουχαΐλ, Ολούνγκα, αφού όχι μόνο τελείωνε τις φάσεις, αλλά δημιουργούσε και για τους υπόλοιπους συμπαίκτες του, αλλά ο Λοντίγκιν (6’) ήταν σταθερός, ενώ και τα τελειώματα δεν ήταν πάντα ιδανικά (19’).

Τις πάσες του Γκάνεα δεν μπόρεσαν να τις εκμεταλλευθούν ούτε ο Καρλίτος (29’), ούτε ο Αϊτόρ (34’), αλλά τελικά το γκολ ήρθε μέσω των δύο εξτρέμ των «πράσινων». Συγκεκριμένα, στο 43’ ο Παλάσιος «τσίμπησε» την μπάλα από τον αντίπαλό του και κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ισπανός, διαμορφώνοντας το 1-0.

Το δεύτερο μέρος δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική. Από τις πολλές αλλαγές, ο όποιος ρυθμός υπήρχε, εξαφανίστηκε κι αυτός, αλλά το θετικό για τον Παναθηναϊκό ήταν ότι διατηρούσε την τακτική του συνοχή και κυρίως δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα από μία ομάδα που έψαξε την ισοφάριση.

Μάλιστα, αν στο 80’ ο Καμπετσής έδειχνε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στα πόδια του, δεν ήταν απίθανο ο Παναθηναϊκός να διπλασιάσει τα τέρματά του και να κάνει το 2-0, χωρίς όμως να τα καταφέρει απέναντι από τον αντίπαλο γκολκίπερ.

H σύνθεση του Παναθηναϊκού:

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν (46’ Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης (46’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ (63’ Σιδεράς), Πούγγουρας (46’ Σάρλια), Γκάνεα (46’ Χουάνκαρ), Κουρμπέλης (46’ Ρούμπεν), Αλεξανδρόπουλος (63’ Φρόκου), Παλάσιος (63’ Κρυπαράκος), Καρλίτος (46’ Τσέριν), Αϊτόρ (63’ Σαρδέλης), Ιωαννίδης (63’ Καμπετσής).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x