Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Ο MVP Σένκεφελντ, ο Αϊτόρ και η έκπληξη του Μπούργος

Τα σημεία κλειδιά από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο Παναθηναϊκός με κορυφαίο τον σκόρερ Σένκεφελντ λύγισε τον αξιόμαχο Άρη, επικρατώντας 1-0 και έκανε βήμα για την Ευρώπη, αφού σκαρφάλωσε στην 3η θέση. Συνεχίζει τις υψηλές πτήσεις ο Αϊτόρ.

Τα σημεία-κλειδιά του προπονητή της εξέδρας
* Έκοβε και έραβε ο Σένκεφελντ, πάντα «παρών» ο Αϊτόρ: Βγήκε μπροστά ο Σένκεφελντ. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Ο Ολλανδός στόπερ χάρισε τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το γκολ του από ωραία κεφαλιά. Σε τέτοια παιχνίδια ψάχνεις και X-Factors, αφού οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά σε τέτοια παιχνίδια και το «τριφύλλι» τον βρήκε στο πρόσωπο του 30χρονου αμυντικού. Πέραν του γκολ έκανε μια χαρά τη δουλειά του σε ό,τι αφορά τα αμυντικά του καθήκοντα, αντιμετωπίζοντας για ένα ημίχρονο δύο φορ μαζί με τον Βέλεθ. Από εκεί και πέρα δεν γίνεται να μην σταθούμε στην παρουσία του Αϊτόρ. Ο Ισπανός συνεχίζει να κάνει εξαιρετικά playoffs. Σήμερα δεν σκόραρε, αλλά και πάλι ήταν καθοριστικός. Αφού σέρβιρε το γκολ στον Ολλανδό, έχοντας έως τώρα τρία γκολ και μια ασίστ σε έξι αναμετρήσεις στο μίνι πρωτάθλημα.



* Η έκπληξη του Μπούργος: Οι δύο ομάδες γνωρίζονται πολύ καλά και πώς να μην ισχύει κάτι τέτοιο… Είμαστε στον Μάιο, ενώ οι δύο ομάδες είχαν αναμετρηθεί τρεις φορές πριν την έναρξη του σημερινού αγώνα. Ο Μπούργος θέλησε να αιφνιδιάσει τον Γιοβάνοβιτς, αφήνοντας στην άκρη το 4-2-3-1, για να επιστρατέψει το 4-4-2. Αγωνιστικά, του βγήκε μέχρι ενός σημείου, αφού, οι «πράσινοι» ένιωσαν την επίθεση του Άρη, κυρίως στο ξεκίνημα. Ωστόσο, ο Παναθηναϊκός δεν άργησε να προσαρμοστεί σε αυτά τα δεδομένα και ο Αργεντινός τεχνικός (όπως και η ομάδα του) δεν εξαργύρωσε αυτήν την ιδέα που είχε.

* Δεν το «καθάρισε», αλλά δεν το πλήρωσε: Το αποτέλεσμα μετράει σε αυτές τις περιπτώσεις και ο Παναθηναϊκός πήρε μια σημαντική νίκη επί των «κιτρίνων». Τη σημαντικότερή του έως τώρα. Θα μπορούσε να τη σφραγίσει με πιο εύκολο τρόπο, έτσι όπως κύλησε η αναμέτρηση. Δεν το έκανε, επειδή δεν αξιοποίησε τις καλές ευκαιρίες του και κράτησε μέχρι το φινάλε στο παιχνίδι τον αξιόμαχο Άρη. Οι φιλοξενούμενοι πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν τη ζημιά, όμως στην τελική ευθεία, ο αγώνας κύλησε στα θέλω του «τριφυλλιού», που… έσβησε το παιχνίδι και πήρε το «τρίποντο».

*Πιο επικίνδυνος με δέκα: Ο Άρης είχε να ανέβει ένα… βουνό στο δεύτερο μέρος. Αφού πέραν του 1-0 στην πλάτη, έπρεπε να ανταπεξέλθει και με αριθμητικό μειονέκτημα για ολόκληρο το β’ ημίχρονο λόγω της αποβολής του Καμαρά στο 45ο λεπτό. Πάντως, σε αυτό το διάστημα παρουσιάστηκαν πιο δυνατοί οι φιλοξενούμενοι, δημιουργώντας πιο πολλές και πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες σε σχέση με το πρώτο. Ο Παναθηναϊκός ήταν απειλητικός, αλλά δέχθηκε και φάσεις πίσω. Η εξήγηση είναι σχετικά απλή. Οι «πράσινοι» επιδίωξαν να «καθαρίσουν» νωρίς το παιχνίδι, πατώντας πάνω στην αποβολή, πίεσαν ψηλά, έφτιαξαν φάσεις, αλλά άφησαν και κενά με αυτόν τον τρόπο και ο Άρης, ο οποίος πόνταρε ούτως ή άλλως αναγκαστικά στην κόντρα επίθεση, βρήκε φάσεις για το 1-1. Αφού και το «τριφύλλι» δεν τελείωνε το ματς. Σημαντική η συμβολή του Ιτούρμπε από το 31’ και μετά όταν μπήκε στον αγωνιστικό χώρο. Ίσως στην πιο μεστή εμφάνισή του με τον Άρη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x