Stoiximan Super League

Ο προπονητής της εξέδρας: Η απομόνωση του Παναθηναϊκού και η Italian job του Αστέρα

Τα σημεία-κλειδιά στο διπλό του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο, με τα μάτια του προπονητή της εξέδρας.

Ο κακός δαίμονας του Παναθηναϊκού χτύπησε πάλι! Ο ουσιαστικός Αστέρας Τρίπολης μπλόκαρε το «τριφύλλι» στη Λεωφόρο και απέδρασε με ιστορικό «διπλό» (0-1). Η πετυχημένη συνταγή του Ράσταβατς, ο άφαντος Καρλίτος, η απουσία του Βιγιαφάνιες και ο Σάντσες.

* Το αποτέλεσμα μετράει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις. Οι Αρκάδες έπαιξαν στη Λεωφόρο με πρωταρχικό στόχο να περιορίσουν τον Παναθηναϊκό και να μην ηττηθούν, αλλά έφυγαν εν τέλει με το διπλό. Το οποίο είναι και ιστορικό, καθώς δεν έχουν νικήσει ξανά το «τριφύλλι» εκτός έδρας. Ο Μίλαν Ράσταβατς ακολούθησε την πετυχημένη συνταγή, παίζοντας με σφιχτό σχήμα, έδειξε να μην κομπλάρει καθόλου με τον παθητικό του ρόλο σε μεγάλο διάστημα του αγώνα και «χτύπησε» σαν… κόμπρα. Σε σημείο στο οποίο, μάλιστα, είχε -αναμενόμενα- υποχωρήσει πολύ στο γήπεδο, παίζοντας με δέκα παίκτες. Από εκείνο το σημείο και μετά ήταν από «ατσάλι» και απειλήθηκε ακόμα πιο λίγο.

* Η απουσία-κλειδί, ο Παλάσιος και ο εξαφανισμένος Καρλίτος. Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε από τον Αστέρα, καθώς δεν μπόρεσε να κινηθεί στα δικά του στάνταρ μεσοεπιθετικά. Τουλάχιστον, σε σχέση με όσα ξέραμε μέχρι πρόσφατα για τα παιχνίδια της Λεωφόρου. Η απουσία (λόγω καρτών) του «ζεστού» Βιγιαφάνιες αποδείχθηκε καθοριστική. Ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο κέντρο και τη γραμμή κρούσης των «πράσινων» και σήμερα έλειψε. Ο Παλάσιος ήταν ο πιο δραστήριος συνολικά παίκτης του Παναθηναϊκού, με δεδομένη την αδυναμία του στην τελική προσπάθεια και η απόφαση του Γιοβάνοβιτς να τον βγάλει στο 76’ δεν του βγήκε.

Στη θέση του πέρασε ο Ιωαννίδης, δίχως να γίνει πιο επιθετικό το «τριφύλλι», αφού οι λύσεις για δημιουργία έγιναν ακόμα λιγότερες. Ο Αϊτόρ δεν είχε τόση διάρκεια στο παιχνίδι του, αλλά δημιούργησε ρήγματα. Το πρόβλημα ήταν ότι ούτε αυτός, όπως και ο Παλάσιος, μπόρεσαν να συνεργαστούν με τον Καρλίτος, ο οποίος ήταν εκτός αγώνα. Το στήριγμα που βρήκε ο Ισπανός (ο οποίος δεν έχει ρυθμό) με την είσοδο του 22χρονου επιθετικού δεν τον «έλυσε». Έδειχνε ακόμα πιο απομονωμένος, παρότι ο Αστέρας (που είχε γυρίσει ακόμα πιο πίσω εν τω μεταξύ) είχε παίκτη λιγότερο.

* Όταν πιο επικίνδυνος παίκτης σου είναι ο Σάντσες. Ο Παναθηναϊκός βραχυκύκλωσε επιθετικά σε μεγάλο μέρος του β’ ημιχρόνου και σε ένα διάστημα στο οποίο έψαχνε τρόπο για να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, είδε τον Αργεντινό να βγαίνει μπροστά. Δίχως το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο 31χρονος μπακ, ο οποίος μπήκε στο παιχνίδι μετά την ανάπαυλα λόγω του τραυματισμού του Κώτσιρα, είχε τις περισσότερες τελικές από οποιονδήποτε άλλο παίκτη των πράσινων στο β’ μέρος. Είχε δύο με κεφαλιά σε στατικές φάσεις και ένα άστοχο σουτ εκτός περιοχής. Επιπλέον, έχει συμμετοχή στο ακυρωθέν τέρμα του Παναθηναϊκού στο 90’. Είναι θέμα όταν σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι απειλείς ουσιαστικά μόνο με τον Σάντσες…

* Ο κρυφός MVP Ριέρα και οι άσοι απ’ το μανίκι. Ο Ράσταβατς έκανε την έκπληξη στο αρχικό σχήμα, αφού άφησε εκτός τόσο τον Μπαράλες, αλλά και τους Σίτο-Ριέρα, ενώ ως αλλαγή αγωνίστηκε και ο Άλβαρες. Ο Σέρβος αφαίρεσε από την ποιότητα του Αστέρα, με την κίνηση που αφορά τον Αργεντίνο φορ να έχει λογική. Αφού ήθελε να παίξει η ομάδα του στην κόντρα. Εκ του αποτελέσματος, του βγήκε η απόφαση, καθώς σε ένα δύσκολο σημείο, είχε «όπλα» να βγάζει από τη φαρέτρα του. «Μεγαλώνοντας» τον πάγκο του με τις επιλογές του. Ο μεν Μπαράλες πετυχαίνει με ψυχραιμία το νικητήριο γκολ, αλλά συνολικά δεν πρόλαβε να δείξει πολλά. Ο Ριέρα, είναι παίκτης-κλειδί στη νίκη των φιλοξενούμενων. Παίζοντας με φρέσκα πόδια (είχε μπει στο 67’), κυνήγησε μια σκοτωμένη φάση και πήρε έξυπνα το πέναλτι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x