Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός: Δίτερμα με φουλ ένταση και μαθήματα αντίδρασης στην πίεση από τον Γιοβάνοβιτς

Δουλειά στο πρέσινγκ και το πως πρέπει να «σπάει» από τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Διπλό με ένταση και «μάχες» στο χορτάρι. Αποστολή στην Αυστρία: Διονύσης Δεσύλλας.

Επιστροφή στις προπονήσεις για τον Παναθηναϊκό στην Αυστρία, με τους ποδοσφαιριστές να ρίχνονται ξανά στη δουλειά μετά το 24ωρο ρεπό και μάλιστα να τα δίνουν όλα! Το πρόγραμμα περιελάμβανε δίτερμα και τακτική από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς, την παραμονή του φιλικού με τη Λεβερκούζεν, το οποίο θα αποτελέσει το τελευταίο και πιο δυνατό τεστ για το «τριφύλλι» επί αυστριακού εδάφους.

Μετά την προθέρμανση, ακολούθησε διπλό χωρίς περιορισμούς με τις ομάδες να είναι οι εξής:

Πράσινοι: Διούδης, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Τσέριν, Κρυπαράκος, Φρόκου, Αϊτόρ, Καμπετσής.

Πορτοκαλί: Λοντίγκιν (Μπρινιόλι), Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας (Σιδεράς), Γκάνεα, Κουρμπέλης (Ηλιάδης), Αλεξανδρόπουλος, Παλάσιος, Καρλίτος, Σαρδέλης, Ιωαννίδης.

Στο διπλό υπήρξε υψηλή ένταση και μεγάλες «μάχες» ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές! Οι παίκτες είχαν πολύ πάθος και ενέργεια και οι μονομαχίες ήταν πολλές, πάντα στα όρια του επιτρεπτού.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς επιβράβευσε αρκετές φορές τους ποδοσφαιριστές του, όταν είχαν σωστές αποφάσεις και καλό πρέσινγκ. «Μπράβο πράσινοι, καλή η πίεση», φώναζε ο κόουτς, ενώ μοίρασε «μπράβο» σε Φρόκου και Σένκεφελντ για κάποιες καλές κινήσεις τους στο δίτερμα.

Οι πορτοκαλί επικράτησαν 1-0 με γκολ του Καρλίτος.

Τακτική και "σπάσιμο" του πρέσινγκ


Ακολούθησε δουλειά στην τακτική από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και πολύ «φροντιστήριο» στο κομμάτι της πίεσης και κυρίως της συμπεριφοράς απέναντι σε αυτό. Στα 2/3 του γηπέδου, ο Σέρβος προπονητής έδινε εντολές για το πως πρεσάρει ψηλά η μία ομάδα και πως ανταποκρίνεται και αντιδράει η άλλη σε αυτό με συγκεκριμένες αποφάσεις, που θα οδηγήσουν στο «σπάσιμο» της πίεσης. Ο στόχος ήταν να υπάρχουν σωστές θέσεις και φυσικά ορθές αποφάσεις και αυτοματισμοί για να απεγκλωβιστεί η ομάδα που πιέζεται.

Ο Σέρβος έμεινε αρκετές φορές ικανοποιημένος φωνάζοντας «μπράβο» και «good», όταν έβλεπε τους ποδοσφαιριστές να εκτελούν κατά γράμμα τις εντολές του, ενώ διέκοπτε την τακτική όταν ήθελε να εξηγήσει περισσότερο τι ακριβώς ήθελε να γίνεται στο χορτάρι από τους παίκτες του «τριφυλλιού».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x